Skocz do zawartości

CZY AMORTYZATORY TYŁ 55%59%przód54%53% SĄ DO WYMIANY?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

te cyferki nie wiele mówią

amortyzatory mają tyle zużycia, czy stopnia amortyzacji (czy jak go tam zwą)? podjedź na stację diagnostyczną i się dowiesz czy wymieniać, czy jeździć

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

zgodnie z opisem od diagnosty na stacji - nowe amorki przy badaniach to sprawność 72% - 80%, wymiana jeżeli sprawność wyniesie poniżej 30% ale dla tyłu poniżej 20%

- twoje są Oki

a i jeszcze wymiana jeżeli różnica między lewy, a prawy wyniesie 30%

jak ktoś ma inne zdanie to po mnie nie jeździć :) tak przekazał mi mój diagnosta :)

Opublikowano
zgodnie z opisem od diagnosty na stacji - nowe amorki przy badaniach to sprawność 72% - 80%, wymiana jeżeli sprawność wyniesie poniżej 30% ale dla tyłu poniżej 20%

- twoje są Oki

a i jeszcze wymiana jeżeli różnica między lewy, a prawy wyniesie 30%

jak ktoś ma inne zdanie to po mnie nie jeździć :) tak przekazał mi mój diagnosta :)

zgadza sie :cool2:

Opublikowano

Moje przednie amorki miały tyle samo procent sprawnosci czy zuzycia 50-60% :doh:

Fakt jeszcze sa dobre :hand: ale mozesz sie szykowac do wymiany. Na swoich starych pojezdziłem ok 2-3 miesiecy i musiałem je wymienic, bo autkiem zaczynało rzucac przy wiekszej szybkosci ok 100km/h. Strach było jezdzic, a pobacze u mnie jest cieniutkie. W dodatku drogowcy (nie wiem co to za baran tak wymyslił brawa dla niego :clap: ) wykopali prawie 2 metrowe rowy :mad2: :duh: Masakra!!! :evil:

Opublikowano
Sprawdź też górne mocowania amortyzatorów. Nie każdy o nich pamięta, a często są już wypracowane i mimo, że nie stukają, zaniżają wynik amorkom.