Skocz do zawartości

ocierajace przednie kolo przy skrecie, czemu??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zauwazylem cos ciekawego w buni..Chodzi o to ze przy skrecaniu w lewo przednie lewe kolo wewnetrzna czescia ociera, nie slychac tego ale jest swiezy slad na nadkolu plaskikowym jak i czesci blaszanej. Pmierzylem wszystko czy czasem kolo wsie jest przesuniete na wahaczu albo gdzies i wszystko jest ok, uklad jezdny wporzadku. Dodam ze mam zalozone seryjne alu 15" i opony 205/60 wiec wina felg to chyba nie jest, wiec co to moze byc, cos ze zbierznoscia czy jak??? :?:
Opublikowano
przy max skrecie jak jest niski zawias to bedzie obcirac i lewe i prawe w M sa montowane jakies dziwne ustrojstwa w drarzki skretne aby zdystansowc dla opony 225 ale 205 tez ociera . te ustrojstwa znalazlem w spisie aso do M i Mtech do opon 225 . jakies podkadki grube . (chyba )bo na rysunk wygladaja kiepsko .
Opublikowano

Dokładnie, za małe ET . Ja miałem felgi 8,5Jx17'' i oponki 235/40 przy śróbowym zawieszeniu, bez dystansów i nic się nie działo. ET chyba 18 ale nie dam głowy.

Tył 10Jx17'' oponki 255/45 ET 35.

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Było E-36 coupe i było by do dziś

gdyby nie ślepi emeryci na drogach.

Jest E-46 ale to już nie to samo ...

Opublikowano
od dawna masz to auto? Jeśli nie to może być inna przyczyna. Mój kolega miał kiedyś dzwona dostał w koło. I po naprawie okazało się że mu obciera. Tylko prawe koło okazało się że na maglu źle złożone. Miał to na oponach 205, jak zakładał 185 na zimę to było wszystko ok
Opublikowano
Mam ten sam problem tyle, że z prawym kołem...też mi obciera opona o wewnętrzną stronę błotnika...ale obstawiam opony, bo mam 195/65 R15 na 7 calowych felgach
Freude am fahren...
Opublikowano
Przy zbyt małym ET zarówno lewe jak i prawe koło powinno obcierać a tak nie jest :nienie: Widzę, Zaba84, że masz tak nisko zawieszone podwozie jak ja, a u mnie jest podobno(?) standard. Sam to dokładnie muszę stwardzić bo chyba mam jednak obniżoną zawiechę, bo nie znam pojęcia komfort w swoim BMW :cry2:
Freude am fahren...
Opublikowano
Przy zbyt małym ET zarówno lewe jak i prawe koło powinno obcierać a tak nie jest :nienie: Widzę, Zaba84, że masz tak nisko zawieszone podwozie jak ja, a u mnie jest podobno(?) standard. Sam to dokładnie muszę stwardzić bo chyba mam jednak obniżoną zawiechę, bo nie znam pojęcia komfort w swoim BMW :cry2:

dokladnie , ja mam posadzona troche betke ale nie wiem ile, to bylo obnizane jeszcze za poprzedniego wlasniciela...