Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Sorki możesz jaśniej nie kumam co to > " VIN-u" i gdzie to mogę znaleść . I raczej bym chciał taki jak ten jeśli to możliwe chyba że jest zamiennik z tymi samymi funkcjami . Edytowane przez meko
Opublikowano
Sorki możesz jaśniej nie kumam co to > " VIN-u" i gdzie to mogę znaleść .

?

VIN to numer nadwozia podany np. w dowodzie rejestracyjnym. Wystarczy podjechac do ASO BMW tam podac te numery pokazac dowod osobisty i w ciagu +- 7 dni kluczyk bedzie do odbioru.

Opublikowano
Oki dzięki za objaśnienie ale czy dostne taki sam czy podobny ? Chyodzi mi w szczegulności o funkcjonalność kluczyka bo ta bestia otwiera bagażnik
Opublikowano
ja też dorabiałem kluczyk ale ja zapłaciłem 612,01zł w BMW warszawa na ostrobramskiej, nie wiem dlaczego tak tanio zapłaciłeś mi powiedzieli że tyle kosztuje ponieważ jest kodowany i w nim zapisane są dane samochodu i przebiegu, myślałem że gdzieś gdzie dorabiają klucze będzie taniej, ale nie. W takim zakładzie powiedzieli mi 650zł i trzeba auto na 2 dni zostawiać albo wymontować taką skrzynkę która sie znajduje pod lewą nogą kierowcy i właśnie dlatego zdecydowałem się na serwis ASo... Ty piszesz że zapłaciłeś 250zł nie wiem czy to możliwe do końca a jeśli tak to w jakim Aso to robiłeś bo chce dorobić kolejny bo jeden mi ukradli :cry:

BMW-Banditen Motor Wagen

INSTRUKCJA E46

http://www.wupload.com/file/194077137/Instrukcja_BMW_E46_PL.pdf

Komunikaty kompa niem-angielsko-polskie

http://www.wupload.com/file/194069634/komuinikaty_bmw.txt

----------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano (edytowane)

w e36 nie było przebiegu zapisanego w kluczyku i chyba immobilisera dlatego jest taniej dorobic kluczyk niz w e46.

Poza ASO mozna to zrobic w wwie na żelaznej 67, tel. 607 707 707, koszt 500 zł, niewiele taniej ale zawsze coś i robią od reki, ja u nich robiłem i moge polecić

Edytowane przez Zbir
Zbir
Opublikowano
Tak, ja kupilem tez auto ktore mialo tylko kluczk z pilotem, za dorobienie zwyklego klucza w ASO dalem +-250zł. Wystarczy dac dowod osobisty i podac 7 ostatnich cyfr VIN-u.

więc kolega się pomylił bo w temacie chodzi o e46 a nie e36...

PS dzięki za namiary zawsze to 100zł taniej...

BMW-Banditen Motor Wagen

INSTRUKCJA E46

----------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

Jaki immobiliser i jaki przebieg w kluczyku ??

Ja kupiłem baware z dwoma takimi kluczykami (fotka) i dwoma plastikowymi (jak by nie patrzeć komplet).

Jak się okazało 'plastikiem' otwierasz furę, odpalasz i jedziesz....

BMW M3 COUPE i AUDI RS 4

Było E-36 coupe i było by do dziś

gdyby nie ślepi emeryci na drogach.

Jest E-46 ale to już nie to samo ...

Opublikowano
Jaki immobiliser i jaki przebieg w kluczyku ??

Ja kupiłem baware z dwoma takimi kluczykami (fotka) i dwoma plastikowymi (jak by nie patrzeć komplet).

Jak się okazało 'plastikiem' otwierasz furę, odpalasz i jedziesz....

Jeśli masz założony oryginalny alarm to i masz immobiliser, bo zawsze jest to w komplecie. ;-) A sam kluczyk steruje centralnym zamkiem.

Co do dorabiania to surówka + oryginalna obudowa z logo to koszta około 300PLN, reszta robocizna.

Opublikowano
no wlasnie co z tym plastikowym kluczem????u mnie jest tak samo - otwieram, odpalam i jade. to gdzie tu do cholery immobileizer????? moze ktos kumaty mi to wyjaśni
Opublikowano
mi powiedzieli ze immobolaiser jest w kluczyku i w sumie by się zgadzało bo jak chciałem kolegi fure odpalić to się nie dało...a przebieg sie na bank zapisuje bo jeszcze mi pokazywał wydruki i kazał sprawdzić czy się zgadza...

BMW-Banditen Motor Wagen

INSTRUKCJA E46

Opublikowano
no wlasnie co z tym plastikowym kluczem????u mnie jest tak samo - otwieram, odpalam i jade. to gdzie tu do cholery immobileizer????? moze ktos kumaty mi to wyjaśni
Prawdopodobnie kolega miał kluczyk z transmitterem w kieszeni, tak ?? bo jezeli nie to niezle jaja :mrgreen:

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
Witam mam ten sam problem co kolega i potrzebuje taki sam kluczyk jak jest na zdjeciu dlatego zadzwonilem przed chwila do ASO Bmw w Gdyni i taki klucz kosztuje 592zl! ale taki zwykly tzn bez pilota, oczywiscie z immobilaizerem juz 130zl! Takze ja biore ten tanszy. musi byc na miejscu wlasciciel(wlasciciele) z dowodem osobistym i rejestracyjnym.
Opublikowano
Potwierdzam dorabiałem do mojej BMW kluczyk BEZ pilota i koszt 190 zł. :twisted:

Takie sobie BMW by TTC Kraków ;-)

http://images21.fotosik.pl/401/c4c86dad2f2897d0.jpg

Opublikowano
Prawdopodobnie kolega miał kluczyk z transmitterem w kieszeni, tak ?? bo jezeli nie to niezle jaja :mrgreen:

zawsze biore tylko ten plastikowy jak jade na basen bo moge go miec ciagle przy sobie i pali wóz jak zawsze

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zawsze biore tylko ten plastikowy jak jade na basen bo moge go miec ciagle przy sobie i pali wóz jak zawsze

Jasny gwint, sprawdziłem teraz u siebie i jest to samo, na plastiku można odjechać :jawdrop: , rok auta 2001 o co tu chodzi ??

Były:

E30 324d '87

E36 325td '91

E36 318tds '96

Passat B5 1,9 TDI '97

E46 320d '00

Audi A4 1,9 TDI Multitronic '03

Mazda 6 1,8 '05

E46 320d '03

Opublikowano
No ale czy w kluczyku plastikowym nie może być pastylki z immo?? Chyba może tam gdzieś pod logo. A przecież odbiornik to nic innego jak pętla wokół stacyjki, to pewnie załapie sygnał.
Opublikowano
A kto mi powie jak się dostać do środka w przypadku zaczaśnięcia kluczyków tylną szybą ? bo ona niezależnie się otwiera od drzwi i miałem taki przypadek ale pod domem że musiałem awarynymi kluczykami otwierać no ale to było pod domem
Opublikowano
A kto mi powie jak się dostać do środka w przypadku zaczaśnięcia kluczyków tylną szybą ? bo ona niezależnie się otwiera od drzwi i miałem taki przypadek ale pod domem że musiałem awarynymi kluczykami otwierać no ale to było pod domem

Sorry: zatrzaśnięcia. Tak jest po Polsku