Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z wiskiem.Wydaje mi sie ze rzęzi,czy to wogole mozliwe?ma maly luz bo sprawdzalem i wydaje ki sie ze pracuje nawet na zimnym silniku a powinno sie wolno krecici dac reka zatrzymac...Na alegro sa tanie ale czy warto?slyszalem ze musi byc przechowywane pionowo czy to tylko mit?
Opublikowano
Ja w wakacje zakupiłem na Allegro visco OTSA do swojego klekocika no i zadowolony nie jestem :? dobrze pochodziło 2 miesiące,a teraz chodzi tak samo leniwie jak ori BEHRA które wymieniłem,tak czy inaczej będe zmuszony kupić orginał,bo chcę mieć pewność że po 2 mies.dalej będzie działać jak należy :duh:
http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano
kupując visko na allegro musisz liczyć się z tym że długo ci nie pochodzi.to dlatego że kurier który ci go dostarcza niezważa na to w jakiej pozycji jest transportowane.niewiem czy wiesz ale visko zawsze musi być transportowane i przechowywane w pozycji pionowej.polecam ci zakup w renomowanych firmach.pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)
kupując visko na allegro musisz liczyć się z tym że długo ci nie pochodzi.to dlatego że kurier który ci go dostarcza niezważa na to w jakiej pozycji jest transportowane.niewiem czy wiesz ale visko zawsze musi być transportowane i przechowywane w pozycji pionowej.polecam ci zakup w renomowanych firmach.pozdrawiam

tratatata

ja mam na pudełku sachs wyraznie znaczek (strzałkę) aby było przechowywane w pozycji leżącej gwintem do dołu a bimetalem do góry także nie ma mowy o pozycji pionowej sam kupiłem na allegro owego sachsa i działa rewelacyjnie czyli bez problemowo

jedyną dziwną rzeczą (czynnością) jaką możemy wykonac po zamontowaniu owego sprzęgła w samochodzie może być odczekanie około pół godziny przed uruchomieniem silnika ażeby płyn znajdujący się wewnątrz mógł spokojnie się wyrownac

http://www.bmw2.republika.pl/visco.html

Edytowane przez gerro
Opublikowano

tratatata

ja mam na pudełku sachs wyraznie znaczek (strzałkę) aby było przechowywane w pozycji leżącej gwintem do dołu a bimetalem do góry także nie ma mowy o pozycji pionowej sam kupiłem na allegro owego sachsa i działa rewelacyjnie czyli bez problemowo

jedyną dziwną żeczą (czynnością) jaką możemy wykonac po zamontowaniu owego sprzęgła w samochodzie może być odczekanie około pół godziny przed uruchomieniem silnika ażeby płyn znajdujący się wewnątrz mógł spokojnie się wyrownac

http://www.bmw2.republika.pl/visco.html

Mógłbyś dać link do użytkownika który sprzedaje te wiskozy Sachsa :?: A i ile PLN zapłaciłeś :?:

http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano

I tak się rodza legendy,

Gdyby sprawność visco było uzależniona od sposobu transportowania to producenci by mieli niezły pasztet.

Sposób składowania visco jest oznaczony na każdym pudełku.

Jedyne co trzeba wiedzieć to że zakładajac nowe visco nalezy odczekać około godzinkę przed uruchomieniem silnika z nowym podzespołem.

Pozdrawiam

Taurus

Boże chroń nas i nasze Bemki od mechaników ignorantów

Taurus

Opublikowano
...Jedyne co trzeba wiedzieć to że zakładajac nowe visco nalezy odczekać około godzinkę przed uruchomieniem silnika z nowym podzespołem...Taurus

Mam tylko pytanie po co jest potrzebna godzina... i skąd wiadomo że godzina a nie pół. Rozumiem, że Visco mogło leżeć na płasko teraz montujemy pionowo i że olej "musi?" się "ustać?"... ale zaraz po włączeniu i tak to "ustanie" szlag trafi bo Visco zacznie się kręcić...

Wydaje mi się, że obalamy stare mity nowymi...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
...Jedyne co trzeba wiedzieć to że zakładajac nowe visco nalezy odczekać około godzinkę przed uruchomieniem silnika z nowym podzespołem...Taurus

Mam tylko pytanie po co jest potrzebna godzina... i skąd wiadomo że godzina a nie pół. Rozumiem, że Visco mogło leżeć na płasko teraz montujemy pionowo i że olej "musi?" się "ustać?"... ale zaraz po włączeniu i tak to "ustanie" szlag trafi bo Visco zacznie się kręcić...

Wydaje mi się, że obalamy stare mity nowymi...

Nic się nie stanie, poprostu visco nie będzie poprawnie działać od początku.

Czas oczekiwania jest uzalezniony od temperatury w której montowane jest visco. Jesli jest ciepło potrzeba mniej czasu na spłynięcie cieczy do zbiorniczka i ułożenia się tłoczka pod wpływem bimetalu i visco działa dobrze od pierwszego odpalenia. Jesli jest zimno trwa to dłuzej.

I proszę bez szamaństwa bo można pomyśleć że BMW to jakiś szatański wymysł a nie technicznie doskonałe i przemyslane urządzenie;-)

Dosiego roku 2008

Taurus

Boże chroń nas i nasze Bemki od mechaników ignorantów

Taurus