Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie po świetach :D

mam taki dość uciążliwy problem z światłami :/ o co chodzi mianowicie, jade sobie w nocy jest ciemno bez oswietlenia ulicy latarniami, to moje swiatla wygladaja jak postojowe chociaz swiece wydaje sie normalnie, jak wlacze dlugi to swieca tak slabo ze wyglada to jak normalne do jazdy, co moze byc przyczyna takiego swiecenia??

klosze czyste umyte, od dlugich w bdb stanie zwykle takie no srednie

pomocy bo w nocy musze jezdzic na dlugich i tak mi co prawda nikt nie miga ale no :/

:mad2: mam tego dosć :/

BMW 750i V12 E32 - Będziesz Mógł Więcej :)))
Opublikowano
Witajcie po świetach :D

mam taki dość uciążliwy problem z światłami :/ o co chodzi mianowicie, jade sobie w nocy jest ciemno bez oswietlenia ulicy latarniami, to moje swiatla wygladaja jak postojowe chociaz swiece wydaje sie normalnie, jak wlacze dlugi to swieca tak slabo ze wyglada to jak normalne do jazdy, co moze byc przyczyna takiego swiecenia??

klosze czyste umyte, od dlugich w bdb stanie zwykle takie no srednie

pomocy bo w nocy musze jezdzic na dlugich i tak mi co prawda nikt nie miga ale no :/

:mad2: mam tego dosć :/

Styki. Zmierz jakie napięcie dostaje żarówka.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zbadaj czy nie zamyka Ci się obwód przez inną żarówkę. To efekt złego kontaktu z masą. Możesz też po jakimś czasie jazdy wyjąć włącznik świateł i sprawdzić czy nie jest ciepły, to także efekt złych kontaktów. Stan odblasków, jak Karol81 napisał ma szalone znaczenie. W końcu może masz żarówki z półki przy kasie marketowej (to nie była złośliwa uwaga!!). Spróbuj zmierzyć napięcie przy samych żarówkach. Powodzenie w świeceniu daje napięcie od około 13V, faktycznie spadek napięcia nawet o 1V daje olbrzymie różnice w jasności światła (ukłon dla Tony J.).

Co do jazdy na długich, nawet jeśli nie migają Ci z przeciwka, licz się z tym że długie światła (drogowe) dają inny snop światła i ewentualny patrol na pewno Cię zatrzyma za jazdę na długich bez potrzeby!!

Pzdr

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!