Skocz do zawartości

<t>Czy stworzenie BMW Touring Klub Polska to dobry pomysł?</t>  

40 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od pewnego czasu chodzi mi po głowie pewna myśl, a mianowicie stworzenie strony/bloga dla wąskiego grona właścicieli BMW, a dokładnie dla posiadaczy samochodów w wersji Touring.

Co ciekawe, kilka dni temu odkryłem, że podobna inicjatywa już istnieje, ale jedynie w wersji szwedzkiej - http://www.touringklubben.com/.

Poza oczywistą zawartością, czyli różnego rodzaju poradami i artykułami, na stronie znalazłby się spis właścicieli i rozbudowana galeria (każdy będzie mógł założyć konto, wgrać zdjęcia swojego egzemplarza i opisać go, a link do własnej galerii będzie można podawać na forach np w podpisie)

Co istotne - chciałbym działać pod patronatem BMW Klub Polska (myślałem m.in. o własnym dziale na forum)

Oczywiście cała inicjatywa ma sens jedynie, gdy znajdą się chętni do współpracy i do odwiedzania takiej witryny. Dlatego zwracam się z prośbą do wszystkich właścicieli 3er i 5er Touring - wyraźcie swoje zdanie na temat mojego pomysłu!

Pozdrawiam,

Sebastian Polit

Profesjonalne studio kosmetyki samochodowej

http://www.snblodz.com.pl

Opublikowano

Nie wiem jaki jest sens by roznicowac bawarki na touring, sedan, coupe.

Napewno ktos inny wie wiec dlatego jestem ZA :)

Opublikowano
(myślałem m.in. o własnym dziale na forum)

Sebastian Polit

to jak dla mnie to juz troche za duzo rozdzielania BMW (ale ja tu nie rządze :8) )

Opublikowano

to jak dla mnie to juz troche za duzo rozdzielania BMW

Zgodzę się. Jeśli chcecie należeć do klubu BMW to nie ma różnicy czy macie touring, coupe,sedan, cabrio.

Ktoś inny wpadnie na pomysł aby zrobić zloty osobno dla E30 i E36 itd.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Chyba nie zrozumieliśmy. Głównym założeniem strony byłoby udostępnienie użytkownikom miejsca na zdjęcia i spis tych użytkowników. Poza tym artykuły związane tylko z wersjami Touring (np. wymiana pomarańczowych kierunków w E34).

Jeżeli chodzi o forum - aby uniknąć bałaganu i tworzenia zupełnie nowego miejsca do dyskusji, pomyślałem, że moglibyśmy stworzyć dział tutaj, na BMW Klub Polska. Tyle, że dyskusje odnośnie samochodów nadal odbywałyby się w działach 5er i 3er. W "naszym" dziale znalazłyby się jedynie pytania dotyczące strony, kwestii technicznych itp.

Nie chcę tworzyć nowego miejsca do dyskusji, bo to byłoby bez sensu. Moją inicjatywą jest strona www, dział na forum to tylko formalność, że działamy z ramienia BMW Klub Polska.

Opublikowano

Inicjatywa interesujaca ale najpierw uderz do szefostwa klubu z pytaniem jak oni to widza. Bo my to se mozemy chciec;)

PS. Zeby nie bylo ze sie wtracam, na wiosne coupe zamieni sie najpewniej w kombi;)

• Członkowie klubu
Opublikowano
Mysle, ze zeby 'dzialac z ramienia BKP', trzeba sie najpierw do BKP zapisac (do czego zreszta goraco zachecam).

Druga ewentualność to założyć (zarejestrować stowarzyszenie zwykłe lub rejestrowe) klub BMW Touring i uzyskać autoryzację BKP (jednocześnie wchodząc do rodziny klubów zrzeszonych w BMW Club Europa).

Koszt członkostwa w BKP w roku 2008 to 50 PLN (za cały rok) więc nie jest to raczej kwota zaporowa. Dodam tylko (tak na wszelki wypadek :wink: ) że ta kwota pokrywa głównie autoryzację w BCE a drobne które zostają przeznaczone są na koperty, znaczki, księgową itp...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

jak dla mnie slaby pomysl...........bo skoro chcecie sie oddzielac to niech wszyscy od Coupe , sedan Compact sie oddziela i ida za ciosem wyalienuja rowniez co do danych modeli e36, e46, e38, e60..........i tak dalej. :?

rodzina powinna sie trzymac RAZEM

Opublikowano

Dokładnie.I podzielmy jeszcze Siódemki na Long i normalne ;) .

Ja jestem na nie.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Wpadłem na pomysł, zweryfikowałem go z potrzebami i opiniami użytkowników i już wiem, że nie był do końca trafiony.

Co byście powiedzieli o stronie uniwersalnej, dla wszystkich użytkowników BMW na której każdy użytkownik może się zarejestrować, napisać kilka słów o swoim samochodzie i wkleić jego zdjęcia. Wybierając odpowiednią kategorię (np E34) zobaczylibyście listę wszystkich zarejestrowanych użytkowników danego modelu. W ten sposób powstałaby baza danych właścicieli BMW. Do tego rozbudowana wyszukiwarka.

Przy poprzednim pomyśle stwierdziliście, że pomysł jest słaby, bo wprowadziłby niepotrzebny bałagan. Tym razem proponuję coś, dzięki czemu wszystkie galerie naszych aut byłyby w jednym miejscu, a tym samym mielibyśmy łatwiejszy dostęp do zdjęć i informacji.

Opinie? :twisted:

Pozdrawiam!

Opublikowano

To już lepszy pomysł ;) .

Tylko trzeba by w tytule wpisywać nick forumowicza bo tak to raz-dwa się pogubimy i szukanie zajmie dużo czasu.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Co byście powiedzieli o stronie uniwersalnej, dla wszystkich użytkowników BMW na której każdy użytkownik może się zarejestrować, napisać kilka słów o swoim samochodzie i wkleić jego zdjęcia.
Mega galeria - pomysł świetny!

Czy przypadkiem nie próbujecie wywarzać otworzonych drzwi? :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=26

Każdy kto się zarejestruje może tutaj wrzucić zdjęcia swoich samochodów i napisać kilka słów...

Równie dobrze taką galerie można zrobić na tym forum, z możliwością komentowania!

Komentowanie galerii na tym forum kiedyś było. Zrobił się tam taki syf, że po wielu ostrzeżeniach i prośbach ze strony admina i moderatorów galeria została zamknięta. Później na prośbę wielu użytkowników forum (w tym również klubowiczów BKP) została przywrócona ale już bez możliwości komentowania. Jak dla mnie tak jest ok - jeśli pokazuję swój samochód i oczekuję komentarzy to piszę o tym w swoim poście żeby na PW przesyłać opinie. Unikamy w ten sposób publicznych kłótni, oskarżeń o wiejski tuning, setek identycznych porad typu "obniż", "załóż białe kierunki", "załóż większe felgi" itd...

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

Niby jest galeria, ale mi się marzy taka galeria, w której łatwiej jest coś znaleźć,bo tu już "nasza" kuleje. Podział na ewolucje byłby jak najbardziej wskazany, łatwiej byłoby odszukać interesujące nas autko... Przecież można to zrobić na tym forum:)

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Komentowanie galerii na tym forum kiedyś było. Zrobił się tam taki syf, że po wielu ostrzeżeniach i prośbach ze strony admina i moderatorów galeria została zamknięta. Później na prośbę wielu użytkowników forum (w tym również klubowiczów BKP) została przywrócona ale już bez możliwości komentowania. Jak dla mnie tak jest ok - jeśli pokazuję swój samochód i oczekuję komentarzy to piszę o tym w swoim poście żeby na PW przesyłać opinie. Unikamy w ten sposób publicznych kłótni, oskarżeń o wiejski tuning, setek identycznych porad typu "obniż", "załóż białe kierunki", "załóż większe felgi" itd...

Pamiętam byłem jeszcze wtedy :wink:

Może i masz racje, syfu w niektórych tematach i tak jest dość :wink:

Opublikowano

pomysł ciekawy ale jak dla mnie BKP wystarczy

pozdro Tomek

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)