Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
jeżeli najbogatsza wersja to powinien mieć 6 poduszek powietrznych a on ma tylko 2

no i szyby el z tyłu. ale dla wielu sprzedających elektryczne szyby, klima i skóra to MAKSYMALNE wyposażenie (inaczej: "full wypas"). nie wiem: naiwność czy szukanie naiwnego. sorki za off'a.

dodatkowo brak spryskiwaczy reflektorów upewnia co do podejrzeń o nieoryginalne światła...

wesołych świąt

Edytowane przez isys
Opublikowano

Witam

A więc zauważyłem na początek dwie żeczy.

Xenon robiony, powinien mieć spryskiwacz jak by był oryginalny, a chyba jest pozatym nie na soczewce. Nie lubię badziewiarstwa co oryginał to oryginał, pozatym suki mogą mieć wąty.

Po drugie brakuje mu obudowy silnika tek po srodku, co może jedynie wg mnie świadczyć o wypadkowej przeszłości, bo niby dlaczego nie ma?

Po trzecie nie było wersji z dwoma poduchami, chyba że dwuch w drzwiach nie ma:)

Opublikowano
Cena i rok produkcji sugerują że nie jest to totalny szrot. Xenony napewno robione we własnym zakresie. To że ma półskóry to mi akurat pasuje. Mam skórę ale nie podgrzewaną i przy mrozach trochę denerwujące przez pierwsze pare minut. Co do poduszek to trzeba sprawdzić czy 6 nie było dopiero po lifcie.
Opublikowano

jak dla mnie to najgorzej wypada ten silnik, dlaczego nie ma srodkowej oslony. Dodatkowo brakuje oslony kabla nad oslona /filtra powietrza/... ktos tam cos robil ale fachowiec nie byl skoro tyle rzeczy pogubil.

Jezeli chodzi o xenony to zobacz na nasze forum ile jest tematow o zakladaniu zestawow hid. Jezeli sa to ori xenony to nie widze problemu, sam mam w dwoch e46 xenony i zadna nie byla bita /2komplety calych lamp leza w garazu/.

jezeli chodzi o poduszki to napewno ma 4 bo widac w drzwiach ze sa, koles chyba nie wie co sprzedaje...

pozatym zawsze sie dziwnie patrze jak ktos auto po 2mc sprzedaje, jak dla mnie to troszke kupie/sprzedam dla zarobku.. moze byla gdzies lekko puknieta zrobil ja i chce sprzedac

Opublikowano
Uwielbiam czytac ze Wasze opinie o samochodach pokazywanych tutaj na zasadzie "powiedzcie co myslicie"... Jeszcze jak zyje nie widzialem by jakis samochod byl tak po prostu OK. Albo to zle albo tamto... Spojrzie na swoj samochod okiem kupujacego i zobaczcie sami czy takie perelki macie ze krytykujecie wszystko co jest mozliwe. A moze sami jezdzicie szrotem? Szkoda gadac, dobrze Ci radze drogi kolego zainteresowany kupnem. Jedz obejrzec, jak Ci sie spodoba to wez go na przeglad i sprawdz przed kupnem bo tutaj podczas debaty nigdy nic nie kupisz bo wszystko bedzie do d...y. Uwierz mi czytam takie posty zawsze i nigdy od kiedy jestem zalogowany nie widzialem by ktos napisal ze samochod jest godzien uwagi, wciaz za to cos zle i cos nie tak... Mam auto w idealnym stanie a na poczekaniu moge wymienic 3 rzeczy ktore dzieki wypowiadajacym sie tutaj uroslyby do oskarzen ze moje auto to napewno bralo udzial w kolizji, ba w karambolu i jest poskladane z 4 innych... Jedz, obejrzyj, pokrec nosem zeby zbic cene, a potem na przeglad i tam Ci prawde powiedza... Jak bedzie ok, kupuj i ciesz sie samochodem :) I zeby nie bylo, nie neguje ze sa jakies uwagi ale niekiedy drobiazgowosc z jaka probuje sie udowodnic ze auto jest zle zasluguje na "najwyzsze pochwaly"... Moze auto mialo stluczke ale zostalo dobrze zrobione? Trzeba jechac i zapytac a to czy bylo bite da sie sprawdzic w kilka minut w serwisie np. mierkiniem grubosci powloki lakierniczej... Zawsze przed kupnem jak juz wybierzesz co Ci sie podoba jedz do serwisu to Ci sprawdza a nie sugeruj sie tak do konca tym co tu pisza bo uwierz mi, nic nie kupisz... Nie patrz ze ktos Ci powie full opcja, rozeznaj rynek ile kosztuja samochody w roznych wersjach wyposazenia i sam ocen czy oplaca Ci sie wziac taki za podana cene i przede wszystkim wiedz czego od samochodu wymagasz i tym sie sugeruj przy wyposazeniu... Pozdrawiam!
Opublikowano
Cena i rok produkcji sugerują że nie jest to totalny szrot. Xenony napewno robione we własnym zakresie. To że ma półskóry to mi akurat pasuje. Mam skórę ale nie podgrzewaną i przy mrozach trochę denerwujące przez pierwsze pare minut. Co do poduszek to trzeba sprawdzić czy 6 nie było dopiero po lifcie.

6 poduszek było już przed liftem, tak jest np. u mnie. W opisie sprzedawca zarówno ściemnia (samochód wcale nie jest w najbogatszej wersji jaka wyszła, poza tym ksenony są dołożone bo fabrycznie bez spryskiwaczy na pewno nie wyszły a i w środku widać regulację manualną) jak i sam nie wie co sprzedaje (bo w drzwiach też są poduszki więc ma ich przynajmniej 4 - no chyba, że chodziło mu o to że już tylko dwie zostały :lol: ).

Opublikowano (edytowane)

Sendra przeginasz teraz troszeczkę z wypowiedzią.

Kto powiedział że nie warto kupić tego auta ?

Piszę tylko swoje uwagi na podstawie tego co widzę a co nie zgadza sie z opisem. Chociażby po to żeby kupujący wiedział na co sie powoływać żeby zbić cenę. Normalna sprawa ze nie da sie na podstawie tego co widzimy na zdjęciach ocenić brać czy nie i nikt tutaj nie wyrokował takich opinii. Ja po prostu zwróciłem gościowi uwagę ze kupując auto z opisem full opcja tak naprawdę to nie full opcja i trochę jej brakuje do full opcji. Inni uczulali go na plastyki w komorze silnika, ale nikt nie powiedział daj sobie spokój nie warto albo szukaj lepiej innego.

Kolega chciał wiedzieć coś na jego temat i na co zwrócić uwagę i chyba nie chodziło mu o to żebyśmy pisali ze jest śliczne. Bo to chyba oczywiste ze wygląda dobrze i na tyle co widać na zdjęciach nie ma sie za bardzo do czego przyczepić

Nie znam sie na cenach E46 i nie wiem czy ona jest atrakcyjna dla tego auta, ale wiem tyle ze jeżeli auto nie ma elektryki tylnych drzwi, posiada 4 a nie 6 poduszek, brakuje mu oryginalnych xenonów oraz ma półskóre a nie pełne podgrzewane skórzane siedzenia to cena ma sie inaczej do auta które to wszystko ma Oczywiście porównuje auta w tym roczniku i stanie technicznym, bo wiadomo ze stan techniczny potrafi bardzo zmieniać cenę auta bez względu na wyposażenie.

Dodatkowo nie wspomniał o tym czy jest czujnik deszczu itd, a jest tych drobiazgów trochę które podnosza cenę.

Jeżeli cena jest atrakcyjna a przegląd pokaże ze auto jest w nienagannym stanie i nie było mocno bite albo w ogóle. Polecam jego kupno.

6 poduszek było montowanych już przed liftem. Na pewno w roczniku 99 było montowanych 6, wiem bo sam taka miałem

Edytowane przez Dragon240-BMW Klub Polska
Opublikowano

Dziękuje wszystkim za czas poświęcony na przegląd ogłoszenia oczywiście że zaczytane tu opinie nie wpłyną tu w sposób jednoznaczny na moją decyzje ale zanim pojadę na oględziny lubie posłuchać krytycznych uwag które "otworzą mi oczy" na niektóre spraw tym bardziej że z e46 nie miałem do czynienia i uwagi w stylu poduszek ksenonów oslony silnika itp są dla mnie bardzo cenne w ewentualnej rozmowie z sprzedającym. Mając te informacje moge podpytać sprzedającego nie sugerując mu niczego i udawać głupa, wtedy najlepiej zobaczyć czy ktoś kreci czy nie.

Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to z chęcią posłucham.

ps.

po czym poznaliscie ze ma dodatkowe poduszki ?

Opublikowano

tak jak napisał przedmówca w przednich drzwiach widać tak jakby klapkę i na niej jest wyszyte AirBag

dziwne że sprzedający jako handlarz bo na to wygląda nie wiedział o poduszkach bocznych. Ja nie zwracałem uwagi na to czy ma ona w przednich boczkach przetłoczenia bo zasugerowałem sie tym ze napisał 2 poduszki i nie widziałem ze seriia zawsze ma minimum 4

Opublikowano
Raczej mowie o caloksztalcie wypowiedzi w takich tematach i nie uwazam bym przesadzil. To ze zwraca sie uwage na niuanse jest ok i napisalem ze tego nie neguje ale komentarze w stylu "to totalny rzech" no raczej nie zachecaja do kupna, nawet nie zacheca do obejrzenia a trzeba wiedziec ze jak ktos pyta to pewnie ma watpliwosci wiec nie jest liderem w ocenianiu samochodow. Czemu nie ma obudowy silnika? Moze byc setki powodow dla ktorych jej tam nie ma. Bo u mnie np. nie ma obudowy pod silnikiem i nie ma jednego dyfuzora kierujacego powietrze na tarcze hamulcowe, i jak to wyjasnic jesli auto nie bylo bite? Co do swiatel, spojrzcie na forum ilu kierowcow pyta o lampy bo chce je zmienic tylko dla wygladu a nie ze auto bylo bite. Ze sprzedajacy pisze o full opcji to oczywiste, bo chce zachecic do obejrzenia samochodu a nie sadze by ktos dal sie na ta full opcje nabrac podczas ogledzin... Poza tym jesli szukam auta z np. elektryka drzwi, klimatyzajca i 4 poduszkami to tego szukam w pojezdzie i nikt mnie full opcja nie omami, trzeba tylko przesledzic rynek by miec pojecia o cenach... O to mi chodzi a pisze to nie po to by sie klocic tylko z mysla o tym ze kiedys sam bede sprzedawal samochod (Wy tazke) i mozliwe ze trafi tu pod ocene i nie chcialbym czytac ze to rupiec bo ktos ma zbytnia pasje w doszukiwaniu sie dziury w calym. Inna kwestia sam kiedys kupowalem samochod i nie mialem o tym wiekszego pojecia i wiem ze z takimi komentarzami uwierzcie mi, odrazu zdyskwalifikowalbym ten pojazd... Dlatego apeluje, myscie co piszecie, ocencie auto na sucho ale oszczedzcie komentarze w stylu, to rupiec, handlarz to oszust i klamie itd bo to niczemu nie sluzy... Jako ze nie wnosze nic nowego w ocenie pojazu znikam juz...