Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam do Was prośbę o informację na temat "cech szczególnych" tego modelu, czyli na co zwracać uwagę a może nie kupować 330d tylko 320d.

Samochodem będzie jeździła kobieta, mój pracownik.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano
szkoda że przed liftem chcesz kupić , bo ja mam zamiar zmienić na E60 530d więc rozmyslam sprzedaż chociaż żal mi go to sprawuje się świetnie , no ale nie wiem czy kobieta i moc idą w parze bo automat na pewno tak :mrgreen:
Opublikowano
320d spokojnie wystarczy, a koszty na pewno mniejsze. Tak paliwa, jak i najprostszych części eksploatacyjnych.

I tu się mylisz. Wszytsko zależy jaka noga naciska na pedał gazu. :twisted: Części eksplatacyjne są takie same jak 320D ;-) jedynie w samym silniku jak wstryski itd są inne i bardziej kosztowne.

dnowinski- co do twego pytania to jesli stać ciebie na 330D to czemu nie. Pracownica będzie miała niezlą frajdę z jazdy. 320D będzie mniej palić aczkolwiek to nie jest na 100% pewne. Jeśli ja bym miał kupować to napewno bym wybrał tańszą markę jako firmowe ;-).

Opublikowano
Samochodem będzie jeździła kobieta, mój pracownik.

He he sorki za małe OT ale zazdroszzę tej pracownicy :D Może szukasz jakiegos pracownika do firmy :?: Jesli bym jeździł słuzbowym E46 to jestem zainteresowany :lol:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
uważam że ważny jest stan techniczny pojazdu i jego przeszłość , szukaj najlepiej obydwu naraz ,wiekszy wybór i kupuj ten który uznasz za lepszy . powodzenia :cool2:
Opublikowano
320d spokojnie wystarczy, a koszty na pewno mniejsze. Tak paliwa, jak i najprostszych części eksploatacyjnych.

I tu się mylisz. Wszytsko zależy jaka noga naciska na pedał gazu. :twisted: Części eksplatacyjne są takie same jak 320D ;-) jedynie w samym silniku jak wstryski itd są inne i bardziej kosztowne.

dnowinski- co do twego pytania to jesli stać ciebie na 330D to czemu nie. Pracownica będzie miała niezlą frajdę z jazdy. 320D będzie mniej palić aczkolwiek to nie jest na 100% pewne. Jeśli ja bym miał kupować to napewno bym wybrał tańszą markę jako firmowe ;-).

i szybciej rozbije furke :P

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

i szybciej rozbije furke :P

Oj Risto. Nie można tak od razu pisać. Jak ma głowę na miejscu to nic się nie stanie :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
też mam pracownika kobiete i wcale się nie dziwię autorowi , sam bym mojej kupił jako firmowe takie auto a najlepiej coupe lub cabrio , a co , niech ma i szanuje szefa :twisted2:
Opublikowano

Do autora watku :)

Poniewaz w sobote kupilem wlasnie E46 330d kombi to moge Ci powiediec co sprawdzac :)

1) historia i pochodzenie autka

2) ksiazka serwisowa

3) podpytaj sprzedawce skad ma autko i czy zna jego historie etc. Im bardziej poznasz sprzedawce tym szybciej bedziesz znal zrodlo autka.

Dlaczego ? Jesli wyda Ci sie cfaniaczkiem goniacym za kasa to na 90% to co mowi jest klamstwem i wcale bym sie nie zdziwil gdyby autko bylo w skrajnym przypadku kradzione :) To nie jest zasada ale to jest moje podejscie i nic tego nie zmieni ;)

4) podlacz pod kompa to autko, zrob WSZYSTKIE mozliwe testy i przejedz blache czujnikami

Koszt takiego przegladu W ASO Inchcape to okolo 600zl (brutto z FV i max). Powiedza Ci wszystko o samochodzie i bedziesz mogl to zweryfikowac z informacjami od sprzedawcy :)

Spalanie jak dla mnie (mam 320TD) nie ma znaczenia i nie chodzi o to,ze mam kase na paliwo, chodzi o to, ze te modele pala przy normalnej jezdzie i tak duuuzo mniej niz benzyniaki o tej samej pojemnosci :P

Przyjmij zasade, ze zaden samochod nie spali wiecej niz mu nalejesz i w sumie nawet te 30l/100 bedzie mozna przelknac ;P

W sumie chyba tyle. Tym 330D bedzie smigac moja kobieta i nie ukrywam, ze bardzo jestem z tego powodu szczesliwy.