Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie odkleil mi sie czujnik deszczu od szyby tzn wydaje mi sie ze czesc reagujaca na wode. Czy wie ktos jak przymocowac to ustrojstwo spowrotem??
The ultimate driving machine
Opublikowano
Widocznie ktoś nie wiedząc jak próbował to ściągnąć. Część reagująca na deszcz jest integralną częścią szyby do której przyczepiany jest czujnik, takie pudełko. Wydaje mi się że nie da się tego tak przykleić aby potem wszystko poprawnie działało. Niestety.
Opublikowano
Widocznie ktoś nie wiedząc jak próbował to ściągnąć. Część reagująca na deszcz jest integralną częścią szyby do której przyczepiany jest czujnik, takie pudełko. Wydaje mi się że nie da się tego tak przykleić aby potem wszystko poprawnie działało. Niestety.

Jeżeli twierdzisz, że to integralna część szyby to co zrobisz z czujnikiem gdy będziesz zmuszony wymienić szybe na nową??? Przecież to chyba nie jest detal jednorazowego użytku.

Opublikowano

Jeżeli twierdzisz, że to integralna część szyby to co zrobisz z czujnikiem gdy będziesz zmuszony wymienić szybe na nową??? Przecież to chyba nie jest detal jednorazowego użytku.

czujnik jest przyklejany do kazdej szyby

540i '98 6-speed manual individual
Opublikowano

Wymieniałem ostatnio szybę to coś wiem. Poprostu przełożyli pudełko z czujnikiem do nowej szyby w której już był zatopiony element czujący ;)

Tyle że ja kupiłem szybę oryginał BMW.

Opublikowano
kolega przykleił to z tego co pamiętam na poxipol bezbarwny i smarował tylko obrzezani smarując samego czujnika
Opublikowano
kolega przykleił to z tego co pamiętam na poxipol bezbarwny i smarował tylko obrzezani smarując samego czujnika

A Kolega od razu o "obrzezanych" :mrgreen:. A temat miał dotyczyć czujnika deszczu... :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Nikt nie probowal go odkleic. W maju mialem wymieniana szybe i po 3 miesiacach sam poprostu zaczal sie odklejac. Czy wie ktos jak go przymocowac??
The ultimate driving machine
  • 4 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

najprostrzy sposób na silikon ale trzeba uważnie robić zeby nie pojawiły sie pęcherzyki powietrza... silikon musi konkretnie zastygnąć zanim założycie tą czarną puszkę na czujnik ...

pozdro

Opublikowano

1,przekrecasz kluczyk w pozycje 2(pala sie kontrolki)

2.wlaczasz wycieraczki raz do góry,jak tylko wystartuja to dwukrotnie jeszcze ją wlaczasz i wyłaczasz zanim powruca na swoje miejsce.

3.wyłaczasz zapłon z wyłaczonymi wycieraczkami

4.na wyłaczonym zapłonie właczasz wycieraczki raz do góry i przekrecasz ponownie zapłon w pozycje dwa

5.około 30 sekund czekasz i w tym czasie powinny ruszyć sie wycieraczki,jak wykonają ruch to znaczy że czujnik sie skalibrował.

slyszałem o taki msposobie ale u siebie to robiłem po kilka razy i nic... :(

podobno czujniki sie roskalibrowuja od rozladowanego akumulatora i to bardzo czesto ,podobo sa inne sposoby moze ktos zna??to z checia sprobuje jeszcze :) pozdroo

Opublikowano

dzieki Król Nafty spróbuje tego sposobu u siebie mam nadzieje ze to nie żaden blef i ktoś juz to próbował i mu sie udało bo juz gdzies widziałem podobną kalibrację i nic :/

czy znasz kogoś komu sie udało ???

jak coś znajdę albo uda mi sie zrobić to dam znać ...

Opublikowano

ja też próbowałem i nic ...:(

a może mi ktoś powiedzieć czy miedzy czujnikiem a szybą może być jakiś klej, gel, czy taśma czy musi bezpośrednio przylegać do szyby????

ma ktoś czujnik żeby spojrzeć jak jest oryginalnie ????

Opublikowano

ha to sie podczepie pod temat :)

Po pierwsze jak to g wogule sie wlacza :D? gdzies wyczytalem, ze przekrecamy kluczyk do poz 1, dajemy wycieraczki raz do gory i zapalamy auto, tak to lecialo ?? Raz tak zrobilem i wycieraczki mi raz myrdnely przed slepiami a nastepnie po przejechaniu 300 metrow wlaczyly sie normalne czasowki(a deszczu ani sladu) czy to oznaka tego ze czujnik sie rozkalibrowal(miesiac temu akumulator zaliczyl zgona) ?? da sie to skalibrowac samemu czy serwis mnie czeka??

Opublikowano

a ja ponawiam pytanie:

czy ktoś wie na co najlepiej przykleić czujnik deszczu ????

próbowałem juz na silikon, specjalny klej do szyb i ceramiki, klej do lusterek i nic:( za kazdym razem czujnik odpada:(