Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . od niedawna jestem posiadaczem 528 a jest to moje pierwsze bmw i jestem zielony w temacie. czytam i przysfajam wiedzę :D. i prosze o wyrozumialosc jeśli chodzi o niewiedze :oops: A wiec w mojej 528 jest kilka rzeczy do zrobienia ale w tym temacie chciałbym skupić sie na komunikatach wyświetlanych na liczniku. Wiem ze tłumaczenia można znaleźć na forum ale moim problemem jest to ze są po włosku a takich nie znalazłem ma ktoś może tłumaczenia z włoskiego lub co zrobić by zmienić język. Słyszałem tu wypowiedzi ze na kompa trzeba ale jedna z nich dotyczyła testu numer 10. Na temat testów tez cos czytałem ale konkretnie nie mam pojęcia co jak i do czego. dostałem kolejno opis testów i jak je wywołąc ale jest to po angielsku lub niemiecku wiec to mocno utrudnilo sprawę zważywszy ze kiepsko z tłumaczeniem. czy ktoś może mi jasno to wyjaśnić o co dokladnie z tym chodzi. :?
Opublikowano
Witam . od niedawna jestem posiadaczem 528 a jest to moje pierwsze bmw i jestem zielony w temacie. czytam i przysfajam wiedzę :D. i prosze o wyrozumialosc jeśli chodzi o niewiedze :oops: A wiec w mojej 528 jest kilka rzeczy do zrobienia ale w tym temacie chciałbym skupić sie na komunikatach wyświetlanych na liczniku. Wiem ze tłumaczenia można znaleźć na forum ale moim problemem jest to ze są po włosku a takich nie znalazłem ma ktoś może tłumaczenia z włoskiego lub co zrobić by zmienić język. Słyszałem tu wypowiedzi ze na kompa trzeba ale jedna z nich dotyczyła testu numer 10. Na temat testów tez cos czytałem ale konkretnie nie mam pojęcia co jak i do czego. dostałem kolejno opis testów i jak je wywołąc ale jest to po angielsku lub niemiecku wiec to mocno utrudnilo sprawę zważywszy ze kiepsko z tłumaczeniem. czy ktoś może mi jasno to wyjaśnić o co dokladnie z tym chodzi. :?

poszukaj na forum duzo tego bylo.. :reading2: uzyj opji szukaj.. :duh:

Opublikowano

Szukalem wpisywałem komunikaty i tp oraz testy. wszedzie czytam o nich alekonkretów nie moge znalesc czyli co dokladnie i jak i do czego.

:mad2:

Opublikowano

Nie wiem, czy zmianę języka realizuje się identycznie jak w E34, ale jak tak to podaję Ci poniżej (pochodzi z postu z 09.12.2007, link: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=67820&highlight=angielski)

ZMIANA JĘZYKA

Możemy to zrobić na dwa sposoby - wciskając prawy przycisk na konsoli zegarów i przekręcając kluczyk do poz. 1 lub najpierw przekręcając kluczyk do poz. 1 i wtedy wciskamy prawy przycisk na konsoli - kolejność nie ma znaczenia. Trzymamy go do czasu pojawienia się na wyświetlaczu nazwy języka ok. 10s.

Przykład: mamy ustawiony aktualnie niemiecki a chcemy angielski. Na wyświetlaczu wyświetli się najpierw aktualny język w tym przypadku niemiecki.

Puszczamy przycisk i wciskamy go ponownie na ok. 10s do wyświetlenia się następnego. Angielski jest zaraz po niemieckim.

Jak już wybierzemy właściwy to puszczamy przycisk i przekręcamy kluczyk do poz. 0

Kolejność języków zaczynając od niemieckiego, angielski, francuski, włoski i hiszpański.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Zgodnie za rada szukałem na forum i duzo czytałem.A wiec z tego co wyczytałem to w e39 mozna to zrobic tylko przez kompa.Prubowałęm przez test nr 10 ale nie moge wejsc do tej funkcji a motyw z e34 nic nie dał bo trzymanie przycisku nie przynosi jakich kolwiek skutków :cry2: W dodatku w ostatnich dzniach jestem nekany takim komunikatem którego za nigdzie nie moge przetłumaczyć KONTR.LUCI POST moze ktoś wie co to takiego. jezeli komus udało sie ręcznie przestawic jezyk w e 39 to prosze opiszczie to albo podajcie link krok po kroku :modlitwa:
Opublikowano
Zgodnie za rada szukałem na forum i duzo czytałem.A wiec z tego co wyczytałem to w e39 mozna to zrobic tylko przez kompa.Prubowałęm przez test nr 10 ale nie moge wejsc do tej funkcji a motyw z e34 nic nie dał bo trzymanie przycisku nie przynosi jakich kolwiek skutków :cry2: W dodatku w ostatnich dzniach jestem nekany takim komunikatem którego za nigdzie nie moge przetłumaczyć KONTR.LUCI POST moze ktoś wie co to takiego. jezeli komus udało sie ręcznie przestawic jezyk w e 39 to prosze opiszczie to albo podajcie link krok po kroku :modlitwa:

Wszystko się zgadza... nie zrobisz tego dopóki nie uruchomisz testu 19 (odblokowanie/zablokowanie OBC). Zmiana m.in. języka komunikatów jest możliwa dopiero po odblokowaniu OBC.

Przejrzyj poniższy post i linki, Ja to znalazłem na forum, a widać Tobie to się chyba nie chce :mrgreen:

Wysłany: Czw Lis 08, 2007 9:13 pm Temat postu: instrukcja OBC poszukiwana

http://www.bmw.bazzi.biz/geheim_menu_e39.htm

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=10546&postdays=0&postorder=asc&highlight=oil+service&start=30

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Contr. Luci Post. oznacza KONTROLA ŚWIATEŁ TYLNYCH

Opublikowano

HM.... łatwo komuś kto jest w temacie wtajemniczony coś znaleźć na forum. bo wie jak szukać... Ja dopiero raczkuje jeśli chodzi o bmw więc proszę o wyrozumiałość.a odnośnie tematu to godzinę poświęciłem próbom i jeśli chodzi o test 19 to pojawia sie mi tam napis LOCK:OFF czyli blokada wyłączona wciskając lewy przycisk mogę ja zamienić na LOCK:ON I kolejno na LOCK:00 i tu mogę wyklikać na jakieś cyfry niestety suma ostatnich 5 cyfr z winu jak i suma obecnej daty z samochodu nic nie daje.natomiast w teśćie 10 mam coś takiego LAND:03 I nic więcej nie można z tym zrobić czytałem też ze powinno sie zatwierdzic kod kluczykiem ale jak to zrobic i w którym momecie :doh: a apropo kontroli swiateł tylnich to sprawdziłem swieci każda mozliwa zarówka stopy wsteczny tablica itd komunikat dalej swieci i mocno wkuza przy kazdym ruchu kluczyka wiec co moge jeszcze skontrolowac ??.......

:mad2:

• 13 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkich. Nigdzie nie mogę znaleźć co oznacza taki komunikat na komputerze w bmw e39 530DA

Contr.livello Acqua. Z góry dziękuję za odpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiś poziom płynu, prawdopodobnie w chłodnicy. Ewentualnie spryskiwacze. Zmień sobie język na jakiś bardziej ludzki.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
Jest coś takiego jak translator google i on tłumaczy "kontrola poziomu wody".

No i dobra filozofie,i co dalej?kontrola jakiej wody? Której?W układzie czy w spryskach? Wyobraź sobie że przed stworzeniem tego posta użyłem translator i to samo mi pokazało co ty napisałeś. Więc skoro nie wiesz to po co ta odpowiedź z twojej strony? Potrzebuje tylko odpowiedzi od ludzi bardziej doświadczonych ode mnie ponieważ jest to moje pierwsze auto tej marki.

• Moderatorzy
Opublikowano
Skoro dolałeś płynu do spryskiwaczy na full i dalej jest ten komunikat to pozostaje niski poziom w chłodnicy. I po co się denerwować...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie zachowujcie się jak dzieci :mrgreen: dolej do chłodnicy, jak masz navi to wejdź na niej w ustawienia i zmień język na angielski, będzie bardziej przejrzyście.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)