Skocz do zawartości

Co zrobic regenerowac ? czy nowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema Ostatnio bylem na przegladzie zawieszenia i okazało sie ze przod L ma 19% P 25% a tyl L30 P34 Nowe zawieszenie Sacha kosztuje przod 1000 a tył 450 troche drogo ale czytalem ze jak brać to lepsze

Jak to wyglada z regeneracja, na ile dalo by sie zregenerowac moje amorki ?

Opublikowano
InterCars oferuje za 321 zł jeden amortyzator przedni sacha więc nie kosztuje to 1000 zł, skąd wziąłeś taką kwotę? Jeden tylni kosztuje 223. pozdr.
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
Amorki bardzo wazna sprawa więc kupiłbym nowe. Jakoś nie mam przekonania do regenerowanych części.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
  • Autor
w arpolu w centrum motoryzacji mi tyle zakrzyczeli do mojego modelu 92 z marca Dokladnie powiedzial 586 za przod ale mialbym znizki wiec licze ze 1000
Opublikowano
regenerowało sie w polonezach, dużych fiatach itp moja rada odżałuj pare groszy i kup nowe :norty:
Opublikowano

Taka cena niestety jest dla tych którzy mają E36 wyprodukowane do czerwca `92 :|

Sprawdź cenę amorków które były wkładane po tym okresie, dolicz cenę przednich górnych poduszek oraz łączników stabilizatora i zobacz czy będzie taniej.

http://images24.fotosik.pl/217/db2f86f1b89f14d8.jpg
Opublikowano
Ja wymieniałem u siebie tydzień temu zawieszenie na Sachsa wszystkie 4 amory(gazowe tył i gazowo-olejowe przód) z odbojami i osłonami.Kosztowało mnie to 1550zł z robocizną :) .A autko z 95r.
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
w arpolu w centrum motoryzacji mi tyle zakrzyczeli do mojego modelu 92 z marca Dokladnie powiedzial 586 za przod ale mialbym znizki wiec licze ze 1000

Kolego. W arpolu nie kupuj, bo maja tam takie ceny, że można osiwieć. Kilka miesięcy temu chciałem kupić silniczek krokowy, ale jak typ mi podał że to 940 zł, to zwątpiłem.

Opublikowano
A co sądzicie o komplecie Billsteina B4 za 700zł z Allegro? Lepszy Sachs? Na wiosnę chyba będę musiał sprężyny+amorki z tyłu zmienić, bo mi coś za nisko siedzi i zastanawiam się co wybrać.
Opublikowano
  • Autor
Taka cena niestety jest dla tych którzy mają E36 wyprodukowane do czerwca `92 :|

Sprawdź cenę amorków które były wkładane po tym okresie, dolicz cenę przednich górnych poduszek oraz łączników stabilizatora i zobacz czy będzie taniej.

dało by rade tak zrobic po tych przerubkach ktore opisałeś?

Opublikowano
A co sądzicie o komplecie Billsteina B4 za 700zł z Allegro?

Kilka tygodni temu ktoś pisał że kupował Bilsteiny B4 tylko nie wiem czy Allegro czy normalny sklep.

Przód 180 zł/szt. Tył 120 zł/szt. Gazówki.

A co do Sachs/Bilstein :?: Zdania podzielone jak Mobil i Castrol :lol:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

co prawda to nie ja pisałem, ale też kupowałem B4 na allegro - cena za komplet od 600 zł - do cywilnego auta wyjątkowo dobre, do mniej cywilnego kupowałbym już B6, lub B8

jak będziesz kupował, to nie zapomnij o osłonach i odbojach - to dodatkowy wydatek 60 zł za komplet (na wszystkie 4 amortyzatory), ale zkoda od razu zabić nowy amortyzator

@Sl - jeśli masz Bilsteiny, to śmiało możesz regenerować, ale tylko w zerkopolu, a jak masz inne, to z uwagi na ceny warto pomyśleć o bilsteinach

ostatnio natomiast kumpel (Marcin Baur - patrz polecane warsztaty) miał do sprzedania sportowy zawias sachsa za przyzwoite pieniądze i na pewno nie była to cena, o której piszesz, ale pozwolę sobie nie wchodzić w szczegóły :8)

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
  • Autor

Od 3 miechow mam moja bunie (1 samochod) sprowadzona z niemiec

Niewiem jakiej firmy sa amorki Da rade to sprawdzic ? Ile moze kosztowac regeneracja ?

ktoś napisał ze jest mozliwość wsadzenia amorow tych po czerwcu 92 ktore sa duzo tansze tylko ze trzeba by bylo wymienic poduszki oraz łaczniki stabilizatorow Czy da rade tak zrobic ?

Opublikowano

jak zdejmiesz przednie koło (i tył i przód), to na McPersonie powinno być napisane kto jest producentem - jeśli nie widać naklejki, to szczota druciana i pod purchlami znajdziesz pewnie logo BMW i Boge :wink:

jeśli nie masz bilsteinów, to IMHO regeneracja się nie opłaca, a jeśli masz, to musisz sobie przekalkulować - plusem regeneracji w zerkopolu jest to, że Ty sam określasz parametry amortyzatora po regeneracji, więc jeśli miałeś np B4, to mogą Ci je przerobić na B8

Opublikowano
Ja mam Kayaby Exel-G. Z przodu są od prawie 3 lat a z tyłu mają ok. 2 lat. Nie krzyczcie, że złe, bo jestem bardzo zadowolony :8) :mrgreen: A nogę mam czasami ciężką ;) Na przód kosztowały prawie tysiaka (z osprzętem) a tył 120 szt.
Opublikowano
  • Autor
B4 ? B8 ? oco w tym chodzi ?
Opublikowano

Twardość takiego amorka. B4 to standard a b8 to już większy komfort i cena ;)

Opublikowano
  • Autor
Lucass_81 masz namiary na ten zerkopol ?
Opublikowano
Nie ;) , z tym dawaj do PioterW. Ja moje amorki kupiłem w sklepie.
Opublikowano
regenerowało sie w polonezach, dużych fiatach itp moja rada odżałuj pare groszy i kup nowe :norty:
zdaje ci sie
orzełe34
Opublikowano

panowie ja tez mam autk z przed 92 roku i tez juz myslalem nad amorkami ale ceny sa kosmicze wiec koles w sklepie powiedzial mi ze przerabiaja zawieche..... cos podobno dodatkowa dziore wierca w whaczu przetaczaja cos pod cos i pasuje zawiecha z modeli po 92 i jest taniej....

slyszeliscie cos o czyms takim?? :roll: :shock: :shock: :shock:

Opublikowano

Twardość takiego amorka. B4 to standard a b8 to już większy komfort i cena ;)

B8 to przede wszystkim większa sztywność - jak chcesz cywilne auto, to wsadzasz B4, a jak chcesz zapitalać po zakrętach i nie chcesz kompletnego zawiasu, tylko same amorki, to dajesz B8

o innych zestawach: http://www.bilstein.pl/

co do zerkopolu, to polecam google :wink:

http://www.zerkopol.pl/

i od razu dodam, że sam tam nigdy nic nie robiłem, ale przyznam, że jest to jedna z tych informacji, które w świecie motoryzacji zawsze uważałem za oczywistą oczywistość powtarzaną przez wszystkich (w tym kilku moich znajomych) i nie spotkałem się jeszcze z zarzutem niefachowości

Opublikowano

http://allegro.pl/item275361285_bmw_e36_amortyzatory_gazowe_bilstein_komplet_hit.html

nie wiem czy te pasuja gosc twierdzi ze tak na stronie producenta tez jest informacja ze pasuja. Moj mechanianik polecil mi zebym to sprawdzil bo kompelt sachsa kosztuje ponad 1000zl jezeli mozecie wypowiedcie sie na ten temat mam 318is 93r. m42 z gory dziekuje

Opublikowano
z gory przepraszam za literowke:) slowa "wypwiedzcie" bo czesto widze jak temat przeistacza sie w polszczyze