Skocz do zawartości

Co zrobic regenerowac ? czy nowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema Ostatnio bylem na przegladzie zawieszenia i okazało sie ze przod L ma 19% P 25% a tyl L30 P34 Nowe zawieszenie Sacha kosztuje przod 1000 a tył 450 troche drogo ale czytalem ze jak brać to lepsze

Jak to wyglada z regeneracja, na ile dalo by sie zregenerowac moje amorki ?

Opublikowano
InterCars oferuje za 321 zł jeden amortyzator przedni sacha więc nie kosztuje to 1000 zł, skąd wziąłeś taką kwotę? Jeden tylni kosztuje 223. pozdr.
Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
Amorki bardzo wazna sprawa więc kupiłbym nowe. Jakoś nie mam przekonania do regenerowanych części.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
w arpolu w centrum motoryzacji mi tyle zakrzyczeli do mojego modelu 92 z marca Dokladnie powiedzial 586 za przod ale mialbym znizki wiec licze ze 1000
Opublikowano

Taka cena niestety jest dla tych którzy mają E36 wyprodukowane do czerwca `92 :|

Sprawdź cenę amorków które były wkładane po tym okresie, dolicz cenę przednich górnych poduszek oraz łączników stabilizatora i zobacz czy będzie taniej.

http://images24.fotosik.pl/217/db2f86f1b89f14d8.jpg
Opublikowano
Ja wymieniałem u siebie tydzień temu zawieszenie na Sachsa wszystkie 4 amory(gazowe tył i gazowo-olejowe przód) z odbojami i osłonami.Kosztowało mnie to 1550zł z robocizną :) .A autko z 95r.
Kocham moja Czarnulkę
Opublikowano
w arpolu w centrum motoryzacji mi tyle zakrzyczeli do mojego modelu 92 z marca Dokladnie powiedzial 586 za przod ale mialbym znizki wiec licze ze 1000

Kolego. W arpolu nie kupuj, bo maja tam takie ceny, że można osiwieć. Kilka miesięcy temu chciałem kupić silniczek krokowy, ale jak typ mi podał że to 940 zł, to zwątpiłem.

Opublikowano
A co sądzicie o komplecie Billsteina B4 za 700zł z Allegro? Lepszy Sachs? Na wiosnę chyba będę musiał sprężyny+amorki z tyłu zmienić, bo mi coś za nisko siedzi i zastanawiam się co wybrać.
Opublikowano
Taka cena niestety jest dla tych którzy mają E36 wyprodukowane do czerwca `92 :|

Sprawdź cenę amorków które były wkładane po tym okresie, dolicz cenę przednich górnych poduszek oraz łączników stabilizatora i zobacz czy będzie taniej.

dało by rade tak zrobic po tych przerubkach ktore opisałeś?

Opublikowano
A co sądzicie o komplecie Billsteina B4 za 700zł z Allegro?

Kilka tygodni temu ktoś pisał że kupował Bilsteiny B4 tylko nie wiem czy Allegro czy normalny sklep.

Przód 180 zł/szt. Tył 120 zł/szt. Gazówki.

A co do Sachs/Bilstein :?: Zdania podzielone jak Mobil i Castrol :lol:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

co prawda to nie ja pisałem, ale też kupowałem B4 na allegro - cena za komplet od 600 zł - do cywilnego auta wyjątkowo dobre, do mniej cywilnego kupowałbym już B6, lub B8

jak będziesz kupował, to nie zapomnij o osłonach i odbojach - to dodatkowy wydatek 60 zł za komplet (na wszystkie 4 amortyzatory), ale zkoda od razu zabić nowy amortyzator

@Sl - jeśli masz Bilsteiny, to śmiało możesz regenerować, ale tylko w zerkopolu, a jak masz inne, to z uwagi na ceny warto pomyśleć o bilsteinach

ostatnio natomiast kumpel (Marcin Baur - patrz polecane warsztaty) miał do sprzedania sportowy zawias sachsa za przyzwoite pieniądze i na pewno nie była to cena, o której piszesz, ale pozwolę sobie nie wchodzić w szczegóły :8)

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Od 3 miechow mam moja bunie (1 samochod) sprowadzona z niemiec

Niewiem jakiej firmy sa amorki Da rade to sprawdzic ? Ile moze kosztowac regeneracja ?

ktoś napisał ze jest mozliwość wsadzenia amorow tych po czerwcu 92 ktore sa duzo tansze tylko ze trzeba by bylo wymienic poduszki oraz łaczniki stabilizatorow Czy da rade tak zrobic ?

Opublikowano

jak zdejmiesz przednie koło (i tył i przód), to na McPersonie powinno być napisane kto jest producentem - jeśli nie widać naklejki, to szczota druciana i pod purchlami znajdziesz pewnie logo BMW i Boge :wink:

jeśli nie masz bilsteinów, to IMHO regeneracja się nie opłaca, a jeśli masz, to musisz sobie przekalkulować - plusem regeneracji w zerkopolu jest to, że Ty sam określasz parametry amortyzatora po regeneracji, więc jeśli miałeś np B4, to mogą Ci je przerobić na B8

Opublikowano
Ja mam Kayaby Exel-G. Z przodu są od prawie 3 lat a z tyłu mają ok. 2 lat. Nie krzyczcie, że złe, bo jestem bardzo zadowolony :8) :mrgreen: A nogę mam czasami ciężką ;) Na przód kosztowały prawie tysiaka (z osprzętem) a tył 120 szt.
Opublikowano

panowie ja tez mam autk z przed 92 roku i tez juz myslalem nad amorkami ale ceny sa kosmicze wiec koles w sklepie powiedzial mi ze przerabiaja zawieche..... cos podobno dodatkowa dziore wierca w whaczu przetaczaja cos pod cos i pasuje zawiecha z modeli po 92 i jest taniej....

slyszeliscie cos o czyms takim?? :roll: :shock: :shock: :shock:

Opublikowano
B4 ? B8 ? oco w tym chodzi ?

Twardość takiego amorka. B4 to standard a b8 to już większy komfort i cena ;)

B8 to przede wszystkim większa sztywność - jak chcesz cywilne auto, to wsadzasz B4, a jak chcesz zapitalać po zakrętach i nie chcesz kompletnego zawiasu, tylko same amorki, to dajesz B8

o innych zestawach: http://www.bilstein.pl/

co do zerkopolu, to polecam google :wink:

http://www.zerkopol.pl/

i od razu dodam, że sam tam nigdy nic nie robiłem, ale przyznam, że jest to jedna z tych informacji, które w świecie motoryzacji zawsze uważałem za oczywistą oczywistość powtarzaną przez wszystkich (w tym kilku moich znajomych) i nie spotkałem się jeszcze z zarzutem niefachowości