Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Który zderzak byście wybrali do Bmw e36 ten ponizej:

http://moto.allegro.pl/item276483693_zderzak_przedni_bmw_e36_e_36_m_hit_.html

On jest wykonany z laminatu

A moze ten:

http://moto.allegro.pl/item276022271_przedni_zderzak_bmw_e36_e_36_mpower.html

Ten jest wykonany z żywicy poliesterowej.

Który waszym zdaniem bedzie lepszy???

Wiem że napiszecie że oryginał ale oryginał nie wchodzi tu w grę.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
polecam ten drugi,ma bardziej podkreslone ksztalty wedlug mnie
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
kolega jednak ma kaprys zeby nie montowac oryginalu,kazdy razem z kolega wie ze oryginal jest najlepszy ale skoro kolega chce wybrac miedzy dwiema podrobkami to jego sprawa przeciez :|
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
a jak wyglada sprawa z zderzakiem z polipropylenu,posaidam taki ale jeszcze go nie zamontowalem, czeka na wiosne. Z tego co zauwazylem jest na pewno bardziej elaastyczny niz ABS. Ale jak sie to ma do jego wytrzymalosci?

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano
Jak juz chcesz montowac laminat, to proponuje dokladke do zderzaka a'la m3 przynajmniej jest mocniejszy, bo doklejony do oryginalu i zapewne ze spasowaniem nie bedzie takiego problemu i cena mniejsza o polowe. Jak po tygodniu czasu zawadzisz o kraweznik to ci sie dokladka rozsypie, a przynajmniej zderzak Ci zostanie... Poszukaj :search: był o tym kiedys dosc obszerny temat.
Opublikowano
oba zderzaki sa identyczne z laminatu tyle ze takie nazwy sobie napisali. To chyba to samo zreszta. Nie polecam absolutnie. Przy lekkim zahaczeniu o cos zderzak sie lamie i nadaje sie do klejenia i malowania. W ty momencie 200zl + ok 200zl malowanie + 200zl malowanie kolejne wynosi 600zl a wiec cena zderzaka oryginalnego ktory np mi wytrzymal zderzenie z zajacem przy predkosci 120km/h. Mialem tylko odprysk i lekkie pekniecie od samego dolu gdzie tego nie widac. Po drugie to bedziesz mial probelmy z dopasowaniem. Nie ma tam o ile dobrze pamietam tych slizgow z boku i nie wiem czy da sie je tam wogole zamontowac. Polecam nakladke do przyklejenia do zderzaka. Wyglada dobrze i tak jak bieniu pisze jest zderzak mocniejszy no i dobrze spasowany. Byl temat o tym na kilka stron i nawet fotki byly. Chyba jakos sie nazywal dokladka m3 e36 czy cos takiego. poszukaj

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

czekajcie czekajcie , gadalem z lakiernikiem o tych laminatach itd. Fakt ze nie sa to najlepsze jakosci i nie sa to wytrzymale jak org... To co poradzil,jak ktos nie ma na org zderzak ,progi czy cos takiego,kupuje laminat,dokupuje zywicy i poprostu poprawia go jeszcze raz,obkleja wewnatrz zeby wzmocnic itp.

Ci co to produkuja zuzywaja jak najmniej materialu wiec dlatego sie wszystko sypie po uderzeniu.Od dolu mozna wstawic delikatna listwe alu zeby go nie wyrwalo tylko obcieralo o listwe lub tak jak wyzej napisane dokladke Mki. Laminaty nie sa zle ale to jest w nich ze trzeba je poprawic. Uchwyty zawsze mozna przerobic i dpoasowac. Troszke grzebaniny ale kilka stowek w kieszeni wiec wybor moze teraz bedzie latwiejszy. Osobiscie wybralbym tez org ale mowi to co wiem i moze to troszke pomoze. POZDRO :8)

B M W
Opublikowano
zderzak nr 2 jest produkowany 1km od mojego domu , widizałem go na żywo , jak dla mnie PORAŻKA :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Witam

Ja tez podłącze się do tematu.

Mam e36 z "normalnymi" zderzakami :)

Chciałbym na wiosne założyć komplet od "emki" (przód, progi, tył)

ale ponieważ w wiekszości jeżdzę po mieście więc się boję czy nie załatwię przodu na pierwszym lepszym krawężniku.

W związku ztym mam pytanie. Czy zderzak od emki "wisi" dużo niżej od standardowego ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam!!!

Który zderzak byście wybrali do Bmw e36 ten ponizej:

http://moto.allegro.pl/item276483693_zderzak_przedni_bmw_e36_e_36_m_hit_.html

On jest wykonany z laminatu

A moze ten:

http://moto.allegro.pl/item276022271_przedni_zderzak_bmw_e36_e_36_mpower.html

Ten jest wykonany z żywicy poliesterowej.

Który waszym zdaniem bedzie lepszy???

Wiem że napiszecie że oryginał ale oryginał nie wchodzi tu w grę.

Pozdrawiam!!!

kolego, wiem ze czasem kasy brak na porządne rzeczy, ale skoro juz pisze tego posta, to pozwole sobie przytoczyc stare przyslowie "biedny traci dwa razy" inaczej mówiąc laminat czy tam żywica jak to koleś sobie nazwał to wyrzucanie pieniedzy w błoto, peka czasem na mrozie, zero elastycznosci, czyli spotkanie z kamieniem czy kraweżnikiem skonczy się tragicznie, a do tego ciężko to ogolnie spasowac, zreszta zapytaj llakiernika.

Jak brak Tobie siana albo szkoda siana, to lepiej zastaw jak jest, a autko obniż i bedzie o niebo lepiej.

Opublikowano

HEJ.

Ja kiedys polakomilem sie na taki zderzak tylko ze do CALIBRY. Wszytko bylocaly jak przyszedl i popatrzalem na niego ale zaczelo sie jak chcialem go najpierw spasowac, potem polekierowalem, az ciagle klejenie go.

Po 1: zdrzak na pierwszy rzut oka wyglada oki ale nie jest wpelni wymiarowy, z jednej strony elegancko bedzie sie zgrywal a z drugiej bedzie odstawal.

Po 2: bedziesz musial go dobrze wyrownac, wszystkie kanty ranty irp bo nie bede takie same.

Po3: polekierowanie to pryszcz ale z czasem bedzie ci pekal na nim lakier, moze nie we wszystkich ale ja tak mialem, nawet jak jeszcze go nie poleakierowalem tylko lezal sobie to jak sie przyjzalem to bylo widac lekuskie powieszchowne pekniecia.

No i po 4 czyli najleprze: sredni raz w miesiacu musialem go podklejac bo co chwilke udalo mu sie peknac. wystarczy lekuskie przychaczenie. Z czasem powzmacnialem go od spodu blacha ale nic nie dalo jak juz zachaczylem to pekal.

Podsumowujac: Wiecej wydalem kasy na ciagle klejenie i malowanie go niz to wszystko warte a juz nie wspomne o czasie.

Jak nie masz kasy na orginalny od M'ki. to poczekaj troche i dozbieraj.

Jak dobrze poszukasz to org zdrzaczek dorwiesz w gracicach 500zl a za ta podrobke musisz dac 250zl wiec przelicz sobie wszystko. :roll:

Pozdo...

Opublikowano

nie zakladaj tych laminatów ...

dosc ze to nie jest spasowane , odłazi od auta ...to na słoncu się będzie na nim farba pryszczyc bo sie pod wplywem duzej temperatury wygina

(zdanie lakiernika ktory mial cos takiego u siebie )

czasem się trafiają orginalne zderzaki dosc tanio , poszukaj takiego

ja za zderzak z listwami zaplacailem 600zl , mysle ze kupilem go w dobrej kasie

Opublikowano

zderzak cholernie zaniedbany ... trzeba dodac jeszcze listwy minimum 200zl oraz kraktke

ja bym szukal orginalnego od M3 ale z listwami bo to taniej kupisz niz osobno zderzak i osobno listwy

Opublikowano
Witam!!!

Który zderzak byście wybrali do Bmw e36

Na pewno żaden z których przedstawiłeś. Fakt wygląda jak M3 ale ze spasowaniem jak i wytrzymałością może być różnie.

Chcesz mieć M3 to kupuj porządny oryginał :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'