Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.ale szkoda.........niedawno pisales o klopotach z silnikiem a teraz jeszcze TO- jest cos w tym powiedzeniu.....ze jak przetrwasz 1 zime majac BMW bez "kraksy" to ci bedzie auto sluzyc.

Jesli to co widac tpo zderzak na allegro kupisz, nadkole, blotnik( sadze ze lepiej kupic z nie naruszonym ocynkiem i pomalowac, maska, lampy. nie bede strzela w cene bo mozesz sam zobaczyc ile co kosztuje na internecie.

Opublikowano

taki zderzak dokładnie "miałem" bo mam auto z 12.97r! a siatka była plastkowa na środku ale juz 3 miechy temu mi wypadła:((

na allegro znalazłem taki:

http://moto.allegro.pl/item277376155_bmw_e36_cabrio_coupe_zderzak_przedni_m3.html

drogi jak cholera.... ale cóz za błedy sie płaci! tylko nie mam pojeci czy to jest ten po 94 roku...

Opublikowano
to nie wina śniegu że pada. tylko twoja ze nie zachowales wystarczajacej ostroznosci i predkosci by przed tym znakiem wyhamowac. No coz zdarza sie. Nastepnym razem przyjmiesz poprawke na pogode ;) Dobrze ze nic Ci sie nie stało.
Opublikowano

to nie wina śniegu że pada. tylko twoja ze nie zachowales wystarczajacej ostroznosci i predkosci by przed tym znakiem wyhamowac. No coz zdarza sie. Nastepnym razem przyjmiesz poprawke na pogode Wink Dobrze ze nic Ci sie nie stało.

no niepowiedziałbym ze jechałem bartdzo szybko.... na liczniku miałem 40km/h a to był taki duzy łuk! próbowałem wszystkiegop hamulce, skrety kierownica.... miałem zredukowac ale zrezygnowałem bo wtedy bym na bank bokiem walnął i by było po szybach:( i drzwiach!!! ja w zimie nie szlaeje jak cos! bo szkoda mi rozbic auto! ale cóz nawet najostrozniejszym sie zdarza! opony zimowe w tak ubity snieg na nic sie zdały bo auto szło jak chciało na tego znaka! całe szczescie ze jeszcze udało mi sie go lekko skorygowac i bokiem walnałem! ale szło jak sanki prosciutko.....

ale nie szukajmy teraz winy co moglem zrobic a co zrobiłem źle!

chodzi mi o to na ile wyceniacie te uszkodzenia bo ja sie nie znam...!

Opublikowano
wyceniac mozna roznie zalezy od blacharza i od czesci za ile kupisz ale ja na twoim miejscu bym sam to zrobil nie ma dozo do roboty, na fotkach widac ze auto powieszchownie dostalo. mozesz wymienic tylko niezbedne czesci a reszte podklepac....
Opublikowano
no auto za duzo nie oberwało bo ten znak złamał sie jak zapałka! właśnie sie tak zastanawiam czy czasem to samemu nie zrobic.... tylko jest taki myk ze w tym zderzaku sa 2 wloty powietrza na tarcze hamulcowe i ten z tej nieszczesnej strony rozprysł sie! i mam pytanie czy jak bede kupował zderzak to beda razem z nim te wloty?
Opublikowano

Tylko wspólczuc.

Ja kolego choc nie jestem blacharzem to powiem , ze błotnik i maske bym ratował bo uszkodzenia masz niewielkie. Ocynk ocynkiem , ale jak pomalujesz to za szybko ci korozja nie wejdzie. Wiadomo ze lepiej wszystko zmienic na nowe ale nie zawsze jest to koniecznosc a kosztów i tak troche masz jak widac po zdjeciach.

Troche za duzo fotek i wolno wchodzi strona.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano

tak sobie podliczyłem to za czesci z allegro wychodzi mi około 1300-1400zł:(

a jeszcze klepanie maski i błotnika..... szczerze mówiac to myslałem ze taniej wyjdzie! strasznie drogi ten zderzak od ///M bo właśnie taki posiadałem i auto sie pieknie z nim prezentowało! wiec musze taki sam kupic zeby było jak dawniej: błysk i blask!!!:)

za te zdjecia to sory ze tyle ale chciałem dokładnie naświetlić sprawe!!!

Opublikowano

:shock:

stary...ty masz pechowe auto...

to jedyne co mi przysżło do głowy jak tylko zobaczyłem ten post.

a poza tym sam napisałes ze z samochodem jak..z jajkiem..może w tym tkwi problem??

a moja ocena robocizny:

wydaje mi sie że malowanie + poskładanie wyjdzie ci ok 1000zł. no i plus części

pozdrawiam, i współczuję.

Opublikowano
:shock:

a poza tym sam napisałes ze z samochodem jak..z jajkiem..może w tym tkwi problem??

a moja ocena robocizny:

wydaje mi sie że malowanie + poskładanie wyjdzie ci ok 1000zł. no i plus części

pozdrawiam, i współczuję.

jak dla mnie robocizna:

malowanie do 300zl -maska, blotnik, zderzeak, listwa przednia(gril)

wyklepanie ok 150- blotnik, maska, prawdopodobnie pas przedni. Nie licze tego co jest pod, tylko to co widac na fotkach.

Za tyle to ja bym zrobil :D + czesci

Opublikowano

no pechowe jak cholera! juz niewiem czy to auto takie pechowe czy ja...:(

juz chyba z 5tyś do niego dołożyłem a kupiłem za 18tyś :( normalnie załamka!!!! jestem ciekaw jakbym sie z nim nie cackał jak z jakjiem.... pewnie by było tak ze juz by nie było co naprawiac wiec nawet nie bede próbowal sie przekonywac!

za czesci na allegro jak se podliczyłem to wyjdzie mi 1300zł max a plus te klepanka i malowanka to chyba moim zdaniem 2tys. :(

na całe śczescie pod maska sie nic nie uszkodziło bo ta przednia belka swiatło i zderzak wszystko zwieli na siebie! tego przedniego pasu czy jak sie to tam nazywa mysle ze nie bedzie trzeba klepac bo nawet nie oberwał za mocno i nie jest zagiety! no moze minimalnie ale to tak minimum!

podsumowujac miałem juz wydatek( remont silnika) a teraz wypadek wiec te skróty maja cos w sobie.... ale myslke ze juz bedzie koniec zmartwien z tym autem jak naprawie te zniszczenia! tzn., modle sie zeby tak było!!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kup blotnik używke, nie klep tego bo nigdy tego nie spasujesz chyba, że robisz prowizorke. Maske ze zdjęcia widać, że już masz kitowaną, to sa profile, a BMW ma te słabość, że rogi lubią gnić 'od środka'.

Masz krzywą belke tą w zderzaku, nie licz na to że to wylepiesz, to jakiś taki stop, że można sobie glowe mlotkiem rozbić jak się w to uderzy bo tak odbija. Lepiej kupić zamiennik z tworzwa, niż to krzywo wyklepać bo nie ustawisz zderzaka. Przerabialem w swoim E36 podobne zdarzenie. Pas przedni to też taki profil /wąsy z grilem/ , że klepanie tego to nieporozumienie, musisz pokryć to kitem, a to jest wszystko mało sztywne i kit ci prędzej czy później popęka. Twoja sprawa jak to zrobisz ale klepanie tych częsci które masz uszkodzone to kompletna chałtura.

Pozdro.

P.S. Z tych fotek widać, ze kit popękal na masce i na przełamaniu blotnika. Ja bym to wszystko w diabły wywalił bo to widac jedna wielka kupa kitu na calym rogu. Klepać drugi raz klepane blachy? :nienie:

Opublikowano

sory moze sie nie znam ale ja tam oprócz ocynku zadnego kitu nie widze! belka według mnie nie jest wygieta , to od grila co idzie to owszem ale ta główna moze 1mm max jest zagiecie w jednym miejscu! błotnik jak inni forumowicze mi pisali da sie uratowac a tym bardziej maske ( no dajmy spopkój jedno zagiecie na rogu i juz nowa maske kupowac?)

ale jeszzce pojade do warsztatu do znajomego to mi powie dokładnie co i jak!

a mam jeszcze pytanie! ja pod swoim zderzakiem miałem takie niewiem jakby to opisac hmm... ggladnijcie se zdjecie nr2 z zego linka http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=64308 i tam na dole z przodu zaraz przy kole jest pod zderzakiem takie cos co srwawia ze zderzak wydaje sie jeszze nizej i mam pytanie czy jak kupie ten zderzak z allegro to bedzie to wraz z nim? wogole czy to jest całośc ze zderzakiem czy oddzielne?