Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanie czy taki kluczyk http://motoallegro.pl/item274297375_nowy_kluczyk_pilot_bmw_e34_e36_e38_e39_e46_m3_m5.html bedzie pasowal do bmw e36 i czy bedzie mozna zaprogramowac w nim immobiliser? czy ktos wiem gdzie mozna to zrobic i za jaka cene ewentualnie czy w aso zaprogramowaliby immo jesli pojechalbym do nich z dorobionym juz kluczykiem i ile by to kosztowalo?

z gory dziekuje za odpowiedz

pozdrawim

Opublikowano
serwisy zajmujace sie dorabianie kluczy samochodowych za kluczyk z pilotem do e-36 zadaja ok 600, bez pilota 400.w aso kluczyk z pilotem ok 600,bez pilota serwisowy,ktory nie otwiera schowka ani bagaznika 140(posiada juz immobiliser)aby pasowal do bagaznika trzeba wypilowac rowki po bokach grotu-ja tak zrobilem
Opublikowano
serwisy zajmujace sie dorabianie kluczy samochodowych za kluczyk z pilotem do e-36 zadaja ok 600, bez pilota 400.w aso kluczyk z pilotem ok 600,bez pilota serwisowy,ktory nie otwiera schowka ani bagaznika 140(posiada juz immobiliser)aby pasowal do bagaznika trzeba wypilowac rowki po bokach grotu-ja tak zrobilem

taki ktory otiwera bagaznik i schowk kosztuje 220 zł. W sierpniu dorabialem taki w ASO KATOWICE

Opublikowano
musze udac sie do salonu bmw we wroclawiu i zamowic ten kluczyk z tego co czytalem to czas oczekiwanie na kluczyk to okolo 2 tygodni
Opublikowano
musze udac sie do salonu bmw we wroclawiu i zamowic ten kluczyk z tego co czytalem to czas oczekiwanie na kluczyk to okolo 2 tygodni

tak ale zazwyczaj jest szybciej. Ja czekalem kolo tygodnia. W aso zazwyczaj mowia ze na dana czesc trzeba czekac albo tydzien albo 2 a zazwyczaj jest juz po paru dniach.

Opublikowano
to bylo by bardzo mile bo zostalo mi niecale 2 tygodnie ubezpieczenia i chce wykupic ac a do tego potrzebuje 2 kluczyki i musze zamontowac alarm
Opublikowano
to bylo by bardzo mile bo zostalo mi niecale 2 tygodnie ubezpieczenia i chce wykupic ac a do tego potrzebuje 2 kluczyki i musze zamontowac alarm

Ja mialem ten sam problem przy kupnie auta (tylko jeden kluczyk) ale na szczescie ubezpieczyli mi na jednym kluczu w PZU ale ze wzgledow finansowych wolalem zmienic ubezpieczyciela i niestety tez musialem dorobic kluczyk.

Jesli jest 2 wlascicieli auta to niestety przy zgloszeniu dorobienia kluczyka musza byb obie osoby i ja jeszcze musialem przedstawic umowe kupna samochodu ale moze we Wroclawiu jest inaczej.

Opublikowano
znajomy mial problem z odzyskaniem odszkodowania po kradziezy auta bo mial tylko jeden kluczyk w umowie z ubezpieczycielem bylo to zawarte ale pieniedzy nie dostal wiec wole dorobic i miec to z glowy:)
Opublikowano

--------------------------------------------------------------------------------

"

witam

mam pytanie czy taki kluczyk http://motoallegro.pl/item274297375_nowy_kluczyk_pilot_bmw_e34_e36_e38_e39_e46_m3_m5.html bedzie pasowal do bmw e36 i czy bedzie mozna zaprogramowac w nim immobiliser? czy ktos wiem gdzie mozna to zrobic i za jaka cene ewentualnie czy w aso zaprogramowaliby immo jesli pojechalbym do nich z dorobionym juz kluczykiem i ile by to kosztowalo?

z gory dziekuje za odpowiedz

pozdrawim

"

czy wkońcu można kupić ten kluczyk i zaprogramować imo i normlanie seryjny centralny czy nie da rady???

Opublikowano
witam

Nie wiem czy będzie pasował do e36. do e46 tak, a do e36 niewiem.

Ale napewno można dorobić i zaprogramować. Zaprogramowanie to koszt ponad 200 PLN.

Opublikowano

czyli co tylko aso?? nie można go zaprogramować nigdzie indziej??? bo imo to mi mogą zaprogramować chyba tam gdzie dorabiają a ale by działał centralny to jest chyba problem??

moja jest z 97 wiec nie jest aż tak stara :lol:

Opublikowano
Nie koniecznie w aso. Imo mogą zaprogramować tam gdzie dorabiają, jeśli potrafią. Bo nie wszyscy potrafią zaprogramować do beemki. Kiedyś pytałem o to w jednym miejscu to powiedzieli że do beemki to nie zaprogramują. Mogą tylko dorobić a zaprogramuje ktoś inny. Nie wiem jak z centralnym.
Opublikowano
ten kluczyk nie ma transpondera do immobilisera - dzwoniłem i rozmawiałem ze sprzedawcą. Mówił ze taki transponder można dołożyć, ale nie wiem w jaki sposób.
Opublikowano

witam

zamowilem kluczyk w aso we wroclawiu ten ze swiatelkiem cena to 211pln(otwiera wszystko i ma immobiliser) kluczyk z pilotem kosztuje 580pln+360pln przyuczenie w tym jest skasowanie pozostalych zagubionych kluczy czas oczekiwania to 10 dni roboczych ale mowili ze w ciagu tygodnia bede go mial

pozdrawiam

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam! osd jak sprawdzić z jaką częstotliwością działa ten kluczyk?

O ile sie nie myle to najprostsza metoda bedzie sprawdzenie z tylu kluczyka czy nie pisze, na tym z usa pisalo, na moich nie widzialem, wiec mozna sprobowac.

Czesto w roznych autach jest to 433 Mhz w USA jest innaczej chyba.

W sumie mam pomysl jak sprawdzic dokladna czestotoliwosc, ale powiedz mi po jakiego grzyba ci to wiedziec ??

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Myślę że chce wiedzieć jaka ma częstotliwośc po to aby wiedzieć jaki pilot na allegro drugi kupić. Sam się zastanawiałem jaki mam bo chociaż mam 3 klucze ( pilot, hotelowy i portfelowy) to bym chciał mieć 2 z pilotem.

Na centralce powinna byc napisana dokladna czestotliwosc ale na europe to jest chyba 433,92 MHz a na USA 315.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Myślę że chce wiedzieć jaka ma częstotliwośc po to aby wiedzieć jaki pilot na allegro drugi kupić. Sam się zastanawiałem jaki mam bo chociaż mam 3 klucze ( pilot, hotelowy i portfelowy) to bym chciał mieć 2 z pilotem.

Dokładnie siadł mi kluczyk i na allegro miał koleś do sprzedania taki kluczyk o połowę taniej niż w serwisie BMW, ale nie wiedziałem jaką mam częstotliwość i przegapiłem okazje bo już nie ma tej akcji;/

btw. mam auto z Włoch więc pewnie będę miał 433

Opublikowano

Dokładnie siadł mi kluczyk i na allegro miał koleś do sprzedania taki kluczyk o połowę taniej niż w serwisie BMW, ale nie wiedziałem jaką mam częstotliwość i przegapiłem okazje bo już nie ma tej akcji;/

btw. mam auto z Włoch więc pewnie będę miał 433

Masz kluczyk tzw. nierozbieralny ?? jesli tak to otwierales go, ja mialem przypadek ze mi nie dzialal pilot a okazalo sie ze od akumulatorka sie blaszka oderwala bo jest jak to przy akumulatorku zgrzana z nim.

Wymienilem akumulatorek na inny i jest OK.