Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

macias-1981-wiesz kolego kazdy moze miec na ten temat własne zdanie...ja np dwa razy w tygodniu robię trase sandomierz-elbląg(w jedna strone 540km co w tygodniu daje 2200km) i nie wyobrażam sobie jazdy na benzynie.a juz nie mowie o jeździe po mieście i wogóle.jeżdżę praktycznie o połowe taniej wiec wiesz. :) a jak ma sie jeszcze rodznie i dzieci na utrzymaniu i 5samochodów to dwa z tego mozna miec na gazie.heh.ja na 528iA wogóle nie narzekam.za 25zl robię 100km i chyba własnie to jest na celu zeby tanio jeździć.troche jednak na tym zaoszczędze jeżdżąc na LPG.np sandomierz-elbląg i elbląg-sandomierz robie za 580zl a na benzynie 960zl.wiec w tygodniu jestem do przodu o prwaie 400zl co w miesiącu daje 1600zl(tylko na tej trasie a juz nie wspomnie o użytkowaniu na co dzień).

co do instalacji polecam KME

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
hej. Jak pisałem, mam zagazowaną 735, czyli rzedową 6, V12 jeszcze nie gazowałem, ale się przymierzam, choc jeszcze nie jestem pewien, czy będzie to miało ekonomiczne uzasadnienie, dwoma na raz nie będę jeździł, a moja żona ne lubi prowadzić dużych samochodow. Co do reduktora, to dobiera się go na wydajność, więc jeśli jeden zapewnia ją na odpowiednim poziomie, to ja bym instalacji nie komplikował. Stara zasada: im mniej elementów tym mniejsze prawdopodobieństwo awarii, poza tym w 740 nie ma zbyt wiele wolnego miejsca pod maską, ale ja nie upieram się przy swoim zdaniu, jak na razie moje zdublowane parowniki sprawują się dobrze.
Opublikowano
macias-1981-wiesz kolego kazdy moze miec na ten temat własne zdanie...ja np dwa razy w tygodniu robię trase sandomierz-elbląg(w jedna strone 540km co w tygodniu daje 2200km) i nie wyobrażam sobie jazdy na benzynie.a juz nie mowie o jeździe po mieście i wogóle.jeżdżę praktycznie o połowe taniej wiec wiesz. :) a jak ma sie jeszcze rodznie i dzieci na utrzymaniu i 5samochodów to dwa z tego mozna miec na gazie.heh.ja na 528iA wogóle nie narzekam.za 25zl robię 100km i chyba własnie to jest na celu zeby tanio jeździć.troche jednak na tym zaoszczędze jeżdżąc na LPG.np sandomierz-elbląg i elbląg-sandomierz robie za 580zl a na benzynie 960zl.wiec w tygodniu jestem do przodu o prwaie 400zl co w miesiącu daje 1600zl(tylko na tej trasie a juz nie wspomnie o użytkowaniu na co dzień).

co do instalacji polecam KME

Masz rację. W Twoim przypadku jest to jak najbardziej uzasadnione. Pozdrawiam
Opublikowano
ja ostatnio tankuje LPG na stacji a za mną w kolejce się ustawia E66.to jest dopiero żenujące jak ktoś kupuje samochód za tyle kasy i ma w nim LPG żeby taniej jeździć.to jest porażka :mad2:

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
pozwolę dołączyć się do dyskusji. Miałem Mondeo ST200 z instalacją KME i wtryskami Matrix. Wszystko było ok. oprócz jednego wtrysku. Niestety musiałem wymienić całą listwę bo taka jest konstrukcja Matrix-ów. Poza tą awarią śmigałem, różnicy na benzynie i gazie niemalże nie było, a koszt 100 kilometrów wynosił średnio 31 złotych przy 2.30 za litr gazu. Mam pytanko do kolegi piotr e38: jaką masz butlę, gdzie montowałeś instalację i ile Cię to kosztował. Ciągle szukam E39 528, ale ja widzę E38 to miewam chwile zwątpienia.

Pozdrawiam Jaro

http://s7.postimg.org/ipwn696zr/2014_05_17_23_34_29.png

ex e39 525i

ex e38 735iA

ex e39 540iA

Opublikowano
Panowie, jaka alternatywa dla reduktora KME gold? W krakowskich hurtowniach na dzień dzisiejszy brak. Muszę wybrać szybko.

Moim zdaniem nie ma, KME gold jest najlepszym reduktorem dostępnym na rynku za przystępne pieniążki, owszem można szukać droższego bardziej renomowanej firmy, ale moim zdniem nie będzie on wcale lepszy, a zapłacimy kasę tylko za jego renomę

Opublikowano
witam wszystkich i dziękuje za podpowiedzi i rady,dzisiaj już dałem autko na montaż gazu i parownik będzie kme gold i wtryski matrikxa tylko że butla wchodzi niestety tylko 70lit.pozdrawiam marek
Opublikowano
Zastanów się nad wtryskiwaczami Matrixa. Ja przez 80000km przebiegu spaliłem 4 sztuki.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

Opublikowano
witam wszystkich i dziękuje za podpowiedzi i rady,dzisiaj już dałem autko na montaż gazu i parownik będzie kme gold i wtryski matrikxa tylko że butla wchodzi niestety tylko 70lit.pozdrawiam marek

Załóż wtryki Walteka są zdecydowanie żywotniejsze i mniej wrażliwe na brud w polskim gazie, no i mają zaletę że da się cewki zmieniać pojedyńczo a nie całą listwę. Moje Matrixy wytrzymały wyjątkowo długo bo aż dwa lata, ale teraz założyłem Walteki i też jest ok

Opublikowano

smieszna troche ta rozprawka o gazie (pomijajac oczywiscie czysto techniczny aspekt rozmowy)....

sprawa jest banalnie prosta. sam auto mam w benzynie, ale tylko dlatego ze mieszkam w IRL i benzyne mam po 1 euro (to tak jak w Polsce byla by po jakies 1.5 - 2 pln).

Gdybym mieszkal w Polsce i stanal przed wyborem - jezdzic w gazie e38-ka z dobrym v8 albo v12, czy kupic sobie benzynowego focusa , albo innego kapcia....no to Panowie....chyba nie trzeba tego rozwijac...

a co do uwag Maciasa - nie wiem czy chodzi tu o burzujstwo stary.....predzej o 250km/h i 6.8 do setki. albo o navi, klimatronic, nivo i milion roznych innych rzeczy, o ktorych posiadacze zwyklych "kapciuchow" w benzynce z silnikami od kosiarek do trawy moga tylko pomarzyc i oblizac sie, jak takie zagazowane e38 mignie im przed nosem....

BO LICZY SIE PRZYJEMNOSC Z JAZDY !!!!

pozdro,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
czako masz racje jezeli ktos chce tanio jezdzic to nie jest nic strasznego a pozatym chyba lepszy gaz w bmw niz diesel w jakims pasaciku
Opublikowano
polecam gaz firmy BRC zakladalem u tego faceta zna sie na rzeczy...e-39 523 kosztuje 4200zl. rano wstawiasz samochod po poludniu odbierasz...fachowa robota :cool2: :cool2: ..oto link ...http://www.autoeko.pl/?a=2