Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
glownie chodzi mi o sworznie wahacza czy beda pasowaly od e30 do e 36.bo te same sworznie do e36 kosztuje 60zl a do e30 30zl a bo tak chodza na alegro a z obrazka wynika ze sa takie same.ale czy beda pasowac :?:
Niech MOC bedzie z Toba!!!
Opublikowano
Są 2 rodzaje sworzni na wahaczu )tych krótkich). I z tego co mi się wydaje na początku lat '90 były stosowany obydwa w obydwu modelach. Sprawdź u siebie jaki masz, musisz zobaczyć i i poszukaj na allegro dopiero. Ja tak zrobiłem, ale kupiłem w sklepie.
Opublikowano
Ja mam takie %5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/103613_p.png ale wydaje mi się że są też z mniejszą średnicą. Qrde, zapomniałem już a nie mam starego. A może różnią się jeszcze tym denkiem? Nie pamiętam, później popatrzę na allegro i się odezwę :roll2:
Opublikowano (edytowane)

Witam, sorki za zwłokę.

Wyglądają one tak (zwróć uwagę na wygląd, nie cenę):

a mam podobny* sworzeń http://moto.allegro.pl/item266937584_sworzen_wahacza_bmw_52.html

ale są* także takie http://moto.allegro.pl/item264833832_sworzen_wahacza_bmw_3_e36_wzmocniony_jakosc_.html

Rozróżnić je można po podstawie, jeden ma taki jak by prostokąt a drugi nie (jest tylko okrągły), także o tyle dobrze.

Mam nadzieję, że nie piszę już za późno :worried:

* edytowałem/zmieniałem post, dokładnie tekst. Wynikło małe nieporozumienie i wprowadziłem małe uściślenie. Mam tylko wyglądowo taki sworzeń :8)

Edytowane przez Lucass_81
Opublikowano
To co robisz to oszczednosci na wlasnym zyciu zastanow sie czy nie powinienes zmienic marki Sworzen za 30 zl co to jest ? odpad ? sworzen za 330 zl to moze bym sie pokusil Materialy technologia i zycie . Wrzystko idzie w parze . JA nigdy nie pisze na takie posty chyba ze sie okropnie zdenerwuje . Nowe wachacz i orginal to rozumie ale za 30 zl sworzen to chyba z gipsu .
Opublikowano (edytowane)
To co robisz to oszczednosci na wlasnym zyciu zastanow sie czy nie powinienes zmienic marki Sworzen za 30 zl co to jest ? odpad ? sworzen za 330 zl to moze bym sie pokusil Materialy technologia i zycie . Wrzystko idzie w parze . JA nigdy nie pisze na takie posty chyba ze sie okropnie zdenerwuje . Nowe wachacz i orginal to rozumie ale za 30 zl sworzen to chyba z gipsu .

Ja tego NIE KUPIŁEM tylko pokazuję przykładowo, aby PiotrBMW3 wiedział jak one (sworznie) WYGLĄDAJĄ :!: :!: :!:

Edytowane przez Lucass_81
Opublikowano
:duh: pier...sie!!!!
Niech MOC bedzie z Toba!!!
Opublikowano

NIE masz racji ze drogi to zaraz dobry /300zl za swozen to chyba przesada/ .... moge dac przyklad na temat pomki spryskiwacza szyb do passat b-5...w serwisie VW chcieli 197zl. kupilem w innym sklepie i co sie okazalo a dalem 23zl. ten sam nr. katalogowy,ta sama firma,ten sam typ,tylko nie bylo logo VW...porownalem to ze starym orginalem.....ja kupowalem MEYLA do e-46 krotki za 67zl. i co powiesz ze to zlom.....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Całe wachacze od e30 pasują do e36, są bardzo podobne, z tym że do wachacza od e 30 nie wsadzisz sworznia od e36 i do wachacza od e36 nie wsadzisz sworznia od e30. Mają inne średnice, ale cała reszta łącznie z miejscem gdzie wchodzą w piastę jest taka sama. Wniosek:

Albo będziesz miał pod ręką wachacze od e30 i kupisz sobie tańsze sworznie i zamontujesz z wachaczami od e30, albo kupujesz sworznie od e36 i montujesz je w swoich starych wachaczach od e36.

Opublikowano
pier...sie!!!!

YYY czy język świadczy o codziennym sposobie wypowiedzi??

Wydaje mi się, że łamiesz tym regulamin i nie mnie w to wnikać tylko Moderatorom.

Osobiście twierdze że za łamanie notoryczne regulaminu powinno się skończyć ostrzeżeniem - bo jak widać prośby o kulturalny język wypowiedzi niewiele dają.

Także niech się Panowie moderatorzy zdecydują co z tym zrobić.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano
:duh: pier...sie!!!!

PiotrBMW3, dostajesz pierwsze i ostatnie ostrzezenie. Nastepnym razem bedzie ban. Zanim napiszesz cos na forum, zapoznaj sie z regulaminem, a szczegolnie z punktem, w ktorym jest napisane, ze burackie odzywki nie sa tu tolerowane :evil: .

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Całe wachacze od e30 pasują do e36, są bardzo podobne, z tym że do wachacza od e 30 nie wsadzisz sworznia od e36 i do wachacza od e36 nie wsadzisz sworznia od e30. Mają inne średnice, ale cała reszta łącznie z miejscem gdzie wchodzą w piastę jest taka sama.

dokładnie tak jak piszesz.