Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. co zrobic z instalacja disa na mvare przerywa na poczatku "Make Partitions: Cannot create partition number 1

!!! Harddisk partitioning failed!!! Installation aborted check CD and DVD-Drive " co ustawic wczoraj dzialalo zachcialo mi sie v57 a pozniej doczytalem ze tam nie ma kodowania ,instalowalem system od nowa i mam ten sam blad

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam. co zrobic z instalacja disa na mvare przerywa na poczatku "Make Partitions: Cannot create partition number 1

!!! Harddisk partitioning failed!!! Installation aborted check CD and DVD-Drive " co ustawic wczoraj dzialalo zachcialo mi sie v57 a pozniej doczytalem ze tam nie ma kodowania ,instalowalem system od nowa i mam ten sam blad

Miałem czasami też tak, za drugim razem poszło, lub reinstalacja VMware

Opublikowano
ja już walcze od wczorajszego południa próbowalem wszystkiego ,nowszej wersji vmware różnych ustawień itp. i dalej nic
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja już walcze od wczorajszego południa próbowalem wszystkiego ,nowszej wersji vmware różnych ustawień itp. i dalej nic

Stary dysk usunąłeś

Opublikowano
Jak nie skończył instalacji to kicha. Musi sie sam zrestartować po instalacji. A jak walnołeś go w rogi z ręki to instaluj wszystko od nowa.

No właśnie tak zrobiłem, gdzie robię byka, wątpliwości mam tylko w jednym momencie, wtedy kiedy trzeba wejsc w menadzer urządzen i wyszukać sterowniki, http://www.bmamwecu.org/article002/ tam prosi mnie o plik 440 to wskazuje mu go na chenges ISO, niby jest ok, każe restartować, po ponownym uruchomieniu juz niby ok o nic juz nie pyta , ale żółte znaki zapytania w menadrzeże urządzeń są dalej. Druga sprawa mam base z tąd http://www.digital-kaos.co.uk/forums/f104/bmw-sss-xpe-base-cd-93715/ czy zanim przystapie do instalacji muszę zmienić ten plik hwver.dll tak jak na początku instrukcji, czy on juz jest w tej pobranej bazie zmieniony

Instaluje od nowa i jest jak poprzednio kiedy chcę zainstalować sterownik tak jak w instrukcji to wyswietla monit że hardwer nie został zainstalowany bo nie mozna znalezc okreslonego soft. Pod spodem żeby cofnąć i wskazać okreslony soft , o co chodzi

Ja u siebie monit o stery 440 olałem :

The installation begins, and ignore or press cancel to any messages about agp440.sys at this time

Przy swojej instalacji podpierałem się tą instrukcją:

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1401774

Tak to wygląda i ani kroku dalej

http://img695.imageshack.us/img695/1889/beztytuujiy.png

U mnie to samo po instalacji progmana, jak dobrze pamiętam to wyłączyłem vmw..

zrobiłem edycje shell'a a nastepnie changes.iso i poszło

długo się podnosił ale ruszył.

co do sterowników to cały czas mam znaki zapytania

http://img535.imageshack.us/img535/8900/00257.png

już mi ręce opadają :cry2:

Sterowniki jak poniżej

Install each of the devices that have the yellow question mark, except for the “Unknown Device”
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki wszystkim którym chciało się odpowiadać i tym co się nie chciało SSS zainstalowany. Pozdro
Opublikowano
Podziękowania dla pejot_pl. Wszystko poszło. Męki było ale sie dało. Cenna uwaga to odpalenie VM w pełnym oknie po zmianie w shell bo inaczej nie widac paska menu start i wyglada na zawieche systemu. Pozdrawiam . Mam jeszcze pytanie jak sie go zamyka bez uszczerbku dla systemu?.
Opublikowano
No dobra. Za szybko sie pocieszyłem. SSS zainstalowany, odpala ale przy próbie połaczenia z E39 mieli, mieli i wywala że niewłaściwy interfejs. Prosi o zmaine na EDICa. O co kaman?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a dysk ma być fat32 czy ntfs może tu jest problem

Jezeli masz fat32 to ustaw aby dzieli pliki na np: 2GB czesci. Fat32 ma limit wielkosci pliku do okolo 4GB.

Opublikowano
udało sie zmieniłem rozmiar dysku vmware na 18.635 i ruszyło , zje..... sobie cały weekend przez to ale mam nadzieje że komuś pomogę oszczędzić nerwy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak byś przeczytał uważnie ten post to byś weekendu nie zmarnował. Było w kilku miejscach o rozmiarze dysku w VM.....
Krzysztof
Opublikowano
wątek jest już za długi a ja ustawiałem różne wielkości ale nie więcej niż 15 gb
Opublikowano

witam!

wiem ze temat juz jest dlugi ale jak sie to czyta wszystko od poczatku to lekki magiel z tego wychodzi. Interesuje mnie czy jest mozliwe uzycie DIS przez ODBI jako ze takie zlacze jest potrzebne do obu samochodow.

Posiadam interfejs ktory smiga ladnie z carsoftem i inpa. Mecze tego disa od kilku dni ,mam laptopa z com`em na ktorym zainstalowalem dis i progman. no i problem w tym ze nie moge zapalic obu lampek gornych i dolnych tak zeby byly wlaczone w menu glownym itd.... ale nie w tym rzecz. Czy to pojdzie mi przez ODBI ???

wielkie dzieki

Opublikowano

Sorki ze sie wtrace, ale szukam jakiegos opisu jak uzywac DIS.polonczyl mi sie z kompem znalazl bledy ale niewiem o co biega dalej

jak to obslugiwac

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Witam. Wie ktoś może czemu nie moge sie połączyć SSS z autem. W trakcie połączenia program każe mi zmienić interfejs na EDICa. Dioda w fejsie przy łączeniu od transmisji miga. Łączyłem sie z E39, E38 z 1998r. Ma ktoś pomysł?. DIS i INPA chodzą normalnie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Wie ktoś może czemu nie moge sie połączyć SSS z autem. W trakcie połączenia program każe mi zmienić interfejs na EDICa. Dioda w fejsie przy łączeniu od transmisji miga. Łączyłem sie z E39, E38 z 1998r. Ma ktoś pomysł?. DIS i INPA chodzą normalnie.

Mam to samo, wydaje mi się że za wiekowe auta mamy :) SSS jest do nowszych aut