Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

w mojej e39 po nacisnieciu guzika w kluczyku klapa tylna odskakuje tylko z zamka, ale sie nie otwiera na maksa.a czesto idac z zakupami z supermarketu mam problem z jej otworzeniem.

mam pytanko,jak to zrobic zeby po nacisnieciu guzika z pilota klapa odskakiwala na fulla???

zalozyc silownik taki jak do klapy tylnej w hatchbackach???czy jak???ktos cos robil w tym kierunku???

Edytowane przez jacekkarasowski

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Witaj.To może być super rozwiązanie udogodnienie :cool2: Mam taki sam problem i jest to czasami denerwujace szczególnie jak samochód jest usyfiony.Mi nawet klapa w zimne dni portafi delikatnie opasć na głowe :evil: Ciekawe czy w jakiś innych wersjach e 39 bylo cos takiego na zamowienie.Moze sa gotowe jakies KITY do podłaczenia ,bo cos mi sie wydaje ze na samych amorach to nie da rady podnieść do góry .Za duży kąt i waga klapy , a żeby ja zamknać to trzeba by było sie powiesić na niej :D Bardziej bym szedł w kierunku serwo-motoru lub cos takiego.pozdrawiam
Opublikowano

jutro wieczorem dam znac co mi wyszlo.plan na jutro jest taki-gruntowne sprzatanie srodka a potem zajme sie tym bagaznikiem.

dzisiaj przymierzalem i zamierzam zalozyc tam jeden silownik z fiesty o sile 600kn.mam kilka silownikow o tej samej dlugosci ale roznej sile-od 250 do 800kn.

jak uda mi sie to zrobic to dam znac...

moje marzenie to isc z siatami,guziczek myk i klapa do gory.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

dopisujac do tematu-ja mam sedana.......

a ty Łosiowy chyba masz kombi???????

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

UUUUUUUPPPPSSSS :mrgreen: Zgadza sie coś nie zakumałem ze to może być sedan.Ale w kombi to też sie przyda.Pozdrawiam

Opublikowano

UUUUUUUPPPPSSSS :mrgreen: Zgadza sie coś nie zakumałem ze to może być sedan.Ale w kombi to też sie przyda.Pozdrawiam

mój bląd nie sprecyzowalem tematu.ale juz naprawione....

w kombi to chyba niewykonalne niestety ....

a w sedanie chyba do zrobienia ??????

czy w e39 byla taka opcja do zamowienia w salonie?????ktos cos robil w tym kierunku??

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Podejżewam ze u Ciebie w sedanie to można spokojowo zrobć tylko kwestia małej kombinacji :cool2: .U mnie w kombi tylko zostaje jakiś zestaw elektryczny lub coś podobnego.Bo amotryzatory napewno nie dadza rady wypchnać klapy tak wysoko.
Opublikowano
Podejżewam ze u Ciebie w sedanie to można spokojowo zrobć tylko kwestia małej kombinacji :cool2: .U mnie w kombi tylko zostaje jakiś zestaw elektryczny lub coś podobnego.Bo amotryzatory napewno nie dadza rady wypchnać klapy tak wysoko.

musisz sobie wozic kogos w bagazniku,zeby otwieral ci klape :norty:

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

musisz sobie wozic kogos w bagazniku,zeby otwieral ci klape :norty:

:norty: odpada :nienie: za duże koszty utrzymania takiego delikwenta :roll2: :D

Opublikowano
Ja wam dam rozwiązanie problemu (podpowiedź) najlepiej kupić E38 z młodzych modeli tam właśnie klapa sie dźwiga do maxa automatycznie i zamyka też :D
BMW sie nie psuje
Opublikowano

witam,po raz pierwszy dzisiaj zwrocilem uwage na mocowanie klapy tyl i zawiasy-mialem troche inne wyobrazenie :(

czy ktos wie jak wyglada oryginalne otwieranie klapy w sedanie e39???

czy wymiana silownikow na silniejsze cos da???jak tak to gdzie je kupic...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
W kombi na 100% byla do zamówienia wersja z automatycznie otwierana klapa na maxa. A jak w sedanie to nie wiem. W instrukcji do E39 jest opisana taka opcja.
Opublikowano
jakies pomysly???dzisiaj pol dnia myslalem i nic nie wymyslilem.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
no to kolego trafiles w same sedno sprawy... powiem Ci kolego Jacku ze w sedanie to pol biedy... zobaczylbys jak w kombiaku trzeba szarpnac to kur...estwo zeby do gory poszlo :) tak tak nie taka latwa sprawa.. szczegolnie ze ma sie do tego super mala raczke i to jeszcze nie na dole tylko przy szybie (wlasciciele touring wiedza co mam na mysli) przerabana sprawa... jak dla mnie to powinni montowac to obowiazkowo w tej wersji
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

udalo mi sie dzis nabyc system podnoszenie tylniej klapy do e39 touring :mrgreen:

kosztowalo mnie to 550zl

w tej cenie dostalem pompe + przewody + hydrauliczny silownik + srubki

oprocz tego dostalem w tej cenie tapicerke klapy z wycietym otworem pod przycisk, na fotce nie ma przycisku bo gosc mowi ze musi go poszukac, wyglada to tak:

http://img184.imageshack.us/img184/8573/30012008296qx7.th.jpg

zblizenie naklejki z numerami na pompie:

http://img341.imageshack.us/img341/3509/30012008295or9.th.jpg

z tego co mi gosc mowil, to musze do pompy podpiac sie do centralnego w klapie, hmm tylko ciekawe czy to jest tak proste, przeciez nie moge tego wpiac w normalny obwod centralnego bo otwierajac samochod bedzie mi sie podnoscic klapa, czyli musi byc gdzies podlaczenie do mechanizmu w klapie ktory uwalnia zamek gdy sie chwyci klape lub gdy nacisne przycisk na pilocie, bede dawal znaki jak postepuje montaz

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano
no to kolego trafiles w same sedno sprawy... powiem Ci kolego Jacku ze w sedanie to pol biedy... zobaczylbys jak w kombiaku trzeba szarpnac to kur...estwo zeby do gory poszlo :) tak tak nie taka latwa sprawa.. szczegolnie ze ma sie do tego super mala raczke i to jeszcze nie na dole tylko przy szybie (wlasciciele touring wiedza co mam na mysli) przerabana sprawa... jak dla mnie to powinni montowac to obowiazkowo w tej wersji

ja mam takie cudo Opcja : 316A

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Onegdaj tez cwiczylem ten temat. Pisalem juz o tym na forum. Kupilem nawet w ASO nowe sprezyny gazowe, ale na pytanie, czy klapa bedzie sie otwierac samoczynnie, Pan z serwisu tylko usmiechnal sie i pokrecil glowa. Po wymianie sprezyn gazowych, niestety bagaznik nadal nie otwieral sie sam...

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ze pozwole sobie wrocic do tematu.... O ile w iem w E38 jest mozliwosc zamykania i otwierania klapy elektrycznie.... Moze trzebaby przymierzyc sie do czesci z E38 i zamontowac w naszych E39 ?

Myslicie ze to realne ?

Opublikowano
Ktos wspomniał ze kupił częsci do zamontowania hydrauliki ja niedawno przerabiałem ten temat w swoim E39 Touring u mnie jako oryginał ale nie działało Oprocz wymienionych teili jest jeszcze wyłącznik czy moze czujnik grawitacyjny zamontowany w klapie jest jeszcze taka duza kostka która po naciśnieciu otwierania lub zamykania daje na pompę napiecie przez ok.5-8 sekund potem napiecie w niej zanika jakby co to pytac mam jeszcze to porozkrecane wiec moge porobic jakies foto i wrzucic