Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Właściciel twierdzi, że auto ma przejechane 142 tys km.

Wg mnie stan foteli wskazuje na więcej. Czy ktoś może się odnieść (może z autopsji) jak wygląda skórka po przejechaniu takiego kilometrażu.

Z góry dzięki.

http://img67.imageshack.us/img67/7543/cimg6106gs1.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/4360/cimg6108ey8.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/5245/8c3e27pw2.jpg

Opublikowano

niestety te zdjęcia pokazałeś takie akurat do sprzedazy, ukryte elementy najbardziej narażone na zniszczenie, tył w większości aut jest nie zniszczony, z przodu najgorsza sytuacja jest na zawnętrznej częsci fotela kierowcy oparcie i siedzisko czego na zjdeciu nie widać, ogólnie nie wygląda na zniszczoną ale na moje oko skóra przy takim przebiegu i młodym wieku auta nie powinna nosić śladów użytkowania

pozdro

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano

Napisałem do gościa (oczywiście Niemca) o fotki ale widać dostałem to co jest najmniej zniszczone.

Napisałem mu jeszcze raz, że chce całość fotela kierowcy.

Są też fotki pedałów - nie wyglądają aż na takie wytarte.

Kierownica trochę się świeci - moim zdaniem przebieg bliżej 200k km niż tych 140 które podaje właściciel.

Auto ma też wyciągniętą nawigację - na razie nie wiem nie dowiedziałem się dlaczego.

Poza tym jest trochę poobijane (nadkole ma obtarte z lakieru).

Data produkcji auta 11/2002.

Cena około 12800 Euro - spróbuje urwać haka jak się da.

Opublikowano
kierownica wyglada jak u mnie a moja miala przejechane wlasnie 211tys ale na zdjeciu nie widac tak jak w realu, skora na moje oko przy 5latkach i przebiegu 140tys km powinna troche lepiej wygladac ale mowie to sa tylko zdjecia :8)

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano

A samochod ma ksiazke serwisowa? Byl serwisowany w jednym ASO? Ma faktury, dokumenty z przegladow, ustawienia zbieznosci itd?

Poza tym jest to E46 - przebieg wraz z historia serwisowa powinien byc do zweryfikowania w ASO BMW.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
moim zdaniem skora raczej brudna bo wytarc na zdjeciu nie widac no ale to tylko zdjecia /taka jasna skora moze byc brudna nawet po 10tys.a brzegu nie widac/najlep.jak sie samamu obejrzy bo zdjecia przeklamuja....
Opublikowano

Witaj

Ja mam takią samą tapicerkę, w aucie z 2000 roku (ma przejechane 267000 km). Fotele sa dużo dużo więcej zniszczone-wysiedzone (nawet fotel pasażera w mojej wygląda na więcej zniszczony niż na Twoich zdjęciach fotel kierowcy). Kierownica w mojej również była mocno wytarta. Co do przejechanych km nie jesteś w stanie określić po wytartych elementach ile samochód naprawde przejechał km. Jeden kierowca przejedzie 1000km ale bedzie wsiadal i wysiadał z auta 100 razy a drugi przejedzie tą samą odległość za jednym razem. Wiadomo, że wsiadanie i wysiadanie niszczy fotele. Musisz wziąść pod uwagę również wagę osoby, jej upodobanie podczas jazdy (czy się wierci w fotelu itd:)). Kierownica zużyta może swiadczyć o częstej zmianie kierunku jazdy (na prostej autostradzie raczej się nie wytrze (chyba, że ktoś ma znowu upodobanie do okręcania zamkniętymi rękoma koła kierownicy podczas słuchania np radia lub nawet bez tego) hehe. Są również osoby, które większość operacji związanych z kierowaniem w trakcie jazdy wykonują jedną ręką, drugą trzymają natomiast na dzwigni zmiany biegów lub kolanach swojej dziewczyny :) , wtedy właśnie ze względu na wiekszą siłę używaną przy skrętach pojawia się szybciej niż normalnie nieproporcjonalne zużycie jednej strony koła kierowncy.

Opublikowano

Niektórym osobom zazdroszczę sokolego oka :lol:

Na skórach nie widzę żadnych niezwykłych zniszczeń i otarć, kompletnie nie widzę też nic nadzwyczajnego w tej kierownicy, nie wiem na jakiej podstawie można ocenić, że auto nie wygląda na 140 tys km. , macie jakieś cyfrowe zoomy w źrenicach i z liczby zagnieceń obliczacie skomplikowany wzór na liczbę kilometrów ? ;)

Opublikowano
rady i opinie innych bardzo cenne i pomocne ,ale uważam że oglądac auto powinno się na żywo bo zdjęcia czasem są zrobione aby dobrze wyglądało a niemcy też kombinują (nie wszyscy) ale trzeba uważać :norty:
Opublikowano

Zgadzam się co do tego, że oglądać trzeba na żywo - jednakże jesli kupującego i sprzedającego dzieli bagatela 800km w jedną stronę to nie jest to takie proste.

Oczywiście jak wiadomo przy fotelu kierowcy przeciera się najbardziej lewa część siedziska oraz podparcia (szczególnie gdy fotele mają głebokie podparcie). Takim zdjęciem jak narazie nie dysponuje i nie wiadomo, czy sprzedający nie wysłał bo nie zrobił, czy nie wysłał bo ma coś do ukrycia.

Tak samo jak z wymontowanym systemem nawigacyjnym.

Kiera nie jest przetarta - co wyświecona ale przy moim E36 (też skórzana z tym, że przebieg 240k km) to ta kierownica wygląda jak dziewicza.

Dzięki za wasze opinie.

Opublikowano

Poza tym jest to E46 - przebieg wraz z historia serwisowa powinien byc do zweryfikowania w ASO BMW

Pytalem o tą mozliwosci ostatnio w ASO i pan kategorycznie stwierdzil ze nie ma takiej opcji jak historia serwisowania

Xdrive

Koder

Opublikowano
No, ale przynajmniej mozna sprawdzic, czy przebieg zakodowany w kluczyku zgadza sie z przebiegiem z licznika.

Panfil - mam na oku 320d z jedym oryginalnym kluczykiem + kluczyk serwisowy. Przebieg na liczniku 140000km. Czy w tym wypadku sprawdzenie przebiegu poprzez jego odczyt z 2 w/w kluczyków ma większy sens? Gdyby były DWA oryginalne kluczyki - wtedy suma prezbiegu powinna być równa 140000km, ale jest jeden :roll:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Co do sprzedajacego,to handlarz wiec wie jak robic zdjecia zeby auto dobrze wypadlo.Popros zeby przeslal Ci fotke briefu ale tego starego jesli ma nowy to tez.Po danych z briefu mozesz sprobowac zlapac ostatniego wlasciciela,i dowiedziec sie troszke wiecej o przeszlosci auta.
Opublikowano

Szkoda że M-pakiet tylko zderzaki, bez kierownicy trójramiennej, zawieszenia i foteli sportowych. Trzeba sprawdzić, czy nie dokładane te zderzaki.

Pozatym ta kiera w roczniku 2002 po lifcie, trochę dziwne, ale może takie egzemplarze też były, pewności nie mam.

Opublikowano

U siebie mam identyczny srodek. 157 tys km - przebieg 100% prawdziwy. Auto z roku 2000 caly czas uzytkowane w Polsce i tu kupione, wiec po autostradach niewiele śmigało. Stan wnętrza wydaje mi się bardzo zbliżony.

Fotki sa troche marnej jakosci ale zarowno na fotelach jak i kierownicy nie widze nic niepokojacego.

Powyzej 200 tys. km kierownica zaczyna robic sie juz raczej "gładka" a tutaj bardzo dobrze widac perforacje skóry. A świeci się, bo fotka słaba i z lampą robiona to jak ma sie nie świecic :)

Opublikowano

Podoba mi się. Naprawdę przyciąga wzrok. Szkoda tylko, że nie ma spryskiwaczy reflektorów.

Osobiście zamiast przyciemniać szyby, polakierowałbym listwy boczne na srebrny kolor.

Miałem w Coupe Bertone lekko przyciemnione szyby i jednak wolę serię - nie jestem jakimś gangsta :wink:

Powiedz lepiej jak Ci się jeździ na tych osiemnastkach :D

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Co teraz mozna powiedzieć więcej??

Wg. mnie srodek jest jak najbardziej OK.

Silnik natomiast 100% myty i jeszcze wypsikany jakims czarnidłem..bleee

Po VINie na szybko wyskakuje E46 Touring 2002/11, M57 330d

Opublikowano
Hm, dziwne. Tak Ci powiedzieli w niemieckim ASO?

No, ale przynajmniej mozna sprawdzic, czy przebieg zakodowany w kluczyku zgadza sie z przebiegiem z licznika.

Tak mi powiedzieli w Polskim ASO Smorawinski Poznań. W niemieckim jest taka mozliwosc ? Kluczyk mozna sprawdzic w autach od 09.1999

Xdrive

Koder

Opublikowano
bo wersji M xenonów to on raczej nie ma prędzej soczewka. a co do auta piotra to poproś o zdjęcia z zewnątrz auta i ten silnik tak umyty jak u naszych handlarzy na giełdzie samochodowej(czyżby było coś do ukrycia)