Skocz do zawartości

valeo i sachs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi dokładnie o kpl sprzęgła.

Jaka firma jest najlepsza VALEO CZY SACHS :?: :?: :?:

E34 1988r 2.0l 12v M20

E36 1.8i 1996r sedan.

Opublikowano
moze LUK--montuja ponoć w oryginale,cena podobna a może tansze-pzdr :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
moim zdaniem, a takze zdaniem mojego zaprzyjaznionego mechanika SACHS jest lepszy
Opublikowano
SACHS.LUK,VALEO to są dobre sprzęgła, natomiast SACHS jest taką fajną firmą,że nie robi do francuskich samochodów.Tylko bierze sprzęgła VALEO i nakleja na nich własne oznaczenia i pakuje do swoich opakowań.Widziałem już parę takich zabiegów.
Opublikowano
ja wybrałbym valeoo sach nie jest zły,ale mialem sach i nie do konca było jak powino byc

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano
Osobiście wymieniłem na SACHS, ale mechanik mój dobry kolega mówił że LUK też jest OK! :)
Opublikowano
Lukasz04 moze montaż był nie taki jak powinien bo to też jest ważny element.
Opublikowano
MECHANIK JEST SPECEM OD BMW W POWIECIE PłOCKI "młODZIEJ" LTO JEST Z PłOCKA NA FORUM WIE O KOGO CHODZI,ALE SACH TEZ NIE UJMUJE VALEO CZY LUK.

Czerwna bo??...bo szybsza xD

http://www.ctr.pl www.kamery.pl

Opublikowano
  • Autor
bo powiem szczerze że będe tym autem jeżdził jeszcze z rok potem będzie e 39 a więc doradżcie mi czy kupować takie dobre sprżęgło czy może włożyć jakiś tani zamiennik ..ile wytrzyma mi :?: :?: :8)

E34 1988r 2.0l 12v M20

E36 1.8i 1996r sedan.

Opublikowano

Jak juz to dobre...

Tani zamiennik szybciej sie zuzyje, i potem wysiadzie komus komu sprzedasz autko dzien po sprzedazy i bedzie na Ciebie narzekac ;)

Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A może to ta sama matryca tak jak w przypadku produkcji papieru do filtrów olejowych, powietrza (3 firmy na świecie) płyt CD (3 firmy na świecie), napędów CD/DVD (4 firmy na świecie)? Zmieniają się tylko napisy, metki (na odzieży). Wszystko zależy od warunków uzytkowania, sposobu (umiejętności, wiedzy) zamontowania. Czasami się napinamy i piszemy na forum, nie wiedząc, że producent, spece od marketingu najzwyczajniej drą z nas łacha... To samo jest z "polskimi czekoladami". "polskim piwem"...
Opublikowano

Ja zamontowałem SACHS i nie jestem do końca zadowolony

Podobno sprzęgła Sachs są dość ostre do mocniejszej jazdy....

Wymienili mi miesiąc temu w ASO cały komplet... na początku był problem bo sprzęgło musiało się dotrzeć i gdy bardzo lekko ruszałem to auto prawie gasło... po ok 200km wszystko sie uregulowało... a teraz sprzęgło łapie mi bardzo blisko podłogi... nie wiem czy tak ma być.. ale tak jest... moim zdaniem na nowym sprzęgle wszystko powinno być cacy, a tak nie jest

Opublikowano
MarcinPioneer --dobrze napisał SACHS nakleja emblemat firmy na VALEO, i to nie tylko przy wydaje mi się sprzęgle, ---dużo rozmawiałem z mechanikami, żadne nie bierze ostrzej, żadne nie jest sportowe"", to są normalne sprzęgła a różnią sie tylko ceną, wszystkie sa dobre-pzdr ------ :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
  • Autor
to co mam zrobić ????Bo wsumie ja mam padnięte tylko łożysko oporowe ,myślałem żeby zmienić też sprzęgło przy okazji i teraz pytanie czy zmienić całe kpl czy tylko tarcze sprzęgła ,czy docisk jest częścią trwałą ??????

E34 1988r 2.0l 12v M20

E36 1.8i 1996r sedan.

Opublikowano
zmieniaj komplet z dociskiem.... najbardziej opłacalny zabieg
Opublikowano
  • Autor
oki dzięki zmienie komplet :cool2: :cool2:

E34 1988r 2.0l 12v M20

E36 1.8i 1996r sedan.

Opublikowano
Jak juz to dobre...

Tani zamiennik szybciej sie zuzyje, i potem wysiadzie komus komu sprzedasz autko dzien po sprzedazy i bedzie na Ciebie narzekac ;)

albo dzien przed :twisted2: , a tak powaznie polecam sachs: tarcza,łozysko i docisk