Skocz do zawartości

BMW E32 730 Oryginalny przebieg?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy w 2005 roku kupiłem BMW E32 730 z 1987roku produkcji.

Przebieg widniał 163800km.

Niedawno znalazłem pod maską silnika naklejkę niemiecką wymiany oleju z datą 21.05.2004 156200km.

Sądzicie że to był ''prawdziwy'' przebieg. :?:

P.S.Samochód zadbany,bez korozji,wyślizganych nakładek na pedaały itp.

Opublikowano

Witam!

Prosty rachunek: przez 17 lat (1987-2004) ktoś zrobił 156200km, co daje około 9200km rocznie. Auto kupiłeś w 2005 z przebiegiem 163800, a więc jeśli ta nalepka z wymiany oleju nie była ściemą (bo mogło to być ukartowane przez sprzedającego), to jak najbardziej prawdziwy przebieg.

Pozdrawiam :)

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Gdy mój dobry kolega przyprowadził moja 735 z niemiec w 2002r miała 141tys km.książka serwisowa była prowadzona do samego końca użytkowania tego samochodu przez niemca-dodam ze był tylko jeden własciciel w niemczech miał ten samochód od nowości.więc bardzo możliwe ze to był org przebieg u Ciebie.

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

witam

jeśli nie masz oryginalnej książki serwisowej to już sie nie dowiesz jaki jest faktyczny przebieg

jeśli było coś grzebane z licznikiem to będzie sie świeciła przy kilometrach mała czerwona dioda

żeby się upewnić czy licznik nie był wymieniany to zrób jego test,wyświetlą sie ostatnie numery VIN które maja sie pokrywać z tymi na karoserii

jeśli kupiłeś od Niemca to przebieg będzie raczej prawdziwy

a jeśli od polaka lub turka to jest całkiem możliwe że maczali tam palce

Opublikowano

czyli nie do końca spełnia swoje zadanie tak bywa

a jeśli autko jest w dobrym stanie to co za różnica jaki miało przebieg

grunt żeby było zadbane

Opublikowano

tak, przebieg napewno oryginalny tak jak wszyscy mają auto od niemieckiego lekarza.

Niemiec nie kupuje serii 7 żeby po bułki do sklepu jeździć, tam wszędzie są autostrady. Nawet ja kręcąć się przy domu i czasami małą trasę robię 20tyś rocznie.

Opublikowano
tak, przebieg napewno oryginalny tak jak wszyscy mają auto od niemieckiego lekarza.

Niemiec nie kupuje serii 7 żeby po bułki do sklepu jeździć, tam wszędzie są autostrady. Nawet ja kręcąć się przy domu i czasami małą trasę robię 20tyś rocznie.

a od kiedy Niemcom zależy na cofaniu licznika

oni to maja gdzieś

Opublikowano

oni to maja gdzieś

Kolego nie miej rozumku 7 letniego chłopca, to są normalni ludzie. Każdy chce sprzedać stare auto.

Nie mówię że to nie możliwe, ale seria 7 e32 nie powinna mieć śladu używania auta, poprostu auto powinno być jak nowe!

Opublikowano

tak i nie każdy musi robić z siebie idiotę cofając licznik np. na 100.000 w piętnastoletniej limuzynie!!!

tak że nie wiem kto ma rozum siedmiolatka :clap:

Opublikowano
widziałeś to auto że tak go bronisz? jeśli tak powinno być w stanie totalnie idealnym, firmowe seicento ma więcej najechane w 2 lata.
Opublikowano

nie

nie bronie akurat tego auta bo jeśli chodzi o mnie to uważam że to trochę za mało przejechane

ale są ludzie którzy to auto maja jako trzecie i wszystko jest możliwe

wypowiedziałem się na temat jak sobie przybliżyć faktyczny przebieg a nie czy on jest prawdziwy czy nie

a to są chyba dwie różne sprawy

Opublikowano
wszystko jest do sprawdzenia wystarczy dokladnie ogladnac auto po kierownicy siedzeniach ryglach a pozatym jak byla serwisowana w BMW to w serwisie powinni miec cala historie a tak poaztym sa tam tacy ludzie ktorzy ruszaja swoje auta tylko na swieta a do codziennej jazdy ma cos innego. ja mam doswiadczenie z takim malym przebiegiem kupilem forda granade z niemiec bezposrednio od niemca z ksiazka serwisowa i miala 36tys z haczykiem a auto mialo 12 lat wiec mozna trafic naprawde

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

oni to maja gdzieś

odkad weszlismy do uni - szybko sie nauczyli od polakow jak sie interesy robi !

wiadomo ze sa takie samochody - ale dziwnym sposobem w polsce wszystkie samochody maja po 150tys km ...

Opublikowano

Takie małe przebiegi są z reguły mało wiarygodne. Moja bliska znajoma kupiła ostatnio czarnego Passata kombi z 2003 roku, od pierwszego właściciela, z wiarygodnie ostemplowaną książką serwisową, w którym przy pierwszej wizycie w serwisie odkryli, że zamiast 98 tys. ma ponad 300!

A co do wiarygodności Niemców, to niemieckie badania ADAC wykazały, że co trzeci samochód z górnego segmentu ma przekręcony licznik...

Opublikowano

może inaczej to jest śliski temat i można w nieskończoność sie przegadywać

wszędzie są wyjątki

sam zwożę auta z Niemiec i nie specjalnie zauważyłem żeby w porządnych komisach lub od prywatnych ludzi ktoś się rzucał na cofanie licznika tak jak to jest u nas

a inna jest sprawa jak auto jest od jakiś paproków którzy myślą że jak cofną o połowę to się nikt nie kapnie zwłaszcza w aucie z 90 r

bo takie numery to można robić w autkach z 2002 r

a jeśli kupujesz i masz oryginalną książkę serwisową to problem z głowy

a jak jej nie ma to chyba wszyscy wiemy dla czego

Opublikowano
a tak pozatym teraz wedle prawa jesli na liczniku jest 100tys a w serwisie wyjdzie ze ma 300tys to mozna zwrocic auto poprzedniemu wlascicielowi i musi oddac kase a jak nie to sa i w kazdym sadzie jest sprawa wygrana a to jest traktowane jako zatajenie prawdy czy cos takiego

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
Takie małe przebiegi są z reguły mało wiarygodne. Moja bliska znajoma kupiła ostatnio czarnego Passata kombi z 2003 roku, od pierwszego właściciela, z wiarygodnie ostemplowaną książką serwisową, w którym przy pierwszej wizycie w serwisie odkryli, że zamiast 98 tys. ma ponad 300!

A co do wiarygodności Niemców, to niemieckie badania ADAC wykazały, że co trzeci samochód z górnego segmentu ma przekręcony licznik...

książkę serwisową to można zrobić za 50zł w domu razem z z jej historia

a czy jest oryginalna można tylko w jeden sposób sprawdzić rok jej druku nie może być młodszy od samochodu proste

a w nowych autach to wszyscy grzebią

Opublikowano

Przebieg takiego samochodu jak E32 mozna sprawdzic tylko i wylacznie po zuzyciu ogolnym samochodu (m.in. po kierownicy, pedalow, tapicerki, galki zmiany biegow), no i jezeli do samochodu oprocz ksiazki serwisowej jest masa wydrukow ze wszystkich TUV-ow, faktur z serwisu itp.

Jezeli jeszcze oprocz tego mozna np. udac sie do niemieckiego ASO, ktore serwisowalo ten samochod i potwierdzic wpisy do ksiazki serwisowej, to jest spora szansa, ze przebieg bedzie prawdziwy.

Co do krecenia licznikow: oczywiscie, ze Niemcy kreca liczniki.

Ale zdarza sie tez (rzadko, ale jednak, czesciej wsrod benzyniakow z duza pojemnoscia), ze samochod faktycznie robi przebiegi rzedu 10 tys. km rocznie.

Za to kupno paroletniego diesla ze stosunkowo malym, potwierdzonym przebiegiem, graniczy z cudem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

dla tego myśle że nie ma co się nie potrzebnie sprzeczać bo to nie o to chodzi i do niczego nie prowadzi:wink:

a kolega Karol chyba raczej znajdzie w tej dyskusji odpowiedz na swoje pytanie :cool2:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ktorys z kolegow napisal ze niemcy nauczyli sie cofac liczniki od polakow a jest odwrotnie wiekszosc programow do korekcji jest prod niemieckiej