Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam możliwość załatwienia sobie za darmo używanych przez jeden tylko sezon zimówek z Fabii - 185/60/14 Barum Polaris.

Czy ktoś ma takie zimówki w E30? Jak się na tym jeździ. Bo są troche za małe - powinny być 175/70/14 lub 195/65/14.

Brać czy nie?

Pozdrawiam

Edytowane przez pawel_e30
Opublikowano

PAWEL - ty to masz wiecej problemow niz razem wziete 20 osob z forum i dodatkowo NIANIA z TV do pilnowania Dzieci :lol:

Nie masz tam problemow z rodzina? :lol: bo Nianie to ci zalatwimy :lol:

ps. przejmujesz sie jakims barachlem a ja mam glebe na zime -60/40 i opony 195/70/14 i nic nie trze.

Co tym razem wymyslisz? moze to ze przednia szyba za malo odprowadza pary? :lol: :lol: :lol:

Opublikowano

A właśnie coś ostatnio szybki parują, pomóżcie koledzy :lol:

Nie no spoko, tylko wiecie, sami chyba wiecie jak 185/60/14 wyglądają w E30, jak sie spojrzy z kilku metrów z profilu na samochód to ewidentnie widać że ma za małe koła, wygląda to dość komicznie. :lol:

Poza tym, nie sądzicie koledzy, że nie ładnie tak jeździć na za małych kołach i za duży przebieg nabijać? :lol: Ale co tam, może w ten sposób kiedyś dogonię prawdziwy przebieg :mrgreen:

Ale na lato chcę wstawić zamienniki alu BBS 15" dopuszczone w katalogu. Jak to miało? 205/55/15?

Pozdrawiam, już nie będę stwarzał problemów, byle jeździł do przodu, nie? :norty:

Opublikowano
PAWEL - ty to masz wiecej problemow niz razem wziete 20 osob z forum i dodatkowo NIANIA z TV do pilnowania Dzieci :lol:

Nie masz tam problemow z rodzina? :lol: bo Nianie to ci zalatwimy :lol:

ps. przejmujesz sie jakims barachlem a ja mam glebe na zime -60/40 i opony 195/70/14 i nic nie trze.

Co tym razem wymyslisz? moze to ze przednia szyba za malo odprowadza pary? :lol: :lol: :lol:

:lol: ROTFL

:twisted2: :twisted2: :twisted2:

Pozdrawiam zakręconych przez e30!!

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Witam.

Mam możliwość załatwienia sobie za darmo używanych przez jeden tylko sezon zimówek z Fabii - 185/60/14 Barum Polaris.

Czy ktoś ma takie zimówki w E30? Jak się na tym jeździ. Bo są troche za małe - powinny być 175/70/14 lub 195/65/14.

Brać czy nie?

Pozdrawiam

ale wysokość profilu bedzie porównywalna :P bo środkowa liczba to stosunek wielkości felgi(14") do szerokości opony, a te z fabii sa szersze niz oryginały. pyzatym nie przejmował bym sie jedyny skutek uboczny ( jesli nawet by był niższe to ze będzie ci autko niżej stało) a obcierać na pewno nie bedzie bo w końcu to tylko 185 :)

zdjęcia mojej beemy ---->nowe foty !!!http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61477
Opublikowano
Witam.

Brać czy nie?

Pozdrawiam

ale wysokość profilu bedzie porównywalna :P bo środkowa liczba to stosunek wielkości felgi(14") do szerokości opony, a te z fabii sa szersze niz oryginały. pyzatym nie przejmował bym sie jedyny skutek uboczny ( jesli nawet by był niższe to ze będzie ci autko niżej stało) a obcierać na pewno nie bedzie bo w końcu to tylko 185 :)

Ja dobrze wiem co piszę. Jak piszę, że są za małe, to są za małe, są o prawie 2cm w promieniu mniejsze niż zalecane. Policz sobie, a potem napisz, i nie ucz mnie oznaczeń na oponach :wink: Gdyby były takie same, nie robiłbym problemu. A nie jestem ślepy, i widzę jak to wygląda w nadkolu, oraz miałem matematykę w podstawówce i umiem to policzyć.

Pozdrawiam Cię :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam podepne sie pod temat.

Mam w somu zimowki 185/70 R14 w dobrym stanie tylko niebardzo orientuje sie czy moge ja wrzucic na oryginalne stalówki e30. Z tego co wiem to zaleceane sa 175 lub 195 moze ktos cos podpowie? Da rade załozyc i bez problemu urzytkowac?

Opublikowano

pawel_e30 dzieki za rade.

Teraz tylko odczekac, bo u mnie o sniegu to pomarzyc, pokrecic troszke bączków na letnich :dance: a potem odstać swoje w kolejce i smigac na zimowych kapciach.