Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A tak się zapytam po co LPG? A jak już to czym mają się różnic świece do benzyny i do gazu? Czy masz zamiar je wymieniać przy zmianie paliwa? Załóż te, które mają być według producenta. Proponuje NGK według katalogu.
Opublikowano

Standardowo do m40 są świece dwuelektrodowe.

Polecam NGK lub Denso.

NGK

No i oczywiście nie należy kombinować i założyć świece dedykowane do tego silnika, niezależnie,czy ma on lpg,czy nie.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Witam. Ja jezdze na Championach jednoelektrodowych. Ich symbol katalogowy to OE003/t10. Swiecie jednoelektrodowe wlasnie sa polecane do gazu. Odstep elektrod to 0,8. Poki co nigdy nie mialem z nimi problemu czy to w e30 m40 czy tez w e34 m50. Pozdrawiam
Opublikowano

_blady - tez sie spotkałem z opinią że do gazu lepsze sa świece jednoelektrodowe, właściwie to osobiście mi gazownik polecal takie gdy zakladał gaz. A co do pytanka o przekladanie świec (nie jest złośliwe ale wręcz idiotyczne) :duh: - jesli w aucie jest założony gaz to nie po to by tylko sobie butle wozić ot tak, ale po to by go używać - i dalej idąc - świece w 90-paru % bedą pracowały na LPG i do niego właśnie powinny dobrane. Benzyna służy tylko do odpalenia i rozgrzania silnika (zależy która gen. LPG)

Takie jest moje zdanie :D

Opublikowano
Ja mam BRC II gen i na benzynie chodzi mi jakieś 2-3 sekundy przy starcie i sam się przełącza :D Ojciec mi również mówił że mam kupić jednoelektrodowe, ale zalecane do danego silnika, więc pójdę do Bosch Service i powiem im żeby mi dali coś odpowiedniego. Pozdrawiam :D
Opublikowano
Witaj. Ja uzywa w dwoch swoich autkach tylko i wylacznie NGK. A do gazu polecam ci zalozyc NGK BKR6EK sa to swieczki dwuelektrodowe, sprawuja sie swietnie. Ja zmieniam co 20tys choc pewnie i dluzej by pociagnely bo ich stan po wymianie jest wizualnie oki.
NIE MA JAK 192 KM