Skocz do zawartości

mat czy polysk na stalowkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich, moze to glupie pytanie ale nie wiem czy moje pordzewjale felgi malowac na czarny MAT czy POLYSK ?

zeby dobrze wygladalo :D

Wiem ze na BMW wszystko dobrze wyglada ale... :D

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano

Ostatnio dałem felgi stalowe do piaskowania i malowania piecowego (proszkowego) na czarny połysk, efekt powalający. Wulkanizatorzy którzy zakładali mi zimówki mówili że jeszcze tak ładnych felg odmalowanych nie widzieli.

Ps przy okazji podczepiam się pod temat i chciałbym się was zapytaż o takie wynalazki jak śruby zabezpieczające przed kradzieżą np po jednej takiej do każdego koła są takie na allegro czy warto coś takiego zakładać???

Opublikowano

Kolo_318i oczywiście że warto, bo jak się ktoś już napatoczy to albo da sobie spokój albo czeka go chwila główkowania z przecinakiem. Ogólnie jeżeli koszt śrub wynosi około 60 zł, a jedna felga bez opony nawet zwykła kosztuje 50 zł, to już się kalkuluje uprzykrzyć złodziejowi robotę. A jak ma się felgi warte kilkanaście stówek to w ogóle nie ma nad czym się zastanawiać.

Co do tematu hm..połysk :)

BMW i wszystko jasne...
Opublikowano

no wlasnie Kolo_318i ile to kosztowalo ? ?

:D

-OO=[][]=OO-

Opublikowano
Ja bym malował na matowo :wink: Błyszczące za bardzo rzuca się w oczy. Takie moje zdanie :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Ja sam sobie zregenerowałem - oczyściłem z rdzy i pomalowałem na czarny mat - i tak robię co zimę (tzn nie maluję całych - tylko rdzę usuwam). Najlepszy jednak jest półmat - ale wtedy miałem akurat tylko matową.
Opublikowano

Moim zdaniem śruby "antykradzieżowe" do stalówek to już przerost formy nad treścią :) Rozumiem że do jakiś lepszych alufelg to powinny być, ale do stalowych???

No chyba że mieszkasz w rejonie"podwyższonego ryzyka" amatorów cudzych kółek no albo masz całkiem nowe i markowe oponki to wtedy takie coś napewno utrudni złodziejaszkowi sprawę......

Opublikowano

pomalowalem na matowo :D bo polmatu nie bylo :D

troche przechnie i zobaczymy co sie narobilo :)

-OO=[][]=OO-

Opublikowano
nie no kazdy ma swoj gust ja tam wole swoja bestie na czarnych stalowkach :cool2: , kolpaki zostawiam innym :D

-OO=[][]=OO-

Opublikowano
Witam ja pomalowałem swoje stalówki farba czarna renowacyjną i sie świecą jak lakier na aucie ładnie wygląda srebna Buma na czarnych stalówka z połyskiem !!
Opublikowano

Koszty jakie poniosłem:

- jednej używanej felgi to 50zł

-piaskowanie 30zł(po znajomości ale i tak sądzę że więcej bym normalnie nie dał)

-malowanie za całość 80zł( również po znajomości ale w rzeczywistości to biorą 40zł za sztukę, piaskują wtedy gratis)

I jeszcze jeden dość niemiły wydatek to prostowanie jednej felgi która okazała się krzywa po malowaniu, oczywiście koszty ponieśli "malarze" 30zł