Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam antene sirio as100 + oryginalna gumowa nakladka na magnes ..

nakladka nigy nie bedzie czysta , zawsze cos pod nia sie dostanie - rysowanie lakiery jest nieuniknione ... jedyne rozwiazanie to naklejenie kawalka foli na karosrie w miejscu gdzie bedziemy przyklejac magnes - to chyba najlepsze wyjscie

Opublikowano

Mam podkładkę magnetyczną jak w pierwszym linku.

Dostałem za darmo jak kupowałem Wilsona.

Fajna sprawa, ale lepiej diciąć ją, aby średnica była tylko ciut większa od średnicy podstawy anteny. Podkładka się przydaje - szczególnie przy ściąganiu anteny z dachu - wtedy dach jest najbardziej podatny na zarysowanie ;-)

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ja złożyłem torebkę taką cienką zwykłą zakupową i też zdaje egzamin.:)

musze wyprobowac :cool2:

Zdecydowanie odradzam :!:

Z torebką dopiero rysuje, bo torebka jest śliska i magnes się przesuwa.

Dużo mniej inwazyjna jest ta standardowa gumowa nakładka.

Najlepiej jednak zdaje egzamin naklejka z folii np. nośnej (takiej "lepkiej"). Magnes się po tym nie ślizga a sama folia jest dosyć gruba, więc w razie coś porysuje tylko folię. Poza tym można to naklejać i odklejać wielokrotnie.

Taką folię mają firmy przygotowujące np. reklamy na samochodach.

Pozdr.

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano

potwierdzam: bezbarwna (przezroczysta) folia porzadnie przyklejona, tj. bez pecherzy z powietrzem, zalatwia sprawe. bardzo malo widoczna, nie ma z nia problemow na myjniach - przynajmniej na recznych myjkach z karcherami.

antena na srodku dachu touringa. kabel w poprzek dachu do prawych drzwi czy to luzno polozony po dachu czy tez naprezony zawsze porusza sie i rysuje lakier. wiec dobrym pomyslem jest podkladka nie tylko pod antene ale tez pod kabel.

sprawdzone od przeszlo roku :cool2: , nie spada, nie odlazi. trzyma sie przy max kmh w 325 :)