Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

a więc tak e34 525tds 1993r niwo Touring

wymieniłem cały przód na nowy ,tył tuleje wszystkie wymieniłem, amorki sprawne, geometria zrobiona w dwóch rużnych warsztatach , niwo też dział jak wsadziłem 3 kolesi do bagażnika to się podniósł, a jak wyszli to się obniżył.

A samochód nie chce jechać na wprost ,na gładkiej nawierzchni jako tako ale jak się wjedzie na normalne polskie drogi to trzeba ostro pracować kierownicą , Rzuca tak jak by sama chciała zmienić pas jezdni , rzuca nim na boki i to ztrasznie????

Zostały mi do wymiany tylko gruch od niwo morze one odpowiadają za to .

A i tył stał się jakiś twardszy .

....A więc szukam dobrej raby co dalej mam robić z tym problemem

przeczytałem prawie wszystkie posty i nic co by mi pomogło jeszcze nie znalazłem...POMOCY.. :mad2:

Edytowane przez grzegorzeb
Opublikowano

A jaką masz szerokość opon?

Bo z mojego doświadczenia przyzwoicie jeździ się na 205 - i takie nabyłem - na 225 strasznie nosiło, trzeba było walczyć z kierownicą nawet jak gołym okiem jeszcze nie było widać koleiny...

Naprawdę, różnica jest ogromna.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
Na oryginalnym komputerze BMW można ustawić ciśnienie z tyłu. Mi w E39 padła poducha od NIVO, myślałem, że wystarczy wymienić, a widziałem, że chłopaki jeszcze coś na komputerze programowali.
Opublikowano
w e34 nic nie programujesz,cisnienie regulowane jest mechanicznie zaworem z tylu auta
Opublikowano

byc moze masz wytłuczone gumy na tylnej belce, zrób prosty test...

rozpedz auto do ok 60km/h (na 3ce) i chwile tak jedz, potem wcisnij gaz w podloge i nie ruszaj kierownica... jesli to gumy to aut ucieknie podobnie bedzie przy hamowaniu silnikiem....

Opublikowano

Wszyscy mowia o tylnej osi, a moze przyczyna jest przednia os?

Opowiem wam przypadek z przed tygonia. Mialem wytluczone w wahacze.

(samochod latal po drodze , trzeba bylo kontrowac albo w lewo, lub w prawo niesutanna walka)

Uszkodzone wahacze :

1- przedni lewy gorny

2- przedni prawy dolny

Pojechalem do warsztau kolegi, podnieslismy , wymienilismy, zapobiegawczo sprawdzilem stan luzu na przekladni i troche skrecilem ( pol obrotu).

Wyjezdzam z warsztatu, samocgod jedzie wszedzie, tylko nie tam gdzie ja chce, rece opadaja. Gdy wjezdzam na studzienke szarpie kierownica ,lata na boki , wezykuje. Mowie dosc, jade do warszatu gdzie zajmuja sie geometria.

Mierza geometrie i wychodzi ze kola sa za bardzo zbiezne ( wymienialem kiedys koncowke i srodkowy drazek bez korekty geom. )

Facet ustawia mi zbieznosc lewgo i prawego kola , wyjezdzam na ulice i nie wierze jak zmienil sie samochod! Przyklejony do drogi, nic nie wali nie sciaga jedzie jak po szynach. Kolein sie boi,ale dlatego ze mam 17/225/45.

Wiec polecam wizyte w zakladzie zajmujacym sie geometria, moze cos sie przestawilo? Moze niech wrzuca obciazenie do samochodu na czas badania jakies 200 kilo. Pozdrawiam

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

wywaliłem właśnie 700zł na gruchy z tyłu i nic..wahacze z przodu mam nowe kąńcówki też ..zbieżność ustawiałem 2 razy i to w różnych warsztatach ten samochód poprostu pływa na nierównościach .

pomocy ...

Opublikowano

A tak do tematu

Moja e34 też nieładnie zachowuje się na dziurawych drogach- trzeba się kierownicą nakręcić żeby jechała gdzie trzeba

Wahacze z przodu, łączniki, końcówki drążków- nówki naprawdę dobrej jakości.

Z tyłu wymienione łączniki- reszta jest w dobrym stanie.

Co prawda jeżdżę na felgach 18 cali i oponki przód 225 tył 245, ale to i tak chyba nie jest normalne zachowanie- wyczuwalny jest luz w przekładni kierowniczej.

Koledzy piszą coś o "podkręcaniu" maglownicy czy coś takiego.

Proszę o podpowiedź

Opublikowano
kąbi

zpószczę

bez obrazy ale to już chyba przegięcie...

Muahahaha!!!

A jak pisałem o tym na forum, że byk byka pogania to wszyscy huzia na Józia :o)

Nie dziwić się, że później ludzie kierują się stereotypami :D