Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Juz sie niemoge doczekac zeby kupic jutro tygodnik MOTOR,

Ma byc test E36 w dziale "uzywane"

Zobaczymy co napisza o naszych dziewczynkach ;)

Pozdrawiam

Mateusz

Opublikowano
Dobry wybór ja mam 1,8 i powiem Ci że śmiga super ale 325 a 318 to niebo a ziemia oczywiście w tds-ie bo te n1,8TDS bodajże to komar nadają się tylko na wuzek po mieście i spokojną jazdę :!: a 325 to już naprawdę niezły wysiłek dla innych motorów diesla jak i benzynowych w trójce :wink: A jak bedzie ci bra kwrażeń to wkle wirusa :)
0 261 200 520 ;-)
Opublikowano

No jak właściciele e36, nikt nie widział tego testu w Motorze???

Normalny zjadacz chleba po przeczytaniu tego artykułu bedzie chyba omijał e36 szerokim łukiem - to wrażliwe tamto wrażliwe, to pada i tamto pada a trafienie dobrego egzemplarza to jak wygrana w totka.

Rzeczywiście znalezienie dobrego egzemplarza i utrzymanie go w należytym stanie jest tak trudne???

Opublikowano

Opis dotyczył naszego modelu, nawet kolor i wiek auta się zgadzał :)

E 36 jest autem SuPeR, wszystko zalezy od eksploatacji poprzedniego właścicela.

Nasza beti została sprowadzona przez nas osobiście z Niemiec, więc mogliśmy sami wybierać dowolny model.

Bolączki tego samochodu to zawieszenie,tapicerka, polecam zamienniki mechaniczne od m3, dłużej wytrzymują nasze PoLsKiE drogi.

Silniki r6 są bardzo trwałe, wytrzymują setki tyś km(nasz ma 260 000km i świetnie się zbiera), lecz jak pisałem wszystko zależy od stylu jazdy...

Średnie spalanie w miescie wynosi 12l, więc jeszcze w normie.

B.ważna żecz-) nie wolno dopuścić do przegrzania silnika, bo jego remont jest b.drogi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czytałem ten artykuł i faktycznie więcej minusów niż plusów powypisywali jakiś przeciwnik marki go pisał!! Jeżeli kupi się auto w dobrym stanie to można nim jeździć i jeździć i jeździć i tylko wymieniać plyny i materiały eksplatacyjne!!
Opublikowano

/// JAK KTOS KOCHA TO NIE ZWAZA NA NIC ///

Niech sobie pisza co chca... kazda jest piekna (chyba ze ktos przesadzi) :wink: ja osobiscie mam druga i obydwie kocham i nigdy mnie nie zawiodly.. wiec niech sobie pisza co chca...

pozdrawiam

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
ja od 4 miesiecy nie moge dojsc do ladu z silnikiem ale tez bym nie zamienil na zadne inne auto w tej klasie cenowej

A co ci sie takiego dzieje?

Moja beti chodzi super, silniczek pięknie mruczy...

Opublikowano
ci co przeprowadzaja testy w gazetach to w ogole nie wiedza o czym pisza bo pisza tak zeby nikt uzywanych samochodow nie kupowal bo gadalem kiedys z dziennikarzek od motoyzacji i maja tak przykazane bo jak by chwalili uzywane to prawie nikt nie kupowal by nowych tak juz jest ja np pracujac w peugeocie swojej 735 e32 nie zamienil bym na zadnego peugeota pozdro

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
ci co przeprowadzaja testy w gazetach to w ogole nie wiedza o czym pisza bo pisza tak zeby nikt uzywanych samochodow nie kupowal bo gadalem kiedys z dziennikarzek od motoyzacji i maja tak przykazane bo jak by chwalili uzywane to prawie nikt nie kupowal by nowych

No to chyba ktoś z Auto Świata się wyłamał, bo czytałem tam o e32 (z rok temu, może więcej) i opinie o tym samochodzie mimo iż nie najmłodszym były bardzo pozytywne.

A wracając do testu Motorze, to był raczej pobierzny i osobom, które samochodu tego nie znają nic on nie dał. Od... kolejny krótki opis samochodu.

Opublikowano
gadalem kiedys z dziennikarzek od motoyzacji i maja tak przykazane bo jak by chwalili uzywane to prawie nikt nie kupowal by nowych

od kogo maja przykazane? wszystkie koncerny samochodowe swiata sponsoruja wszystkie gazety swiata? :)

maja przykazane od koncernow produkujacych nowe samochody

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

Panowie, prezentacja naszego medelu e 36 mało odbiegała od rzeczywistości.

Model e 36 nastawiony jest raczej na młodego klienta, który jak wiadomo nie ma lekkiej nogi, i po paru latach betka może okazać się kompletnym wrakiem.

I ZgAdZaM się z redaktorem że ciężko jest znaleśc betke w dobrym stanie lecz nie jest to nie możlowe ( czyt. moja i wasze beemki :).

Przeciętny śmiertelnik kupuje samochód oczami, a kupić grata to nie problem.

Opublikowano

Pozwolę sobie zacytować jednego kolege forumowicza niestety nie wim kto nim jest ale leci to tak;

"BMW jest jak piękna kobieta - potrafi ogołocić portfel, ale gdy ją "dosiądziemy" jest po prostu... bosko!"

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Jak Wam się podobała BMK-a z ostatniego numeru Motoru? To mój najnowszy nabytek. Jeżdże nim od 4 miesięcy i narazie wszystko jest ok, więc nie wiem skąd te czarne scenariusze. Zresztą jak już słusznie zauważyliście koleś nie bardzo miał pojęcie o czym pisze. Są takie gatunki ludzi dla których nowsze znaczy lepsze, a stare jest be, ale ja się do niech nie zaliczam. Nie zamieniłbym mojej niuni na żadaną inną :lol:
Opublikowano
Jak Wam się podobała BMK-a z ostatniego numeru Motoru? To mój najnowszy nabytek. Jeżdże nim od 4 miesięcy i narazie wszystko jest ok, więc nie wiem skąd te czarne scenariusze. Zresztą jak już słusznie zauważyliście koleś nie bardzo miał pojęcie o czym pisze. Są takie gatunki ludzi dla których nowsze znaczy lepsze, a stare jest be, ale ja się do niech nie zaliczam. Nie zamieniłbym mojej niuni na żadaną inną :lol:

swiete slowa o nowych i starych. a jak by chwalili stare to kto by im dawał samochody na poł roku do testów:)

e39 3.0D
Opublikowano
I bardzo dobrze. Mit o wielkich wydatkach przy BMW (Mercedesie i Audi) jest bezbłędny. Gdyby było inaczej to pod domem stałyby tylko te 3 marki...
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Witam,

Juz sie niemoge doczekac zeby kupic jutro tygodnik MOTOR,

Ma byc test E36 w dziale "uzywane"

Zobaczymy co napisza o naszych dziewczynkach ;)

Pozdrawiam

Mateusz

Za tydzień ma być test e34 w auto świecie.

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

i jak zwykle wyjdzie ze jest droga, usterkowa i nie ma sensu jej kupowac a zwykli smiertelnicy po przeczytaniu artykułu beda wytykali ja palcami i wybiorą Pande albo jakies inne smieszne auto... krzyz im na droge i niech jazda bedzie dla nich dalej zlem koniecznym...

pozdrawiam

maciek

KUPIE E30 325i lub 325e
Opublikowano
i jak zwykle wyjdzie ze jest droga, usterkowa i nie ma sensu jej kupowac a zwykli smiertelnicy po przeczytaniu artykułu beda wytykali ja palcami i wybiorą Pande albo jakies inne smieszne auto... krzyz im na droge i niech jazda bedzie dla nich dalej zlem koniecznym...

pozdrawiam

maciek

E tam ja lubię czytać ich wypociny. Dzis np przeczytałem jakie to audi A4 z silniekiem tdi jest rewelacyjne, aż byłem zdziwiony, że tak dobrze opisali 10 letni samochód - to było nie w ich stylu :D

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano
i jak zwykle wyjdzie ze jest droga, usterkowa i nie ma sensu jej kupowac a zwykli smiertelnicy po przeczytaniu artykułu beda wytykali ja palcami i wybiorą Pande albo jakies inne smieszne auto...

I bardzo dobrze, że wybiorą Pandę, bo to nie są samochody dla wszytkich. Po co ktoś taki ma kupić np. e34 530, a później mówić że to zły samochód jest, bo taki nie oszczędny, bo nie mieści się w 7 litrach... Są one dla ludzi, którzy je kochają. Kochają ich zalety tak samo jak i wady.

P.S. Nie mam nic do pandy, to takie miłe zwierzątko :wink: .

Opublikowano
A pamietacie test e21? (Chyba w Auto Świecie.) Silnik i zawieszenie do niczego! Gazety piszą to za co im płacą. A płacą ci co zarabiają na nowych pojazdach. A co myśla ludzie? Opel czy inny Fiat nowy jest ze 2 latka. Nasze autka, nawet w wieku kilkunastu lat nadal robią wrażenie. Nie tylko wyglądem.