Skocz do zawartości

Szarpanie kierownica po nacisnieciu hamulca przy 100-< km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem w e36 problem jak w temacie przetoczylem tarcze problem znikł na jakies 50km i znowu to samo, wiec kupiłem nowe tarcze na przód i ta sama historia znowu szarpie co moze byc przyczyna ze tarcze sie tak szybko wyginaja a moze problem tkwi gdzies indziej

Prosze o porade

Pozdrawiam

Opublikowano
Gdybyś miał krzywe tarcze to czułbyś to na pedale hamulca. Szarpanie kierownicą najczęściej występuje gdy są luzy na wachaczu. Sprawdź sworznie i tuleję wachacza.
Opublikowano

U mni etez to sie pojawilo.........(myslalem ze to tez moze byc wina tarcz bo bebny tylne ham,ulce mam nowe)

przyznaje sworznie i tuleje wzrokowo oceniam na nadajace sie do wymiany ( czekam wlasnie na nowe czesci -kupilem w poniedzialek na allegro sworznie i tuleje Meyle) zobacze czy to minie po wymianie-mysle ze to zakoncze w przyszlym tygodniu.

Opublikowano

U mnie tez to sie pojawilo.........(myslalem ze to tez moze byc wina tarcz bo bebny tylne ham,ulce mam nowe) Nasila sie to z tego co pamietam-odczuwalne przy wytracaniu predkosci z XXX do okolo 100km/h

przyznaje sworznie i tuleje wzrokowo oceniam na nadajace sie do wymiany ( czekam wlasnie na nowe czesci -kupilem w poniedzialek na allegro sworznie i tuleje Meyle) zobacze czy to minie po wymianie-mysle ze to zakoncze w przyszlym tygodniu.

Opublikowano

U mnie to samo.Felgi wyprostowane,tuleje na wachaczach wymienione a problem pozostał :?

Mam jeszcze luz na maglownicy z prawej strony i podejrzewam że to może powodować drgania na kierownicy przy hamowaniu.

Pozdrawiam!

Opublikowano
mialem ten sam problem,drgania ustaly jak wymienilem tulejki na przednich wahaczach i laczniki stabilizatora.
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
Ja dodam jeszcze swoje trzy grosze, tzn.sworznie; Pawel Sitek chyba tylko o nich wspomniał. Ewentualnie opony. Ja po zmianie jednego i drugiego nie mam już bicia na kierze, a latało mi jak... :mrgreen: nie wiem co :dance: Ja stawiam na te dwie rzeczy :roll2:
Opublikowano

Witam

Ja tez mam takie szarpanie przy chamowaniu ale nie tylko przy jezdzie nawet po równej drodze bez chamowania tez mam bicia. Co to moze byc? Czy amortyzatory mogą miec na to jakis wplyw?

Opublikowano
Witam

Mam problem w e36 problem jak w temacie przetoczylem tarcze problem znikł na jakies 50km i znowu to samo, wiec kupiłem nowe tarcze na przód i ta sama historia znowu szarpie co moze byc przyczyna ze tarcze sie tak szybko wyginaja a moze problem tkwi gdzies indziej

Prosze o porade

Pozdrawiam

Jakiej firmy tarcze założyłeś.Ja załozyłem Mikody to po 100km juz bicie było.Zareklamowałem tarcze poszły na złom i brembo załozyłem.Spokój do dzisiaj.W bmw juz dawno były tematy ze podróby nie wytrzymuja ,a brembo idzie fabrycznie podobno.