Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Trzeba przyznać, że wyglądają świetnie :D.

Zawsze jak coś takiego zobaczę to mam rozterę... stan oryginalny czy lekkie modyfikacje :cry: . (tu np. in.pro vs. hella)

Jak na razie udaje mi się utrzymać przy podejsciu ortodoksyjnym... ale jeszcze parę takich postów i nie wiadomo :oops:

Ja też jestem przeciwnikiem wszelkiego rodzaju przeróbek ale w tym wypadku uważam, ze jest to produkt firmowy a jego jakość nie budzi zastrzeżeń... można nawet powiedzieć, że polepsza się w ten sposób fabrykę ponieważ oryginalne światła w E30, E32, E34 nie należą do najlepszych. Pozatym nie ingerujesz w sam pojazd. Zawsze mozna (jakby komuś coś nie pasowało) wrócić do oryginalnych świateł ale ja już teraz mogę powiedzieć, że nie zamierzam tego robić... Swiatła In- pro są rewelacyjne.

@MariuszBurgi: a na Wielkanoc to chyba trzeba tył zrobić
Bardzo chętnie zakupił bym tył który pokazałeś, bo nawet człowiekod In- Pro przywiozł mi je do pokazania ale z moich informacji wynika, że tylne lampy "clear looki" pasują tylko i wyłącznie do limuzyny. Do Touringa jak do tej pory nie znalazłem takich lamp nad czym bardzo ubolewam. Jak narazie mam w planach zrobić jedynie tylne kierunki na czerwono

A jak dlugie swieca ? Moze jakies fotki swiatel mijania i dlugich moglbys zrobic ? Troszke sie napalilem na te lampy

Długie świecą napewno nie gorzej jak fabryczne Hellki a nawet myślę, ze lepiej... W wolnej chwili postaram się zrobić fotkę nocną z widokiem zasięgu świateł zarówno mijania jak i drogowych.

Kombinowaliście może same ringi wstawiać do E39??Jak macie fotki to wrzućcie...

Widziałem na allegro takie kity ringowe :D ale jak to działa to nie wiem. Wiem, że można wstawić samemu ringi ale trzeba się do tego bardzo przyłożyć żeby nie wyszła z tego kicha :wink:

Nie wyobrażam sobie aby w pewnym momencie na nierównosciach ring się obsunął :shock:

Właśnie takich przeróbek nie lubię najbardziej.

Edytowane przez MariuszBurgi

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano
@MariuszBurgi: a na Wielkanoc to chyba trzeba tył zrobić
Bardzo chętnie zakupił bym tył który pokazałeś, bo nawet człowiek przywiozł mi je do pokazania ale z moich informacji że tylne lampy "clear looki" pasują tylko i wyłącznie do limuzyny. Do Touringa jak do tej pory nie znalazłem takich lamp nad czym bardzo ubolewam. Jak narazie mam w planach zrobić jedynie tylne kierunki na czerwono

Sorry, nie zwróciłem uwagi, że masz kombi... a faktycznie nie widziałem do niej innych lamp, nawet biało-czerwonych...

Opublikowano
Wykorzystujac rozpoczety temat chcialbym sie "pochwalic" :roll: ringami w moim e46.

Bosze, ale cudo. A te ringi te też xenonem zalatują, czy mie sie wydaje? Wyglądają cudnie. :jawdrop:

Opublikowano

Masz foto w dzień- real?

Interesują mnie jak wyglądają w dzień.

Aha i czy są te ringi mocno żółte?

no i czy klosz to szkło czy plex?

aha no i czy montaż bez przeszkód?

I ostatnie? czy rozbierają się tak jak te boscha i helli- tzn czy mają wkłady z soczewką?

dzięki z góry za odp

pozdro damp

Moje BMW e38 728iA '95

moje byłe BMW e34 525i '93

e60 520i Tata

e87 120i Mama

http://www.damp479.bravehost.com

Jeżeli się nie otwiera spróbuj jutro :)

Opublikowano
Masz foto w dzień- real?

Interesują mnie jak wyglądają w dzień.

Aha i czy są te ringi mocno żółte?

no i czy klosz to szkło czy plex?

aha no i czy montaż bez przeszkód?

I ostatnie? czy rozbierają się tak jak te boscha i helli- tzn czy mają wkłady z soczewką?

dzięki z góry za odp

Foto w dzień zrobię na dniach tym bardziej, że właśnie dołożyłem kierunkowskazy przednie CLEAR LOOK z żarówkami srebrnymi Philipsa. Teraz dopiero przód wygląda rasowo :D

Ringi świecą na jasno ale napwno nie na żółto. Myślę, że na zdjęciach widać to dokładnie. Tak samo jest w realu.

Szkła przednie są oczywiście ze SZKŁA.

Montaż jest bez przeszkód. U mnie trzeba było nawiercić dwa otwory dodatkowo i to cała filozofia. Trochę zabawy było z przełożeniem silniczków do regulacji świateł ale po małych walkach udało się.

Jak się je rozbiera tego nie wiem. Nie było potrzeby sprawdzania.

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
... nie wiem jakie zastosowano w nich żarówki (nie zaglądałem nawet co firma IN- PRO daje w standardzie) ale mają delikatnie niebieski snop światła (przez chwile nawet myślałem, ze przysłali mi XENONY ).

No wlasnie... interesuja mnie te zarowki. Moglbys sprawdzic co Ci tam wlozyli? Wlasnie zamowilem http://www.dagmar.win.pl kompletne nowe reflekroty, bo na starych praktycznie przestalem widziec. I teraz bede mial kolejny dylemat... jakie wlozyc zarowki. Dlatego bylbym wdzieczny, gdybys rzucil okiem co masz, bo wyglada to fajnie (prawie jak xenon) i z checia zalozylbym podobne.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

Postaram się w najbliższym czasie sprawdzić co tam wsadzili...

Chwilowo nie mam jak bo auto stoi u lakiernika... tzw. dopieszczenie końcowe detali ;))

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano

A ja się cieszę, że zobacze je już w najbliższą sobotę. Też mi się bardzo podobają i może jak przyjdzie pora na "naprawę" oświetlenia to sobie takie założe ... trochę mnie niepokoi tylko to wiercenie ... niby nic wielkiego, ale zawsze to jakaś ingerencja w oryginał ... :?

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

ja się bezczelnie wtrącę do tematu :)

miałem wymieniać już te swoje cudowne lampy dające oświetlenie porównywalne z diodką w kluczyku... Ale kupiłem sobie żaróweczki Osram +4000 - baardzo pozytywny efekt to dało, świecą super, a kosztowały mnie tylko 64 złote. Więc zostało mi tylko ringi sobie zamontować i będę miał IN PRO jak ta lala :) hehehe

Opublikowano
ja się bezczelnie wtrącę do tematu :)

miałem wymieniać już te swoje cudowne lampy dające oświetlenie porównywalne z diodką w kluczyku... Ale kupiłem sobie żaróweczki Osram +4000 - baardzo pozytywny efekt to dało, świecą super, a kosztowały mnie tylko 64 złote. Więc zostało mi tylko ringi sobie zamontować i będę miał IN PRO jak ta lala :) hehehe

hehe, mam nadzieję, że się pochwalich swoimi "InPro", może jak Ci dobrze pójdzie będziesz odpłatnie zmieniał u forumowiczów :wink: :lol:

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano
A czy to pasuje do e-32?

Same reflektory napewno pasuja ponieważ są zamienne E32 z E34 jednak będzie trzeba je przełożyć z ramek które otrzymujesz w pudełku do ramek które jeździły do tej pory na samochodzie.

Trochę wiecej roboty ale myślę, że nie będzie z tym problemu.

Trzeba również pamiętać, że w komplecie nie dostajemy silniczków do regulacji snopa światła więc trzeba je również przekładać.

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano
A moglbys mi dac namiary na tego goscia, od ktorego kupiles lampy? Na allegro nie ma obecnie IN PRO do E34, wiec nie wiem kto je sprzedawal, a zapytalbym sprzedawcy o zarowki - czy moze je zalatwic.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
A moglbys mi dac namiary na tego goscia, od ktorego kupiles lampy? Na allegro nie ma obecnie IN PRO do E34, wiec nie wiem kto je sprzedawal, a zapytalbym sprzedawcy o zarowki - czy moze je zalatwic.

Już Ci podaję namiar>>>

Człowiek na allegro ma nick: jacmar

Firma mieści się w Kielcach

Tel. 503 84 66 55

A tu masz jego aukcje>>>

http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=58794

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano

:shock: Poprostu az dech zapiera. Aż brak mi słów aby określić jak strasznie wypaszone macie te autka...mój Boże... kiedy będzie mnie stać na coś takiego..ehhhh.

Przepiękne reflektory i auta!!! Gratuluje i pozdrawiam !!! :shock:

8) -Bartas

Żyj z pasją !
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam;]

mam zamiar kupic takie lampy tzn nie wiem czy to ten model http://www.dragon.istore.pl/sklep,405,12189546,42506229069932,03,,pl-pln,66033,0.html ja chcialbym takie,to sa te same co Ty miales??bo na fotce inpro troche inaczej wygladaja,a chce ciemne lampy.czy to jeden i ten sam model??a na zywca ja to wyglada??warte swojej ceny??zastanawiam sie jeszcze nad ciemnymi helli ale te sa drozsze kosztuja kolo 2000:(.myslalem ze te inpro sa ciemne a po Twoim autku widze ze sa srebrne:(

Opublikowano

Panowie i Panie

takie jak wczesniej przedstawione lampy in-pro do e34 (z "czystymi" szklami i ringami, ale bez ksenonow) w auto-tipie w berlinie kosztuja 279euro, czyli cos kolo 1120pln. jesli ktos ma znizki w tym sklepie, bedzie kilka procent taniej.

pzdr

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

1 Łukasz te Twoje ringi to oryginały Boscha??

2 Mam dostep do soczewek BOSCHA w cenie 500 za komplet czyli swie strony, to chyba dobra cena?? (mowa o E30)

Nie wiecie kto podjalby sie przerobki (oczywiscie za odpowiednia oplata :) ) tych lamp i dorzucil do nich ringi??

.: www.tuning-studio.pl :.

ALUFELGI * LAMPY * LUSTERKA * NEONY * STROBOSKOPY

HAMULCE * TŁUMIKI * AMORTYZATORY * SPRĘZYNY * FILTRY * OLEJE

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
MariuszBurgi moglbys zrobic fotki lamp w dzien na wylaczonych i wlaczonych swiatlach jestem b. ciekawy jak to wyglada, nigdzie w sieci nie moge znalezc. Ew jak ktos ma taka fotke to niech wrzuci :)
740i E38 manual