Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
rzeczywisty przebieg samochodu i czy jest taka możliwośc bo słyszałem że jest?

:search: :]

ale podpowiem: kluczyk w dlon i do salonu bmw ")

Kluczyk tez mozna wykasowac.

E 46 ma zapisany przebieg km w 3 miejscach :

chip w liczniku-latwy to wykasowania

klucze - latwe do wykasowania

modul swialel-latwy do wykasowania

Tak wiec jak za 90 €uro wykasuja komplet i nie na mozliwosci sprawdzenia przebiegu.

Jak auto bylo serwisowane w serwisie to jest mozliwosc odtworzenie ostatniego przrgladu i stanu km w danej chwili.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Jak auto bylo serwisowane w serwisie to jest mozliwosc odtworzenie ostatniego przrgladu i stanu km w danej chwili.

To akurat jest sciema, pytalem ostatnio i nic takiego nie prowadza. Tak powiedzial mi Pan ktorego nazwisko moge podac w serwisie Smorawiski Poznan

Xdrive

Koder

Opublikowano

Jezeli obok stanu kilometrow zapalona jest mala pomaranczowa kropka bedzie to oznaczalo ze ktos manipulowal przy przebiegu kilometrow.

Jest to jeden z elementow dzieki ktoremu mozna stwierdzic czy stan licznika jest wlasciwy.

Opublikowano

To akurat jest sciema, pytalem ostatnio i nic takiego nie prowadza. Tak powiedzial mi Pan ktorego nazwisko moge podac w serwisie Smorawiski Poznan

Jakakolwiek naprawa czy robiony przeglad serwisowy w serwisie jest wprowadzany do kompa .Prowadzony jest rejestr.Przynajmniej tak jest w Hiszpanii.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Jezeli obok stanu kilometrow zapalona jest mala pomaranczowa kropka bedzie to oznaczalo ze ktos manipulowal przy przebiegu kilometrow.

Jest to jeden z elementow dzieki ktoremu mozna stwierdzic czy stan licznika jest wlasciwy.

Widzialem niejedna beeme z modyfikowanymi km i w zadnej nie swiecily sie zadne kropki.Fachowiec zmodyfikuje wszystko o co poprosisz bez mozliwosci rozpoznania.

te gusta conducir? BMW
Opublikowano

Dokładnie - ta kropka niczego nie oznacza.

rzeczywisty przebieg w przybliżeniu można uzyskac tylko porównując ze soba zuzycie wszystkich elementów auta.

Wiadome jest, że auto z przetartą kierownicą, wytartymi fotelami i innymi tego typu pierdołami nie bedzie miało przejachane 150k km.

Opublikowano

Widzialem niejedna beeme z modyfikowanymi km i w zadnej nie swiecily sie zadne kropki.Fachowiec zmodyfikuje wszystko o co poprosisz bez mozliwosci rozpoznania.

Ja absolutnie nie neguje ze nie da sie tego zrobic. :?

To tylko zabezpieczenie przed "miszczami" ktorzy idac na latwizne podmieniaja wylacznie zegary.

Warto o tym wspomniec bo byc moze na taki wlasnie egzemplarz Adam67 moglby trafic.

Przynajmniej bedzie wiedzial na co moze zwrocic uwage. :wink:

Opublikowano
byłem ze swoim autem w nieautoryzowanym serwisie bmw, podpieli pod kompa i stwierdzili ze przebieg zgadza sie z tym na liczniku, mieli racje ?

Racje mieli bo gdy zmodyfikuje sie licznik,klucze i centralke to zawsze sie pokryje stan licznika ze stanem kluczy czy kompa w serwisie .Ale czy ten stan jest realny??

te gusta conducir? BMW