Skocz do zawartości

moja bema sie nie wkreca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam taki problem.moja bemka nie chce sie wkrecic powyzej 4000rpm,powyzej tej wartosci silnik zaczyna dziwnie wibrowac i dławic sie ,czym to moze byc spowodowane,prosze o pomoc
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano

Może być zapchany katalizator, albo może być że komputer pracje w trybie awaryjnym.

Sprawdzić katalizator można wykręcając sondę lambda i odpaleniem auta bez niej.

A jeżeli komputer to odłączyć go na godzinkę i spowrotem podłączyć.

Jeżeli to nie pomoże to jedynie na komputer. Pozdrawiam

http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano
niestety to nie katalizator bo juz od roku jezdze bez niego:)
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
tez tak mysle,jutro zabieram sie do pracy:)oby byl efekt.czytalem na forum cos o walku rozrzadu,czy to moze byc tez jego wina,na zimnym silniku,na wolnych obrotach nic mi nie stuka,pracuje rowno i bez problemu pali,dopiero przy tych 4000rpm cos nie tak
Opublikowano
Ja raczej odrzuciłbym tu pomysł z wałkiem rozrządu, ponieważ auto pracowałoby nierówno w całym zakresie obrotów a szczególnie dławiłoby sie przy dodawaniu gazu. Głowy nie dam, ale te objawy wskazują mi na mało wydajny układ zasilania w paliwo a przyczyn może byc wiele - uszkodzona pompa paliwowa, niesprawny czujnik obrotów wału, niedostateczna częstotliwość pracy wtryskiwaczy.... osobiście udałbym sie najpierw na diagnostykę komputerową a pózniej zajął sie pompą.
Opublikowano
juto,tzn dzis:)pokombinuje coś w garażu,sprawdze filterek paliwa swiece itd.jak to nie da efektu udam sie na badanie,dziekuje za podpowiedzi,pozdrawiam
Opublikowano
jeszcze pytanko,do ilu powinna sie krecic ta 318 m40?