Skocz do zawartości

No to pdriftowane :/ (uszkodzone zawieszenie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc !!!

Dzis chcac troszke polatac bokiem zaucilo mi autem i nie chcac uderzyc w zaparkowanego na poboczu tira ani w lampe po drugiej stronie ulicy zachaczylem lekko prawa przednia felga w kraweznik. Rant felgi nawet nie jest skrzyiwiony lecz porysowany na odcinku ok 30cm. Jednak gorzej sprawa wyglada z zawieszeniem. Kolo coflo sie do tylu,i przy wyprostowanych kolach jest lekko skrecone w prawa strone. Widze ze wachacz jest wygiety ale nie wiem co jeszcze bede musial wymienic. Mozecie mi oszacowac co jest do wymiany zebym mogl juz dzis zamowic czesci??

Z gory wielkie dzieki ;) I szeeerokich drog ;)

Opublikowano

Nowy wahacz na allegro 130zł ( uzywka okolo 100-200, sa tez nowe ze sworzniami okolo 170zł)

tuleje, sworznie , pewnie koncowka drazka kierowniczego, nie wiem jak tam wyglada sprawa ze stabilizatorem., moze byc amortyzator uszkodzony, piasta.............oj kolego poplyniesz chyba kilka stowek

Opublikowano
sprawdz maglownice, i tuleje.. aha jak cos znam fajny szrocik i mozna cos wygrzebac... jakby co siedze 20km od oxfordu, wiec jak jestes blisko mozna razem pokombinowac. Pozdrawiam :)
Opublikowano

dzieki [/u] miczmcm za zaoferowanie pomocy. Narazie tak tylko pytam zebym nie byl zaskoczony u mechanika i zeby mi czasem nie zakrecili i nie zaczeli wymieniac polowy zawieszenia i ukl. kieorniczego ;) Zaraz postaram sie wrzucic kilka fotek jak to wyglada ;)

A co do felg 18 i jazdy bez wyobrazni powiem krotko - nie ma wojny bez ofiar;) Zeby nauczyc sie latac bokami trzeba troszke pieniazkow przeznaczyc ;) Lepsza wymiana wachacza niz wizyta u lakiernika z uszkodzona polowa auta :P[/i]

Opublikowano
a nie można na początku pośmigać na jakimś torze, w anglii ich pełno. W końcu lotnisk po II wojnie nazostawało:)
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
a nie można na początku pośmigać na jakimś torze, w anglii ich pełno. W końcu lotnisk po II wojnie nazostawało:)

Wyjales mi to z ust :) Nawet parking przed marketem jest dobrym rozwiazaniem. Jak widac Parking z TIRami nim nie jest :nienie:

Trzymam kciuki aby wpadka nie byla bolesna finansowo...

Opublikowano

bez ryzyka nie ma zabawy

Opublikowano

Bez ryzyka JAK NAJBARDZIEJ JEST ZABAWA. Chyba nie musze mowic o tym, ze driftujac po normalnych drogach ryzykujemy nie tylko swoim zdrowiem i zyciem, ale przede wszystkim innych ludzi.

Gdzie jak gdzie, ale w GB, ktora jest chyba najbardziej zakreconym wyscigowo krajem w UE, jest dostepnych tyle torow i track day's, ze delikatnie mowiac 'madroscia inaczej' jest wyglupianie sie na drodze publicznej. Szczegolnie, ze i Bobbys sa tam zdecydowanie skuteczniejsi, niz policja w Polsce.

Co do uszkodzen: nie ma co panikowac, trzeba pojechac do warsztatu i wszystko dokladnie obejrzec. Bardzo mozliwe, ze skrzywil sie tylko wahacz.

Moim zdaniem jak najszybciej sprawdz dokladnie na kanale, co jest uszkodzone, zeby nie napytac sobie powazniejszej biedy, w stylu 'nagle przednie kolo stanelo mi w poprzek'.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

żeby nie zostać wycyckanym przez mechanika to trezba będzie parę fuciaków wydać, jedziesz do takiego i mówisz mu z góry że nie będziesz u niego naprawiał bryki ale mu zapłacisz (rozsądną cenę) za diagnostykę uszkodzeń, oczywiście możesz potem u niego to zrobić, ale wydaje mi się iż przy takiej zagrywce masz większą pewność rzeczowej oceny bez naciągania

Pozdro

Opublikowano
autko juz zrobione ;) wymieniony byl wachacz z przodu i jakas koncoweczka (cos jak krotka koncowka drazna ) przymocowana do niego. No i w tylu sie wygiela tak jakby cienka belka odchodzaca od okolic dyfra do piasty tylniego kola. Jeszcze tylko zbieznosc pozostala i wymiana renowacja felg w najblizszym czasie ;) Nastepna inwestycja zmiana wszsystkich elementow zawieszenia i ukl kierowniczego ( bez przekladni oczywiscie). Jakis dobry zawiasik musze kupic :D