Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najpierw sprawdz czy prąd dochodzi. Jeśli tak to sprawdz obwód maty, gdy obwód bądzie przerwany wymontuj matę i za pomocą igły wbijaj się w przewód grzejący sprawdzając miejsce uszkodzenia, jeśli znajdziesz przerwanie zlutuj i zaizoluj i już masz ciepło w d...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw sprawdz czy prąd dochodzi. Jeśli tak to sprawdz obwód maty, gdy obwód bądzie przerwany wymontuj matę i za pomocą igły wbijaj się w przewód grzejący sprawdzając miejsce uszkodzenia, jeśli znajdziesz przerwanie zlutuj i zaizoluj i już masz ciepło w d...

tak zrobie:) dzieki wszystkim.

Dzieki Tomek za link do schematu - zaraz bede go rozkminiac;)

Mały Baron - masz wiecej fotek swojej buni gdzies? W avatarze sie fajnie prezentuje, chcialbym zobaczyc;)

Pozdro...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niestety nie jest to takie latwe, wyjalem fotel, odkrecilem siedzisko od ramy fotela ale okazalo sie ze mata jest tak jakby zatopiona w tej gabce, wiec zeby ja w ogole sprawdzic czy dziala trzeba by rozbebeszyc cala ta gabke :cry2: cholera, nie wiem co dalej
Opublikowano
Mata nie jest zgrzewana razem z gąbką, trzeba najpiew obicie odczepić z plastykowych haczyków wokół siedziska a potem odczepić poprzeczne druty które trzymają tapicerkę, są one mocowane na haczykach - oczko przecięte w połowie, trzeba je rozgiąć i wyjąć druty.
Opublikowano
wymontowalem oparcie a teraz niewiem jak wymontowac siedzisko,czy to sa te plastikowe kolki pod spodem?help!
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
Opublikowano
wymontowalem oparcie a teraz niewiem jak wymontowac siedzisko,czy to sa te plastikowe kolki pod spodem?help!
tak są tam kolki, ale będzie bardzo ciężko rozdzielić siedzisko od plastyku tak aby ich nie połamać. najlepiej to je wyłamać, pozostałą resztkę kołka wcisnąć w siedzisko a do mocowania użyć nowych kołków rozporowych, wciskając je od drugiej strony co do oryginalnych.
Opublikowano
ja rezygnuje,moze kiedys kupie jakies kompletne fotele ze sprawnym podgrzewaniem.pozdrawiam
Teoria jest wtedy, gdy wiemy wszystko, ale nic nie działa. Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa , ale nic nie wiemy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
HEH. Dzisiaj jadac rano do pracy jakby z przyzwyczajenia wlaczylem podgrzewanie swojego fotela i zauwazylem ze zaczelo dzialac :dance: . Wiec ciesze sie bardzo. Lecz nie wiem w sumie co bylo przyczna wczesniejszej niesprawnosci. Bo chyba nie taki banał jak brak styku w gniazdku??
Opublikowano

Sluchajcie jak to jest w M-ce w jej fotelach ida do podgrzewania dwie kostki do kazdego fotela i te dwie kostki sa do siedziska czy jeszcze oparcie powinno grzac???

Dziala mi tylko siedzisko przy fotelu kierowcy

http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sluchajcie jak to jest w M-ce w jej fotelach ida do podgrzewania dwie kostki do kazdego fotela i te dwie kostki sa do siedziska czy jeszcze oparcie powinno grzac???

Dziala mi tylko siedzisko przy fotelu kierowcy

Nie wiem jak to jest w fotelach od M-ki ale u mnie sa dwie kostki na fotel, jeden na siedzisko a drugi na oparcie. Nie wiem jak jest w np. welurowych fotelach, sam mam skorzane.

Opublikowano
ja mam welur i sa dwie kostki,jedna na siedzisko druga na oparcie
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Panowie

podłączam się do tematu gdyż mam niedziałające podgrzewanie foteli, proszę o jakies namiary co gdzie szukać.. dodam że u mnie nie grzeje żaden fotel, żadne siedzisko ani oparcie, przyciski się podświetlają, zmienia się po pewnym czasie z 3 na 1 czyli jakby gdzieś grzało, ale nie w d...:):)