Skocz do zawartości

Co sądzicie o oleju Mobil 0w40 do 2,5 M54 E-46??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
proszę o doradzenie czy zalac tym olejem czy może jakimś innym np. CASTROL MAGNATEC lub jescze innym
Opublikowano

Jeżdzę na Castrol Edge 0W-30, niedługo również czeka mnie wymiana, na stronie Castrola olej 0W-30 podają jako olej DOBRY. Zalecanym natomiast jest olej Castrol Edge Sport 0W-40, byłem więc zdecydowany na 0W-40, jednak w sklepie jego cena jest o połowę mniejsza niż oleju 0W-30. O co tu chodzi??

Sprawdz na stronie Castrola, lub Mobila czy możesz zalać taki olej, masz 325 przed czy po lifcie? i jaki przebieg, oraz na czym jeżdziłeś do tej pory.

Opublikowano

czyli lepiej zalać Castrol Edge Sport 0W-40 ?

Z tego co czytałem do 325Xi leją 0W-30, lub 5W-30, jeśli chodzi o Castrol, natomiast do wersji pierwszej czyli do 2001r przy przebieach poniżej 200,000

0W-40.

Opublikowano
Co sądzicie o oleju Mobil 0w40 do 2,5 M54 E-46??

Jezdze na takim oleju od zawsze i silnik mojego e46 jest z niego bardzo zadowolony. :norty: Widac to na bagnecie oleju oraz slychac po dzwieku zimnego silnika. :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a każdy niech zalewa olej wg własnego uznania,postów na ten temat jest wiele i tyle samo opinii. Pozdrowienia dla wszystkich
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczoraj rozmawiałem z ASO w Katowicach na temat oleju, powiedzieli że leją albo olej BMW 5w40 lub Castrola 5w30
Opublikowano
mam pytanie odnośnie oleju mam wlany shell helix ultra 5w40 czyli pełny syntetyk teraz chce zmienić auto ma przebieg 250tyś może lepiej wlac już półsyntetyk?? jak myślicie??
Opublikowano
mam pytanie odnośnie oleju mam wlany shell helix ultra 5w40 czyli pełny syntetyk teraz chce zmienić auto ma przebieg 250tyś może lepiej wlac już półsyntetyk?? jak myślicie??

To ze silnik ma 250tys km nie znaczy ze trzeba go zaraz gorszym olejem zalewac. Jezeli budzet ci na to pozwala, zostan przy pelnym syntetyku.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Hmm Castrol 5W30 Magnatec to już nie long life więc może lepiej dopłacić i mieć dłużej spokój kupując Castrol Edge 0W40 , a z ciekawości czy ktoś coś może powiedzieć na temat oleju z USA firmy Lukas 0W30 z aprobatą Bmw jest to też long life. :mrgreen:

Moje byle e36325 , e46328 ,e46 318CI obecnie 330CI F/L

http://ilespala.pl/obrazek/2041/3/1