Skocz do zawartości

nawiew raz działa a raz nie co jest grane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie w lecie wszystko chodziło idealnie obrazu klima nawiew co się chciało to chodziło teraz jak zaczęły się te deszcze nawiew nie zawsze się załącza dam na maksa i nic dopiero nieraz po chwili lub jak w jadę w jakaś dziurę to się załączy i dmucha co jest grane co sprawdzić i gdzie?? E36 klimatronik 95 rok bardzo prosze o poradę co z tym zrobić bo się nie da tak jeździć

Pozdrawiam Tomek

Opublikowano

Hej. witam wszystkich. U mnie też dzieje sie to samo. W aucie mam klimatronic. Panel raz sie załacza a raz nie. Czasem dziwnie przygasa a potem z powrotem zaczyna działac. Objawy takie jak u kolegi.

Pozdrawiam

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano

Cześć

Powodem Waszych problemów będą szczotki silniczka nawiewu,to one w wyniku wyeksploatowania przestają łączyć z komutatorem dlatego dmuchawa zaczyna działać jak auto wpadnie w dziurę w ulicy .

Opublikowano
U mnie szczotki chyba nie skoro jak było sucho wszystko było oki (panel u mnie chodzi bez zarzutu jedynie dmuchawa nie ) gdzie szukać tego jeża ??
Opublikowano
Panel raz sie załacza a raz nie. Czasem dziwnie przygasa a potem z powrotem zaczyna działac. Objawy takie jak u kolegi.

Pozdrawiam

objawy masz inne bo jemu panel nie przygasa. U ciebie pewnie bedzie panel klimatronika do wymiany

Opublikowano

Hej. dzieki. Niezbyt mnie ta wiadomośc ucieszyła - ale co zrobic. robi sie chłodno deszczowo i szyby zaczynaja parowac wiec trzeba bedzie sie tym zająć.

Pozdrawiam

Sprzedam felgi aluminiowe 15"
Opublikowano
Panel raz sie załacza a raz nie. Czasem dziwnie przygasa a potem z powrotem zaczyna działac. Objawy takie jak u kolegi.

Pozdrawiam

objawy masz inne bo jemu panel nie przygasa. U ciebie pewnie bedzie panel klimatronika do wymiany

Niekoniecznie do wymiany; może po prostu masz wyschnięty kondensator tantalowy, który trzeba wymienić (w panelu). Było o tym wiele razy - ja też skorzystałem !