Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich ,jestem nowy, i jak każdy lub prawie każdy mam kilka pytań dotyczących bmw, dwa dni temu kupiłem bmw 320i coupe 6 garową, i chciałem się zapytać o moc tego auta ,oraz o podstawowe sprawy typu jaki olej lać , i inne płyny,oraz o jakiś dobry sklep tuningowy i z częściami , z góry dziękuje za pomoc :cool2:

ps

spoko już podaje

e 36 320i m50 coupe skrzynia manualna, co do choinki to wydaje mi się że mam dobry gust a poza tym zajmuje się malowaniem aerografm, chodzi mi generalnie o tuning optyczny, sklep wysyłkowy ,nie chcę ingerować w technikę niemieckich inżynierów są lepsi ode mnie:d, chciałbym pozmieniać lusterka , i zderzaki na początek

Edytowane przez Nasa
Opublikowano

To że kupiłeś BMW to fajnie ale cała reszta to już porażka. Napisz jaki model bo 320 było trochę np e21 miała 122KM e30-125KM (lub 129), e36 -150, e46 w coupe 170KM.

olej też zależy od przebiegu. Na jakiej podstawie ktoś ma ci doradzić jaki olej na podstawie postu w którym nie ma prawie żadnych danych?

Ze sklepem tez może być ciekawie bo w profilu nie wpisałeś miasta z którego jesteś i co każdy ma wypisywać sklepy ze swoich okolic?

Co chcesz tuningować? Nie rób tylko choinki z autka. Podaj więcej danych to uzyskasz konkretniejsze odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
najpierw sie zorientuj o koszty OC, co do wymiany w aucie itd. a nie sie w jakis "tuning" pchasz, wydasz kase na bzdury a pozniej placz bedzie, moglbys jeszcze zarzucic foto zeby ktos ci mogl doradzic co ew zmienic jesli juz tak bardzo chcesz sobie potuningowac swoje autko, sorki jak bylem niemily;)
Opublikowano

wiec ... ( pani w szkole mowila nie zaczynaj zdania od wiec ;) )

do autka wejdzie ci 6.5 litra oleju to nie mało

olej byl niedawno temacik na ten temat :

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=59933

wprawdzie mowa tu o 325i ale silniczek masz ten sam wiec olej bedzie odpowiadal (oczywiscie jeszcze zalezy czym masz auto zalane i jaki ma przebieg i jaki jest stan silnika)

druga sprawa jesli mowa o tuningu

blagam Cie zadnych laminatow ... jesli chodzi ci o optyke jedynie m-pakiet ewentualnie zostaw auto w serii bo te auta same w sobie są piękne

a sklep internetowy jesli chodzi o takie czesci to nic innego jak

allegro.pl

:twisted:

Opublikowano
dzięki za pomoc , ale nie o to prosiłem

ps

czytaj ze zrozumieniem

A ja bede niemily. Skoro jestes nowy to wiecej pokory prosze. Zeby Ci dokladnie powiedziec co masz za autko powinienes podac VIN (albo 6 ostatnich jego cyferek).

Poza tym: :search:

Ps. Czesto nowi sie mocno rzucaja czy to na forum,czy na newsach - strasznie mnie to irytuje :evil:

Opublikowano

skoro pytałem o pomoc to byłbym i jestem wdzięczny za udzieloną , nawet najmniejszą.pytałem o coś innego a tu jeden user pisze mi o cenach oc i o tym po co mam się pchać w tuning tylko kase wydam...odpisuje :niewydaje twojej kasy tylko swoją kase,a poza tym nie będę ci jęczał

ps

sorki za ten przejaw agresji, ale wiecie jak to jest skoro się pyta o coś innego a dostaje całkiem coś innego i jeszcze zostaje się zjechanym

jeszcze raz przepraszam

Opublikowano

sorki za ten przejaw agresji, ale wiecie jak to jest skoro się pyta o coś innego a dostaje całkiem coś innego i jeszcze zostaje się zjechanym

jeszcze raz przepraszam

Generalnie jest masa ludzi, czesc czyta ze zrozumieniem a czesc nie. Bicie piany na tych drugich naraza Cie na "objechanie" :D

No ale jakbys byl bardziej sieciowy to bys sie tak nie pienil jak proszek wrzucony do jacuzzi ;)

:mrgreen:

Co do oleju w moja wlali 5w40 Castrol magnatec :) (320td e46)

Opublikowano

wielkie dzięki a

mam jeszcze jedno pytanie dotyczące silnika, bo wpisałem e

ostanie siedem cyferek

i pokazało mi że

mam silniki m50,ale ktoś podał pewne róźnie na forum miedzy silnikem m50 a m52 czy jakoś tak że m50 jest żeliwny a m52 aluminium , czy są jeszcze jakieś inne charakterystyczne znaki po któych poznam jaki to silnik, bo wydaje mi się że mam aluminiowy blok silika, a według papierów wychodzi że mam żeliwny, teraz już sam niewiem:D

ps dobre jakuzi nigdy nei jest złe, zwłaszcza z piękną damą obok