Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrego czyli takiego z komora, super hipe profi? Jak tak to BMW malowalo w LCM-ie. Raczej mozna ich polecic z czystym sercem. Moja firma tez u nich lakieruje.

http://lcmcorp.pl/

Jak potrzebujesz kogos duzo tanszego, nie przeszkadza ci, ze robi garazowo, ale z bardzo dobrym efektem i za pol ceny, to odezwij sie na PW.

Opublikowano
Jak sie przejedziesz do Wroclawia to Leo - Bmw Expert na ul.Olsztynskiej 605 858 540.

Na facebooku niezłe relacje zdjęciowe z mega poważnych grzebań w silnikach dają, jeśli jeszcze potrzebujesz zachęty :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

To zalezy jaki masz temat. Jak wymienic klocki i tarcze to znajdz byle kogo, byle taniej na miejscu.

Jak masz grubsze tematy to uwierz, ze sie oplaca pojechac i miec zrobione niz palowac sie po pare razy z badziewiakami.

Opublikowano
wymiana uszczelniaczy

No to tym bardziej jest sens, żeby trochę się przemęczyć i zrobić to raz, a porządnie - zamiast męczyć się ze "wszystkowiedzącymi" :roll:

A-Z

536 - 802 - 804

Opublikowano

Będę potrzebował wymienić olej w automatycznej skrzyni biegów 320d E90. Kogo możecie polecić tak aby podczas wymiany oleju zwrócił także na inne elementy w skrzyni ( uszczelki itp) sprawdził po wymianie ewentualnie wgrał nowy soft. Okolice Wrocławia, Jeleniej Góry.

dzięki

Opublikowano

Sebasp, zobacz pare stron wczesniej. Ktos pytal o ludzi specjalizujacych sie w skrzyniach automatycznych.

Z glowy nazwy ci niestety nie podam bo sam mam manuala.

Opublikowano
Na Rakowej też jest jakaś firma, co to robi i podobno w całkiem niezłych cenach.

A-Z

536 - 802 - 804

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

czy mógłby mi ktoś polecić jakiś dobry warsztat, gdzie mógłbym wyciągnąć wgniotki bez lakierowania w okolicy Wrocławia? Ewentualnie jeśli w grę wchodzić będzie lakierowanie to polecacie lcmcorp z tego co widzę. ;) Zależałoby mi jednak na zrobieniu tego bez szpachli i lakierowania, jeśli tylko się da. Znalazłem kilka warsztatów, które się w tym specjalizują we Wrocławiu jednak nie znalazłem żadnych przydatnych opinii. Zależy mi na tym, żeby to było zrobione tak jak powinno, bez żadnej fuszerki. :)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam dobrego serwisu, który zajmuje się kompleksowo ksenonami.

Spaliła mi się dzisiaj żarówka i nie dzieję się ponoć tam dobrze.

Potrzebuję zrobić przegląd, popoprawiać co trzeba, sprawdzić i poprawić szczelność, no kompleks - żeby sprawdzili i dobrze poprawili w rozsądnych pieniądzach.

Wrocław, albo najbliższa okolica.

Opublikowano

Witam.

Szukam jakiegoś dobrego warsztatu, lakiernika albo jeszcze innego specjalisty z Wrocławia który zregeneruje mi plastiki wnętrza w aucie. Chodzi o tunel, półki/schowki. Wiem że na forum jest opis jak to zrobić samemu itp. Aczkolwiek po pierwsze wiem, że nie mam talentu do takich rzeczy a po drugie doskonale zdaje sobie sprawę z tego że może się to źle skończyć dla moich plastików, które i tak są w opłakanym stanie moim zdaniem :(

Życie jest zbyt krótkie, żeby umierać w BMW. Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać!!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam Panowie. Kupilem e30 93r. Autko bardzo bogato wyposarzone jak na e30 z silnikiem 2.5l ale przelozonym z e34 czyli m50b25. Autko bardzo ladne ale potrzebuje reki fachowca. Problem jest z silnikiem bo napewno nie ma mocy 192 koni mechanicznych (ja rozumiem ze nigdy tyle nie bedzie mialo, wiadomo-wiek) ale problem jest w czyms innym. Ogolnie ten swap nie jest najpieknieszy jezeli chodzi o doznania wizualne pod maska. Chcialbym zeby ktos mi to ogarnal. Problem jest jeszcze gdzies w napedzie. Bmw przy troche wiekszych predkosciach (100km/h+) prowadzi sie bardzo niepewnie cos stuka i puka. Zawieszenie jest w dobrym stanie takze to raczej nie to. Hamulce nowe przod i tyl. Jestem z Jawora moze macie cos w okolicy ? bylbym bardzo wdzieczny, mam dosc mechnikow "profesjonalistow" ktorzy biora kase, palcem auta nie dotkna i zaraz trzeba jechac do kogos innego... Wiadomo tez ze nie kazdy lubi sie bawic w takie rzeczy w starszych autach, nie jest to najbardziej oplacalna praca dla mechanikow. Dojazd do wrocka nie jest wiekszym problemem ale moze znacie cos blizej ? dzieki i pozdrawiam
Opublikowano

Probowales cos sam diagnozowac? M50B25 jak bez vanosa, to strasznie wytrzymale silniki sa.

Spod grubego palca powiem, ze 500tys km bez zadnych remontow spokojnie, trzymajac moc.

Jesli chodzi o fachowca to Mka polecal Ryska (mozesz do niego uderzyc po numer, ale zdaje sie, ze podal).

Ja moge polecic Leo z BMW Expert na Olsztynskiej. Znajdziesz bez problemu numer albo tu albo w necie.

Jak cos wali a zawieszenie i hamulce ok, to u mnie np wymienilem piaste z lozyskiem (w e46 zintegrowana).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć musze wymienić odme paski osprzętu pompę wody. Może też hamulce i przeczyscic kanały olejowe. Pytanie ile max takie coś może kosztować ( Wrocław)

Oraz gdzie to najlepiej zrobić proszę o polecenie dobrego aso bmw albo zakładów z Wrocławia które zajmują się bmw i można polegać ze robota będzie dobrze zrobiona.

Czyli tylko zaufane warsztaty dziękuję z góry

Opublikowano
Cześć musze wymienić odme paski osprzętu pompę wody. Może też hamulce i przeczyscic kanały olejowe. Pytanie ile max takie coś może kosztować ( Wrocław)

Oraz gdzie to najlepiej zrobić proszę o polecenie dobrego aso bmw albo zakładów z Wrocławia które zajmują się bmw i można polegać ze robota będzie dobrze zrobiona.

Czyli tylko zaufane warsztaty dziękuję z góry

BMW Expert na Olsztyńskiej 11. Sam u nich tylko robiłem i byłem bardzo zadowolony. Co do ceny to najlepiej jak do nich zadzwonisz lub podjedziesz.

A-Z

536 - 802 - 804

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja może troche z innej beczki. Pisałem do admina z zapytaniem gdzie załozyć temat lecz odpowiedzi nie otrzymałem. Jak coś to prosze o przeniesienie. Szukam opini na temat serwisu samochodowego " Auto - Serwis Tomkowicz " z Wrocławia. Czy ktoś moze cos powiedzieć na ten temat ?
Opublikowano
Chodzi o to ze mam na tablice rej ich reklame i naklejki od wymiany oleju pod maską. Sam też pewnie bym nie zawiózł auta do serwisu specjalizującego sie we francuzach. Dzieki :cool2:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Polecam warsztat pana bębna we Wrocławia na ul.legnickiej naprawdę chłopaki dają rade fachowe podejście zaangarzowanie i umiejętności i dwa razy taniej niż w stando