Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sporo osób polecało tu na forum PKW Auto Service z krakowa dlatego zdecydowałem się u nich na wymianę rozrządu w silniku N47, niestety zawiodłem się ponieważ panowie podczas składania silnika zapomnieli założyć uszczelkę którą zaznaczyłem na obrazku poniżej przez co pojawiło się kilka problemów i dodatkowe koszty z tym związane. Niestety nie mogę polecić tego warsztatu.

http://i65.tinypic.com/vytqc6.jpg

Ja finalnie też nie polecam. Pisałem ostatnio pozytywnie, ale po tym jak mi wymienili odme tylko z jednym wężem, a resztę zostawili tak jak była - podziękowałem. Jest tanio, widać, że ten właściciel warsztatu ma wiedzę, ale pośpiech i partactwo psuje cały obraz. Teraz nie wiem gdzie naprawiać bmw w Krakowie. :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie następny element który montował PKW auto service po wymianie rozrządu uległ awarii, a mianowicie na łączeniu turbiny z wydechem zaczęły wydobywać się spaliny które kłębią się pod maską i wpadają do kabiny, nie wiem czy założyli stary pierścień uszczelniający czy może jakiś zamiennik słabej jakości ?
Opublikowano
Ja się zastanawiam czy moje obecne problemy z autem to też nie ich sprawka. Ogólnie na początku zrobiłem tam rozrząd + nowa uszczelka pod pokrywą zaworów. Przez parę dni było wszystko ok, później pojawił się następny wyciek w silniku. Zrobili z tym, wydawało się że jest wszystko ok, ale ostatnio auto zaczęło brać olej w zauważalnie większych ilościach niż zwykle. Może też im się zapomniało założyć jakiejś uszczelki... Kolego a gdzie teraz naprawiasz auto w KRK? Możesz coś polecić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mieszkam w UK, rozrząd robiłem u nich jak byłem na urlopie w sierpniu.
Opublikowano

Ja również serwisuję 2 samochódy u pana Piotra w PKW Auto Serwis, paru osobom już poleciłem - pojechali i byli zadowolone. IMHO jest to rzetelny fachowiec, pod wzgledem cenowym rowniez jest mega konkurencyjny. Aha... i nie ma naciągania na częściach, z czym często spotykałem się w PiM i BMW-Centrum.

Pozdrawiam,

Eugene.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja również serwisuję 2 samochódy u pana Piotra w PKW Auto Serwis, paru osobom już poleciłem - pojechali i byli zadowolone. IMHO jest to rzetelny fachowiec, pod wzgledem cenowym rowniez jest mega konkurencyjny. Aha... i nie ma naciągania na częściach, z czym często spotykałem się w PiM i BMW-Centrum.

Pozdrawiam,

Eugene.

Pierwszy post i już reklama ? Już jeden ostatnio tak zrobił w dziale f10 i wszystkie jego posty a było ich aż 4 dotyczyły pochwał na temat tego serwisu. Takie reklamy świeżych forumowiczów działają w odwrotną stronę. A jeśli chodzi o naciąganie na części to jaką mogę mieć gwarancje że zakupił wszystkie potrzebne części do wymiany rozrządu skoro kiedy poprosiłem o jakikolwiek rachunek za nie to niestety usłyszałem że nie posiada.

Opublikowano

Zupełnie rozumiem, dlaczego tak się Pan na nich oburzył, bo ja bym też na pewno był bardzo rozczarowany i zły w tym samym czasie.

Nie jest to żadna reklama, forum czytam od dawna, ale pisze rzadko, ponieważ jestem obcokrajowcem i jeszcze nie potrafie dobrze pisać po polsku :oops:

To jest moja prywatna opinia, ale przyznam, że wszystko może się zdarzyć i w Pana przypadku wynik jest niestety negatywny.

Opublikowano

Czytam i się zastanawiam co jest gorsze , robienie komuś reklamy czy robienie komuś anty reklamy czyli kogoś publicznie obsmarować bez możliwości usłyszenia zdania osoby obsmarowanej.

Ja w większości przy swoich samochodach (3) robię sam (ze szwagrem ) ale są takie rzeczy że szukam fachowca i nie żałuję grosza bo nie chcę chodzić od Kajfasza do Annasza.

W tym warsztacie PKW serwis nie byłem ale w razie czego miałem go na krótkiej liście .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie następny element który montował PKW auto service po wymianie rozrządu uległ awarii, a mianowicie na łączeniu turbiny z wydechem zaczęły wydobywać się spaliny które kłębią się pod maską i wpadają do kabiny, nie wiem czy założyli stary pierścień uszczelniający czy może jakiś zamiennik słabej jakości ?

Okazało się że obejma która zespala turbinę z wydechem była pospawana w dwóch miejscach, tak że gratuluję fachowcom z PKW auto service za odwalanie fuszerki.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Które ASO BMW w Krakowie?

Macie jakieś porównanie w którym ASO w Krakowie(M-Cars czy Dobrzański) są lepsze ceny oraz bardziej profesjonalna obsługa?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak cenowo ale lepsze opinie zbiera Dobrzański.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
BMW Centrum na ul. Balickiej od nowego roku prawdopodobnie zawiesza działalność. Taką informacje otrzymałem telefonicznie po tym, jak anulowano mi dzisiejszy termin :evil:
Opublikowano

Prośba o polecenie warsztatu w Krakowie / okolicach. Jeżeli brak, to nawet gdzieś dalej - Rzeszów, Katowice.

Wcześniej serwisowałem inne BMW w PKW Auto Service - niestety, pomimo że się umówiłem już 2 raz to brak odzewu na moje telefony i smsy.

Opublikowano
Witam, posiadam 530i i wyskakuje mi błąd skrzyni 4f85, czy jest jakiś zakład godny polecenia zajmujący się naprawą skrzyń automatycznych - najlepiej w Krakowie bądź okolicach?
Opublikowano

Kurcze, serio dziwna sprawa, że w Krakowie tak na prawdę nie ma żadnego godnego polecenia mechanika znającego się na BMW.. :/ Potrzebuje wymienić odmę + parę podstawowych spraw (olej itp). Poleci ktoś kogoś w rozsądnych cenach? Dodatkowo szukam też speca od Valvetronica, ale już nie liczę na cuda, że kogoś w KRK znajdę. :)

Pozdrawiam

Opublikowano

No nie ma to jak pozytywne info na niedziele. Dzięki, nie miałem pojęcia, że ktoś taki jest w Kalwarii - wygląda to dosyć konkretnie. Na pewno tam zajrzę.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Możecie polecić jakiś dobry warsztat mający pojęcie o BMW w Krakowie albo Wieliczce ?

Kupiłem niedawno BMW E46 320 Cd automat i mam do zrobienia parę rzeczy:

- turbina przeładowuje - wyskakuje błąd przy diagnostyce - pewnie do regulacji, ew. przeczyszczenia ?

- termostat

- założenie osłony pod silnik

- sprawdzenie kolektora i stanu klapek + ewentualne zrobienie z tym porządku

- jakieś takie drobnostki dodatkowo.

Proszę o pomoc. Przeprowadzam się z Tarnowa do Wieliczki i nie orientuję się, gdzie jest sens zostawić auto do zrobienia.

Wyszukałem w internecie następujące opcje:

-PiM Auto Serwis na ul. Siwka

- M-punkt na ul. Głowackiego

?

Opublikowano

A nie chcesz robić w Tarnowie ?

http://slusarczyk-auto.pl/

Przynajmniej po naprawie może byś dał nową opinię ? chyba że już masz o nich swoją opinię ?

..........................................................................................

Opublikowano
Przeprowadzam się na dniach do Wieliczki, nie bardzo mam już możliwość oddać do Ślusarczyka. Musiałbym jeździć specjalnie z autem z Wieliczki do Tarnowa i z powrotem. O to chodzi. Słyszałem natomiast, że opinię mają dobrą. W ostateczności wezmę ich pod uwagę.
Opublikowano
Nie znam hasła rozsądne ceny przy BMW - ja od od początku ich istnienia serwisuję moje Bm-ki w PiM Auto Serwis na ul. Siwka. Ceny OK zawsze dobrze prześwietlą auto, czasami aż za dobrze, ale cóż nie ma nie psujących się aut.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
ja to samo, często jeżdze na Siwki do do PiM i było ok ale szukam jakiejś alternatywy bo się przeprowadzam do krakowa niedlugo... ktoś coś poleci? Edytowane przez coyote_120
Opublikowano

Coyot , pierwszy post i reklama dla PiM . Jak się poprawili to nie jednego ucieszy ale było sporo poburkiwania na ich temat.

Jeszcze jak by bos się uderzył w piersi i napisał jakie wprowadzili zmiany na lepsze ... to by może trochę przekonało.