Skocz do zawartości

Małopolskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuje kogoś kto dobrze ogarnia i ma sprzęt do ustawienia rozrządu w silniku M54B30 w Krakowie.

Kogoś polecacie ?

http://img824.imageshack.us/img824/2807/underh.jpg
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 868
  • Wyświetleń 357,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Napiszę kilka słow podsumowania mojej "przygody" z serwisem PiM. Czekałem prawie dwa miesiące z napisaniem opinii, żeby mi ktoś przypadkiem nie zarzucił, że piszę to będąc wciąż zdenerwowanym i przesa

Opublikowano
jak wszedzie,mlodzi mechanicy musza nabrac doswiadczenia..
Opublikowano

W sprawach związanych z mechaniką, to mogę polecić ekipę z PKW AUTO SERVICE na ul. Składowej w Krakowie.

http://www.pkw.strefa.pl/kontakt.html

Właśnie dzisiaj wymieniali mi uszczelniacze w Vanosie M52TU B25. Byłem przy tym i wdziałem, że dla nich to pestka. Można z nimi pogadać, wytłumaczą, bardzo miła atmosfera, zresztą wg mnie ceny raczej przystępne. Tylko jak już ktoś wspomniał, dojazd jak na koniec Świata, ale niech Was nie zwiedzie lokalizacja i otoczenie. Warto do nich podjechać :cool2:

A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano

Polecam z czystym sumieniem:

Mechanika pojazdowa, Kazimierz Meres, Łączany (25km od Krakowa). Jak ktos zainteresowany to podam kontakt telefoniczny. Gość naprawdę zna się na rzeczy a przy tym kulturalny i nie naciąga. Wiele razy byłem, i zawsze bylem zadowolony. Jedyny minus to terminy.

Petrolhead
Opublikowano

Polecam wszystkim zainteresowanym dobrym elektronikiem w Krakowie firmę NaviBMW.

Temamt nawigacji w tym również CIC-a i Comboxa ma w małym palcu i nie zdziera skóry co dość istotne w dzisiejszych czasach.

Pozdrawiam

Wcześniej: 2 x e39 SUPER :-) e38 SUPER :-) e65 PORAŻKa :-( e60 535d rewelacja F01 750i - nie polecam :-( F01 750d - rewelacja :-)

Doposażenie: M-pakiet, Monitory tył, Nawigacja NBP, I-Tuch

.

Opublikowano
Wcale nie są tacy dobrzy. Mnie do E65 nie potrafili wgrać lektora PL do nawigacji ani polskiego menu do zegarów. Jedynie Idrive. Dopiero zrobili mi to chłopcy z Łomży. Ja nie polecam NaviBMW z Krakowa.
Petrolhead
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W sprawach związanych z mechaniką, to mogę polecić ekipę z PKW AUTO SERVICE na ul. Składowej w Krakowie.

http://www.pkw.strefa.pl/kontakt.html

Właśnie dzisiaj wymieniali mi uszczelniacze w Vanosie M52TU B25. Byłem przy tym i wdziałem, że dla nich to pestka. Można z nimi pogadać, wytłumaczą, bardzo miła atmosfera, zresztą wg mnie ceny raczej przystępne. Tylko jak już ktoś wspomniał, dojazd jak na koniec Świata, ale niech Was nie zwiedzie lokalizacja i otoczenie. Warto do nich podjechać :cool2:

a ja ich nie polecam: za czasów, gdy miałem M3E46 umówiłem się z nimi dwa razy na wymianę wiatraka chodnicy, i dwa razy wystawilil mnie: czekałem pod zamkniętym warsztatem dwie godziny, telefon głuchy, potem tłumaczenia, że zapomniał, że korki ..... Dla mnie terminowość to podstawa, bo nie każdy może sobie pozwolić na zabawy z mechanikami przez tydzień.

NIe odmawiam im fachowości, bo diagnozy mieli trafne, ale...

Od momentu , gdy kupiłem E60 (około rok), jeżdżę do PIM na ul. Siwka, chłopaki fachury jakich mało, nie ma tematów których by nie ogarnęli, nawet słynne na forum szalejące lusterka boczne, które wykręcają się na maksa - opanowane. O olejach, płynach, filtrach nawet nie myślę, autko znają więc sami wymieniają kiedy trzeba.

O tym, że są skuteczni, świadczą kolejki beemek przed warsztatem. Z rozmów z kierowcami - klientami warsztatu wnioskuję, że mają podobne zdanie do mojego.

No i to najważniejsze, ceny utrzymują na przyzwoitym poziomie. :cool2:

Podsumowując, polecam!

Opublikowano

poleci ktos kogos od elektroniki kogos kto sie zna na rzeczy p

potrzebyuje usunac zwarcie w kluczyku tego typu http://www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/6series/coupe/2007/allfacts/_shared/img/equipment_comfort_access.jpg rozladowywuje non stop baterie

Opublikowano
Może ktoś polecić jakiegoś krakowskiego specjalistę od VANOSa w M52TU?
Opublikowano

W Czakramie w Tarnowie mają dobrego gościa od elektryki, jak widać są dobrzy nie tylko w instalacjach lpg (BRC).

Namiary : Tarnów, ul. Dojazd 1, tel. 14 6460000.

Pozdro.

Opublikowano
Polecem Kraków ulica Klasztorna 31, Auto-Max Serwis Znają się na Bmw ceny ok :) i najważniejsze, że porządnie
Opublikowano

Witam Kolegów,

Poszukuję dobrego zakładu w Krakowie do zrobienia serwisu - wymiana oleju, sprawdzenie filtrów ,amortyzatorów , filtra cząstek stałych - oraz do diagnostyki komputerowej z DIS-em. Chodzi o to żeby byli słowni i rzetelni . Samochód E90 320d . Może ktoś coś poleci .

Pozdrawiam

Opublikowano
Pim auto serwis, ale terminy odległe. Generalnie są dobrzy i polecani. Ogarniają INPE, DISA itd.
Opublikowano

orientuje sie ktos kiedy otwieraja bmw Dobrzanski w Krakowie? wczoraj z4 cabrio oklejony w napisy

bmw dobrzanski jezdzil opo bora komorowskiego tak jakby reklamowal czy cos ....wie ktos kiedy otwarcie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
orientuje sie ktos kiedy otwieraja bmw Dobrzanski w Krakowie? wczoraj z4 cabrio oklejony w napisy

bmw dobrzanski jezdzil opo bora komorowskiego tak jakby reklamowal czy cos ....wie ktos kiedy otwarcie

Salon to otwierają od lutego i jakoś otworzyć nie mogą.

Jeśli chodzi o sklep z częściami to już działa, więc nie trzeba jeździć do MCars'u.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Chciałbym zapytać o Kogoś Kto mógłby w Krakowie lub okolicach uruchomić światła do jazdy dziennej w E46 z 2004r, tzn. światła drogowe na 50% oraz parę innych zbędnych rzeczy z elektroniki (domykanie szyb itd.)

Nie znam osobiście nikogo takiego, a po wizycie u jednego "specjalisty" który miał mi to zrobić (sam zaproponował) świeci mi światło w tylnej klapie cały czas.

Proszę o jakieś namiary.

pozdrawiam i dziękuje

meggiel

Opublikowano

Witam kolegów. Zakupiłem u sprzedającego na TABLICY koła do mojej bmki.. Sprzedający jest z miejscowosci CHEŁM, moze ma któryś blisko do niego aby podskoczyć i dowiedzieć sie co to za koleś? Wysłałem mu kase na konto (1000zł) posiadam jego dane..

Powiedział ze wysłał do mnie koła (przedwczoraj, wczoraj powinien być u mnie kurier) lecz do dziś go nie ma i od rana nie moge sie do niego dodzwonić - cały czas poczta, wydaje mi sie ze sprawa bedzie nieciekawa..

Felgi 17 cali idealne, nowe opony, dlatego byłem ciekawy oferty.

PIOTR ZAKRZEWSKI

CHEŁM UL. SZAFIROWA 4

Czy wogole ktoś taki mieszka pod tym adresem?

Opublikowano
chełm nie jest w malopolsce
Opublikowano
Sory nie wiem dlaczego napisałem w Małopolskim skoro w Lubelskim.. Mozna przenieść moj post?
Opublikowano
chełm nie jest w malopolsce

W Małopolsce też jest chełm :)

A propos: Polecicie mi jakiegoś dobrego mechanika specjalizującego się w BMW w Krakowie ? Chodzi mi o oględziny samochodu przed zakupem :)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym co do Pim był ostrożny. Sugerowałem się wypowiedziami z forum z tego wątku i się zawiodłem. Diagnoza być może była trafna - regeneracja turbo (chociaż okazałoby się, gdybym ją przeprowadził, oczywiście nikt nie zagwarantuje, że to o to chodzi) - ale sposób przeprowadzenia prac nie najlepszy. Auto stało półtora tygodnia, wymieniono dwa przewody podciśnienia, podłączyli swój elektrozaworek oraz komputer. Jak na moje oko amatora - pół godziny roboty dla speców (chociaż lista rzeczy do zrobienia była znacznie dłuższa). Panowie mają trochę kłopot ze sprowadzeniem części - czeka się długo, kilka tygodni.

Zgubiona śrubka ze środkowej osłony silnika, pęknięty plastik mocownia pierwszej osłony silnika. I co najlepsze - gruszka turbo podłączona z ominięciem elektrozaworka :nienie: i tak mnie Panowie wypuścili nie wspominając ani słowem. Auto zatem po wizycie jeździło gorzej, wpadało w tryb awaryjny itp. A wystarczy prześledzić wątek, aby wiedzieć, że do testu to i może to ujdzie, ale do ciągłej jazdy to już jest jeden z gorszych pomysłów - grozi po prostu awarią silnika.

Natomiast ze szczerym sumieniem mogę polecić warsztat Auto-elektronika na Łokietka 236 bodajże, Autoland. Jest tam spec od przynajmniej e46, już byłem dwa razy, kłopoty ze światłami, a to kierunek, a to błąd na kompie itp. i wszystko szybko, bez problemu, bardzo dobre ceny. Pan, który zajmował się moim autem również ma e46 (chyba 320d), więc model nie sprawia mu żadnych problemów, a myślę, że inne również nie bardzo.

Opublikowano

Bylem w PIMie ze swoim BMW, jestem bardzo zadowolony, fakt faktem, termin może nie jest na drugi dzień, ale to że jest dość duże zainteresowanie klientów o czymś świadczy. Goście znają się na tym co robią, więc efekt jest jak najlepszy. Folia na fotele nie zdarza się często, dla niektórych 18 letni samochód to już strup, oni traktują tak samo jak najnowszą eFkę ;). Polecam każdemu :cool2:

Co do kolegi lukepp coś się nie trzyma kupy

Auto stało półtora tygodnia (...) Panowie mają trochę kłopot ze sprowadzeniem części - czeka się długo, kilka tygodni.

Skoro auto stało półtora tygodnia to jak na części mogłeś czekać kilka tygodni? Zresztą nie wydaje mi się, że to do końca ich wina kiedy dostawca przywiezie zamówienie.

Opublikowano

Kolejny zadowolony klient:)

Tak zgadza się. Sobota godzina 13.45 -->> nagle auto zaczęło nierówno pracować.

Od razu telefon do Panów z PiM. Po krótkiej rozmowie umówiłem się na 8 rano poniedziałek na diagnozę. Autko podstawiłem, zamówiłem taxi i pojechałem do pracy. Po około 3 godzinkach telefon : Diagnoza przepalony kabel i coś ze świecami. Szybka decyzja z mojej strony - wymieniać. Przyjechałem na Siwka około godziny 17.20 i autko gotowe do odbioru.

POLECAM i na pewno się pojawię niebawem na wymianę kilku rzeczy.

A co do wypowiedzi użytkownika:

Diagnoza być może była trafna - regeneracja turbo .....

Natomiast ze szczerym sumieniem mogę polecić warsztat Auto-elektronika na Łokietka 236 bodajże, Autoland.....kłopoty ze światłami, a to kierunek, a to błąd na kompie itp. i wszystko szybko, bez problemu, bardzo dobre ceny

Tutaj widzę kolejną niezgodność. w PiM ie byłeś z problemem związanym z TURBO a gdzieś pojechałeś ze spaloną żarówką i do tego musieli ci podpinać kompa? I na tym przykładzie jesteś w stanie porównać pracę dwóch warsztatów? Tak przynajmniej z twojej wypowiedzi wynika:) :) Porównujesz dwie różne naprawy.

Tyle w temacie Pozdrawiam