Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 786
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy mozecie mi polecic jakis ogarniety warsztat w okolicach Wejherowa gdzie statycznie wymienia mi olej w zf8hp?

Zaleć do Miszewka. Paweł Ignatiuk. Warty polecenia, nigdy nie było problemów w żadnym z aut.

Pozdrawiam

Szef warsztatu wydaje sie byc dosyc nerwowy, zeby nie powiedziec bucowaty, ale na szczescie klientow obsluguje bardzo profesjonalny i mily pracownik. Kazdy moze miec zly dzien, moze akurat tak trafilem :) Olej wymieniony, zniknelo przeciaganie pierwszego biegu po nocnym postoju wiec jak narazie jestem zadowolony. Wiekszosc mechanikow w okolicy wejherowa, gdy sie z nimi kontaktowalem sprawiali wrazenie ze nie wiedza o co mi chodzi lub koniecznie chcieli wymieniac olej metoda dynamiczna gdyz twierdzili ze przy metodzie statycznej wiekszosc starego oleju zostaje w skrzyni co jest nieprawda w zf8hp. Tutaj od poczatku mialem wrazenie ze panowie doskonale sie na tym znaja.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Szukam warsztatu z doświadczeniem w v8 . Spoza ASO .Do wymiany kompletny rozrząd silnik m62TUb44 .Vanosy będą regenerowane w firmie zewnętrznej Mehenker z Rzeszowa. Zakup częśći i uszczelek do uzgodnienia. Możecie kogoś polecić w Pomorzu środkowym?
Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
Opublikowano
Czy mozecie mi polecic jakis ogarniety warsztat w okolicach Wejherowa gdzie statycznie wymienia mi olej w zf8hp?

Wiekszosc mechanikow w okolicy wejherowa, gdy sie z nimi kontaktowalem sprawiali wrazenie ze nie wiedza o co mi chodzi lub koniecznie chcieli wymieniac olej metoda dynamiczna

A w Luzinie co Ci powiedzieli?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bylem z 535xi w BM Motors Service Roszkowo na wymianie oleju w skrzynce VTG i skrzyni ZF.

Wszystko super profesjonalnie, sprawnie, jestem juz z 2 miesiace po wizycie nic sie nie dziele. Bede tam wracal.

Jakby kogos interesowalo to orientacyjnie:

Olej VTG - 180 brutto

Wymiana oleju VTG - 150 brutto

ZF Zestaw - 800 brutto

Wymiana ZF - 350 brutto

calosc 1480 zl brutto

PS. nie naprawiaja elektroniki - odsylaja gdzie indziej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Bylem z 535xi w BM Motors Service Roszkowo na wymianie oleju w skrzynce VTG i skrzyni ZF.

Wszystko super profesjonalnie, sprawnie, jestem juz z 2 miesiace po wizycie nic sie nie dziele. Bede tam wracal.

Jakby kogos interesowalo to orientacyjnie:

Olej VTG - 180 brutto

Wymiana oleju VTG - 150 brutto

ZF Zestaw - 800 brutto

Wymiana ZF - 350 brutto

calosc 1480 zl brutto

PS. nie naprawiaja elektroniki - odsylaja gdzie indziej.

Z mojej strony również mogę polecić https://www.facebook.com/BM.Motors.Service/ - od kiedy powstali (warsztat założył kierownik nie istniejącego już serwisu Premium Motors) serwisowałem u nich E39 540i.

Bardzo profesjonalne podejście, wszytko zrobione na tip-top, terminowo, na wszytko wystawiony rachunek/faktura. Ogarniają diagnostykę (nie tylko czytanie błędów), mechanikę w tym dłubanie w silniku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Gdzie w Trojmiescie ogarnę niedziałający kluczyk (BMW Mini)? Nie wiem czy da sie to naprawić czy trzeba zakodować nowy.
  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

BM Motors.

Kolejny raz super profesjonalnie, absolutnie w ciemno polecam. Wymieniałem pompę wody, dostałem cała photo relacje z wymiany krok po kroku na iMessage. Takiej obsługi i komunikacji z klientem to nawet w ASO nie miałem. Z reszta serwis pomógł mi także na wyjeździe przez telefon co robić jak pojawiły się pierwsze problemy z pompa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszyscy polecają BM Motors, opinie na google też mają fajne. Niestety nikt nie pisze, że to warsztat dla wybrańców. Potrzebuję wymienić tuleję dyfra w e46 i zostałem odesłany z informacją, że zajmują się autami tylko do 10 lat.

Ktoś poleci inny warsztat, który mi to dobrze i tanio ogarnie ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam Panowie.Poszukujr jakiegoś mechanika w Słupsku i okolicach do BMW E60,silnik n53 b30 (który konkretnie siedzi w tej marce albo jeszcze lepiej w tych silnikach). Możecie kogoś polecić? Pozdrawiam
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Szukam warsztatu do kompleksowej wymiany zawieszenia: amortyzatory, sprężyny, gniazda, podkładki i inne takie, pacjent F31 2.0D XDrive. Chciałbym przed zleceniem dostać wycenę części i robocizny - alergicznie podchodzę do wycen "po fakcie". Kogoś polecicie?
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Witam poleci ktos jakiegos ogarnietego magika ze szczecinam gdanska lub Poznania ktory ogarnia nowsze sprzety typu bmw g30? W koszalinie znawcy juz rozkładają rece, problem jest tego typu ze auto łapie dziure przy mocnym przyspieszaniu (zawsze przy tej samej predkosci 140km/h) oraz potrafi szarpnąć. Wystepuje blad wzmocnienia ukladu skrzyni biegow 4210A2 błąd w obliczeniu
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Potrzebuję wymienić świece oraz uszczelki kolektora w swoim E91 i pytanie brzmi czy może ktoś polecić jakiś serwis w Gdańsku. Oczywiście ASO też wchodzi w grę.

• 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Gdzie teraz w naszym województwie jeździ się do warsztatów zajmujących się Beemkami i posiadających na stanie oryginalne części? Coś nie mogę się dogadać z ASO, a mam do zrobienia coś w zawieszeniu. Co się stało z warsztatem Andrzeja Kwiatkowskiego w Luzinie? A może trzeba jechać gdzieś indziej? Nie zależy mi na niskiej cenie tylko na zdecydowanie wysokiej jakości i żeby przy okazji niczego nie popsuli i nie pobrudzili :8)
Opublikowano
Od lat 4 lat jeżdże do BM Motors (Roszkowo za Pruszczem GD) . Nigdy mnie nie zawiedli, a zawsze i wszystko zrobią porządnie. Na własnych częściach na ori, bez znaczenia
Opublikowano

Moto-Serwis ul. Alfa Liczmańskiego 17, 80-322 Gdańsk

Mogę śmiało polecić dwóch Panów Robert i Wojciech mechanika kompleksowa marki BMW, sam korzystałem też z polecenia i jestem zadowolony.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Reda ul. Konopnickiej 7 - Swapy silników i skrzyń, specjalizacja BMW

Byłem dzisiaj porozmawiać: co, jak i za ile.

Czy zna ktoś człowieka? Ogłasza się na OLX. Zapytałem czy jakieś referencje poda, jestem ciekaw jak jeżdżą auta od niego... Powoedział: "paaaanie, jak tyle to robię że już tym rzygam". Swietna reklama :-D Ale nie oceniajmy warsztatu po Polszczyźnie :wink:

To jak? Miał ktoś jakieś doswiadczenia?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Gdzie teraz w naszym województwie jeździ się do warsztatów zajmujących się Beemkami i posiadających na stanie oryginalne części? Coś nie mogę się dogadać z ASO, a mam do zrobienia coś w zawieszeniu. Co się stało z warsztatem Andrzeja Kwiatkowskiego w Luzinie? A może trzeba jechać gdzieś indziej? Nie zależy mi na niskiej cenie tylko na zdecydowanie wysokiej jakości i żeby przy okazji niczego nie popsuli i nie pobrudzili :8)

Warsztat istnieje w Luzinie nadal ale teraz prowadzi go Marcin Brzeziński wieloletni pracownik BMW Fota, a później BMW Bawaria.

Polecam :)