Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

poszukuję kogoś na Śląsku (Katowice bądź Częstochowa) kto ogarnąłby problem z ksenonami skrętnymi w E60 2004 rok. Zaczęła mi mrugać dioda przy włączniku świateł i zaobserwowałem że ksenony nie wykonują testu oraz nie skręcają. Z góry dzięki za podpowiedź gdzie najlepiej byłoby podjechać :)

Opublikowano
Czy byłby ktoś tak uprzejmy i polecił jakiś warsztat celem sprawdzenia e46 przed zakupem na terenie Bytomia (bądź jakoś b. blisko tego miasta)?
Opublikowano

@up

Zadzwoniłem ale gościu nie podjął się jak usłyszał, że to E46. Podobno problemem jest jakiś wałek, którego nie można kupić jako część zamienna, a on najczęściej jest przyczyną awarii. :(

Opublikowano

Spróbuj tutaj http://www.tomag.com.pl/

Dzisiaj jak odbierałem samochód od mechanika pytałem go o przekładnie, bo moja też ma już delikatny luz i mówił, że zawożą do nich.

Warsztat, podobno dość rzetelny i nawet jak zdarzy się wtopa, a przy regeneracji to zawsze możliwe, nie uchylają się od poprawek i nie zrzucają winy na bóg wie co. Powodzenia i jakbyś zrobił podziel się opinią, bo mnie też to czeka w niedługim czasie :)

Opublikowano

@up

Jutro najprawdopodobniej jadę na Warszawską 60 w Katowicach do Wolczyka. Pod tym samym adresem jest regeneracja przekładnic. Woczyk to sprawdzony zakład i on mi to powykręca i da do tych gości co regenerują. Przy okazji jakieś tuleje powymienia.

Jak odbiorę auto to dam znać jak wyszło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miała być przekładnia, a skończyło się na wymianie tulei i regeneracji sworzni na przednich wahaczach i nastała cisza. Gdyby znajomy miał czas to przekładnia byłaby już w regeneracji bo miał mi ją wykręcić i miałem gdzieś zawieść. Choć u pierwszego mechanika nie podejrzewam złych intencji (znajomy diagnosta), to dobrze czasami zasięgnąć 2. opinii.

Warsztat pana Wolczyka w Katowicach na Warszawskiej 60. Teraz jeszcze czeka mnie geometria bo po tych wymianach mam delikatnie skręconą kierownicę.

Opublikowano

Czy jest jakiś godny polecenia fachowiec z śląska który sprawdza wtryskiwacze? Ktoś kumaty który potrafiłby najpierw sprawdzić a potem regenerować lub wymieniać. I przede wszystkim ktoś kto wie czy trzeba kodować wtryskiwacze w e90 czy nie.

I tak przy okazji informacja o Mobil klimacie. Byłem tam po zakupie auta - zakres prac - klapki, olej, klima, wymiana spalonego ringu itp, powiedziałem żeby posprawdzać i jak coś będzie to dać znać. (wcześniej był kumpel więc przygotowałem się już mentalnie na to że tam wygląda jak na obsłudze w biedronce przy kasie - jeden za drugim - nie można marnować nawet sekundy - biedni pracownicy co mają takiego szefa). Ogólnie usługa wykonana ale:

- przegląd komputera to chyba tylko popatrzeli na zegar i przestawił datę przeglądu (tyle to sam sobie umie zrobić)

- ściągali kolektor aby sprawdzić stan klapek i w przypadku zużytych wywalić - oczywiście wywalili (w sumie o to nie mam pretensji choć po przeczytaniu kilku postów podobno są klapki wzmacniane i nie) ale to akurat nie ważne.

- jak już mieli kolektor ściągnięty to mogli najpierw podpiąć pod kompa i sprawdzić czy nie ma świec żarowych do wymiany (ja o błędzie wiedziałem bo podpinałem u siebie pod kompa ale zapomniałem powiedzieć żeby sprawdzili - przy tym tłoku w tej firmie to jakoś się nie obwiniam - poza tym nie wiedziałem że trzeba kolektor ściągać)

- oczywiście nie podpieli i wymienili świec a miałem 2 walnięte a teraz już mam 3 do wymiany.

Ogólnie porażka. Kasowo wyszło nie za tanio. Można byłoby tyle zapłacić ale za fachową obsługę a nie takie coś.

Opublikowano
potrzebuje tapicera który naprawi przeciata tapicerke dachu ,ktora została uszkodzona przy wymianie szyby. mieszkam w Bielsku Białej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli ktoś ma problem z elektroniką -radiem, chce przelutować zimne luty, poprawić elektrykę pisać znajomy jest świetny w tych rzeczach.

Daj namiary

Opublikowano
Ktoś może polecić miejsce, w którym naprawią mi tylne czujniki parkowania w e39? Po podpięciu do kompa wyszło że dwa mają jakiś problem.
Opublikowano
Witam, rozglądam się powoli za warsztatem, który podejmie się uszczelnieniem n42 w okolicach GOP. Będę zjeżdżał do PL pod koniec czerwca i należałoby wreszcie zająć się uciekającym olejem (1l/1000km). Pozdrawiam!
Opublikowano

Witam

Możecie polecić sensownego elektryka do BMW E60/E61.

Mam problem z "samorozładowywaniem" akumulatora podczas postoju.

Wg. poprzednika M-Auto w Katowicach poległo na tym problemie.

Sosnowiec-okolice

dzięki

PawełM
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam

Możecie polecić sensownego elektryka do BMW E60/E61.

Mam problem z "samorozładowywaniem" akumulatora podczas postoju.

Wg. poprzednika M-Auto w Katowicach poległo na tym problemie.

Sosnowiec-okolice

dzięki

Piorkowski w Wojkowicach.

• 1 miesiąc temu...