Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy da rade założyć turbo ?? jakie by było najlepsze czy pasuje od 2.5 TD Silnika BMW czekam na odp chciałbym zobaczyć co by sie działo jak bym założył ?? Czekam na propozycje
Opublikowano
siemak. wyszukiwarka sie klania skorzystaj z niej . mam nieodparte wrażenie ze juz o takim czyms bylo nie raz.... wszyscy Ci napisza ze lepiej wrzucic 2.5 i chyba to prawda
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

To, że w jakimś silniku BMW jest turbo, to nie znaczy, że może ono pasować do innych :lol: Jak ty sobie to wyobrażasz - wykręcisz sprężarkę z diesla i przykręcisz w benzynowym?

To jakiś żart, czy pytasz na poważnie? Turbo zawsze można założyć - tylko to sporo kosztuje jeżeli ma działać.

Opublikowano
Uturbic sie wszystko da. Ale koszty uturbienia 320i beda praktycznie takie same, jak 325i. Najprosciej i najtaniej bedzie zaczac albo od sprzedazy 320i i kupna 325i, albo od wymiany silnika od 325i. Jezeli mocy bedzie ciagle za malo, to polecam przeszukanie tego forum i innych, poswieconych tuningowi - np. forum.streetracing.pl i obliczenie sobie wszystkich kosztow uturbienia, ktore wyniosa parenascie tysiecy PLN.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
U mnie w mieścinie wołają od 6 do 8 tys za uturbienie 320i :P lepiej zmienić auto na 325 :)
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

Witam!

Za 8k to chyba jakieś soft-turbo. Porządne z zakuciem to co najmniej 15k.

Pozostaje jeszcze awaryjność takiego sprzętu. Ja w swojej 325 przy seryjnym silniku zajeździłem już dyfer i skrzynie. Przy turbo mam wrażenie że jedno z dwóch trzeba by wymieniać co miesiąc :)

Pozdro!