Skocz do zawartości

[ E39 ] - sprezyny/amortyzatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów

Mam pytanie odnośnie sprężyn/amorków w e39 530d - 99r otóż autko kupiłem z włoch już z obnizonym zawieszeniem, sprężyny są oznaczone takimi jasno różowymi naklejkami, natomiast nie mogłem znaleźć żadnych oznaczeń co do amortyzatorów [wyglądają na oryginalne ale pewności nie mam] ...

zastanawiam się nad wymianą tych sprężyn i podwyższeniem autka ze wzgl. na fakt iż zdarza mi się czasami przytrzeć spodem auta [zwłaszcza jak mam autko załadowane] i teraz pytanie do znawców czy zwykle przy tego typu obniżaniu zmieniane są też amorki czy tylko sprezyny i jak to sprawdzic ?

z gory dziekuje za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tez mialem sportowe sprezyny na przodzie, wymienilem na normalne, bo nie moglem wjechac do garazu

ja mialem normalne amory, sprawdzalem do numerze, ktory gdzie powinienes na nim zobaczyc

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Na włoskie drogi to też bym sobie zapioł takie sprężyny choćby na autostradzie przy wyższych prędkościach lepiej= pewniej śmigać.

Jednak POlsza to Polsza załóż normalne szkoda zawieszenia nie wspomnę co można ciekawego urwać

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Fabrycznie obniżone zawieszenie ma zmienione amortyzatory, sprężyny, drążki stabilizatorów i gumy stabilizatorów.

Pozdrawiam

typer

mogę się mylić, ale wachacze też są inne z tego co pamiętam

Opublikowano
polecam osyginalne zawieszenie do 530d amortyzatory oczywiscie SACHS olejowe numer części 800693 - pieknie płynie po naszych drogach jak na poligonie ;) :cool2:
Opublikowano
panowie piszecie że mieliście obniżone auta, były to fabryczne obniżenie (m-pakiet) czy coś innego, niefabrycznego(co???) bo ja bym z chęcią obniżył swojego ze 3-4cm :8)