Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam sie do wymiany przekładni kierowniczej w e32 i nasuwa sie pytanie - czy kazda przekladnia wymontowana z modelu e32 i e34 bedzie pasowała do kazdego innego auta ? Mowimy oczywiscie tylko o e32.

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
Napewno z E32 do E32 tak tylko zwróć uwagę na to czy masz servotronik (kabelki od przekładni).Jak masz to można założyć bez servotronika i będzie ok,w drugą strone nie bardzo.Niebędzie sterowania i ciężko będzie się kręcić kierownicą.Sam ostatnio przekładałem przekładnie,idzie łatwo i przyjemnie. :8)

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano

Zalezy czy masz nivo czy nie jezeli masz to LHM albo CHF jezli nie to kazdy mineralny Dextron byle nie syntetyk po za dlugo nie pochasa

w ltach swietnosci bmw jak je prod Syntetyk byl nowoscia wie cnikt ich nie uzywal i fabryki tez nie zalecaly wtedy ich wlewania atym barzdiej jak przez tyle lat jezdzila na mineralu Nie polepszysz a najwyzej spieprzysz

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

Ma i to duze bo gro ludzi i w Polsce tzw Wielkich mechanikow nie wie ze nivo jest to uklad typowo hydrauliczny ale na naszych wspanialych stacjach nie wiedzac nawet tak jak i ty ze siedzi Nivo zalewali olej do zwyklych (automaticow) wlasnie olej ktory stosuje sie do przekladni a nie hydrauliki i tym samym skazywali potencjalnego klijenta na szybkie wykonczenie i przekaldni i Nivo co w sumie konczylo sie ze padaly z tylu zawieszenia gruszki silowniki nie mowiac o przewodach i td a i przekaladnia miala ciezko Oleje typu Dextron leje sie do ukladow wspomagania ale nie sa to uklady z olejem typowym dla hydraulicznych silownikow to raz a dwa maja inna temp. i inne wlasciwosci smarne i sa bardziej zrace BMW zalewa olej CHF typowo hydrauliczny lub mozna zamiennie zastosowac LHM stosowany w hydraulice przez Citroena ale wczesniej trzeba spuscic calosc z ukladu A juz niech cie Bog Broni dolac DextronII a nie daj boze III Bo twoja pompa przekladnia i hydraulika padnie w tepie TURBO Mozna zastosowac Dextron II ale do ukladow bez nivo i tz nie powinno zalewac sie dextrona III bo to syntetyk i jak wiadomo ma substancje pluczace i inna charekterystyke smarna

Ja jak przykazala fabryka jezdze na CHF

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

Mirek374 to już mnie przestraszyłeś!Ja jak kupowałem autko był zalany czerwony płyn,myśle ze jest to DII i taki zawsze dolewałem ,płyn CHF chyba ma inny kolor(jak się mylę to mnie popraw).Mam nivo.

pytanko-jak spuścić całkowicie płyn z nivo ,żeby wszystko zeszło,co odkręcić? i ile kosztuje litr CHF? i ile wchodzi?