Skocz do zawartości

Jaka przekładnia kierownicza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam sie do wymiany przekładni kierowniczej w e32 i nasuwa sie pytanie - czy kazda przekladnia wymontowana z modelu e32 i e34 bedzie pasowała do kazdego innego auta ? Mowimy oczywiscie tylko o e32.

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
Napewno z E32 do E32 tak tylko zwróć uwagę na to czy masz servotronik (kabelki od przekładni).Jak masz to można założyć bez servotronika i będzie ok,w drugą strone nie bardzo.Niebędzie sterowania i ciężko będzie się kręcić kierownicą.Sam ostatnio przekładałem przekładnie,idzie łatwo i przyjemnie. :8)

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano
  • Autor

Ok. Dzieki za powyzsza odpowiedz, a teraz jeszcze jedno pytanko, ile i jaki olej zalac do przekladni w e32 ? :-)

Z gory dziekuje.

Marcin

Opublikowano

Zalezy czy masz nivo czy nie jezeli masz to LHM albo CHF jezli nie to kazdy mineralny Dextron byle nie syntetyk po za dlugo nie pochasa

w ltach swietnosci bmw jak je prod Syntetyk byl nowoscia wie cnikt ich nie uzywal i fabryki tez nie zalecaly wtedy ich wlewania atym barzdiej jak przez tyle lat jezdzila na mineralu Nie polepszysz a najwyzej spieprzysz

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
a jak masz nivo to jaki lejesz ma to wpływ na działanie NIVO?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Ma i to duze bo gro ludzi i w Polsce tzw Wielkich mechanikow nie wie ze nivo jest to uklad typowo hydrauliczny ale na naszych wspanialych stacjach nie wiedzac nawet tak jak i ty ze siedzi Nivo zalewali olej do zwyklych (automaticow) wlasnie olej ktory stosuje sie do przekladni a nie hydrauliki i tym samym skazywali potencjalnego klijenta na szybkie wykonczenie i przekaldni i Nivo co w sumie konczylo sie ze padaly z tylu zawieszenia gruszki silowniki nie mowiac o przewodach i td a i przekaladnia miala ciezko Oleje typu Dextron leje sie do ukladow wspomagania ale nie sa to uklady z olejem typowym dla hydraulicznych silownikow to raz a dwa maja inna temp. i inne wlasciwosci smarne i sa bardziej zrace BMW zalewa olej CHF typowo hydrauliczny lub mozna zamiennie zastosowac LHM stosowany w hydraulice przez Citroena ale wczesniej trzeba spuscic calosc z ukladu A juz niech cie Bog Broni dolac DextronII a nie daj boze III Bo twoja pompa przekladnia i hydraulika padnie w tepie TURBO Mozna zastosowac Dextron II ale do ukladow bez nivo i tz nie powinno zalewac sie dextrona III bo to syntetyk i jak wiadomo ma substancje pluczace i inna charekterystyke smarna

Ja jak przykazala fabryka jezdze na CHF

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

Mirek374 to już mnie przestraszyłeś!Ja jak kupowałem autko był zalany czerwony płyn,myśle ze jest to DII i taki zawsze dolewałem ,płyn CHF chyba ma inny kolor(jak się mylę to mnie popraw).Mam nivo.

pytanko-jak spuścić całkowicie płyn z nivo ,żeby wszystko zeszło,co odkręcić? i ile kosztuje litr CHF? i ile wchodzi?