Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Od niedawna stalem sie wlascicielem BMW 318i z '93 :D i pierwsza rzecza jak zrobilem po zakupie auta to zawiozlem go na badanie komputerowe.Komputer jednak nie mogl nawiazac polaczenia z czescia odpowiedzialna za ABS w samochodzie to pierwszy problem :( , drugi to falujace obroty tu wyszlo ze silniczek krokowy zdaniem mechanika nie nadaje sie od dalszej eksploatacji i trzeba go wymienic :( .Wiem ze powyzsze tematy juz sie dosc czesto przewijaly no i przejrzalem archiwum jednak mialbym dwa pytanka na ktore odpowiedzi nie znalazlem:

1) ile wynosi taka normalana cena za uzywany silniczek do tego modelu a ile nowka sztuka (odpowiednik lub orginal) ??

2) co moze byc powodem ze komputer nie moze sie polaczyc z komputerkiem ABS-u na diagnostyce ??

pozd i dzieki za jakakolwiek pomoc

Artur

Opublikowano

Silniczek krokowy tak jak juz pewnie przczytałeś na forum wyczyść benzyną ekstrakcyjną ( kilka godzin niech sobie w niej poleży), zobacz czy nie ciągnie Ci lewego powietrza - posprawdzaj węże od przepływki do kolektora, jeżeli to nie pomoże to zamień od jakiegoś znajomego silniczek ze swoim wtedy sie upewnisz czy jest uszkodzony czy nie.

O ceny silniczka mozesz zapytać w ASO lub na jakimkolwiek szrocie.

Jeżeli chodzi o sterownik ABS to powodów moze być mnóstwo ale jak działa Ci ABS bezproblemowo to po co zawracać sobie głowe że nie ma z nim komunikacji ??

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o ABS to sprawdź czy styki przy sterowniku nie są zaśniedziałe. U mnie to właśnie była przyczyna tego, że abs wogóle nie działał. Oczyszczenie styków spowodowało uzdrowienie :)

Pozdrawiam

Sebastian

Opublikowano
pytanie silniczek krokowy jak go czyścić wymontować i do beznyzy go estrakcyjnej na parę godzin to wystarczy czy coś trzeba w nim rozebrać?

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano
Calaka w benzyne, to wystarczy , raczej nie radze rozbierania :lol: Co do abs-u to popieram opinie ze jezeli działa to lepiej sie nie przejmowac.A z falującymi obrotami to z tego co zauważyłem duzo ludzi ma z tym problem , ja tez.Powodów może byc mnóstwo.Ten typ chyba tak ma :cry: Zeby nie było ze moja wypowiedz nic nie wnosi to po sprawdzeniue przewodów powietrznych i silnika krokowego (ps jego przemycie u mnie nic nie dało) przyczyny mozna szukać w sterowaniu silnika krokowego.Podobno jest cos takiego.Jestem na etapie dowiadywania sie o co chodzi jak bede cos wiedział to dam znać.A moze ktoś z forumowiczów sie orientuje??
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Do azwirekb

Jak w końcu rozwiązałeś problem z tym ABS-em bo mam podobny problem (brak komunikacji ABS z podłączonym komputerem).

A może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano

witam

jesli ten kom to KTS to sam nie wyszuka ale jak mu wskazesz jaki to abs to wejdzie

normalka

powiedz gostkowi zeby pokolei próbował wejsc wszystkimi mozliwymi opcjami ABS jakie ma i napewno sie połączy

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS