Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio przejezdzajac przez leipzig natrafilem na bmw 1 coupe.

Niestety udalo mi sie tylko 2 zdjecia strzelic gdy probowalem sie zblizyc ,robiac zdjecia od razu INZYNIEROWIE z bmw skutecznie przyspieszali lub hamowali, ale dwie fotki nawet wyszly.

http://img101.imageshack.us/img101/2762/audia8004pl1.jpg

http://img101.imageshack.us/img101/5184/audia8002yl9.jpg

Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

Szczególnie druga fotka bardzo ładna. Auto na żywo prezentuje się zapewne o wiele lepiej...muszę powiedzieć,że na zdjęciu wcale nie wygląda na takie małe...

Myślę, że Twój nick J-23 jest jak najbardziej na miejscu :cool2:

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Obrzydliwe to auto, mam tu na myśli tył. Lepiej, imho, gdyby go zrobili coś a la mercedes sportcoupe. Tylne lampy to porażka, pewnie rysowała je ta sama osoba, która zaadaptowała do e90 tylne lampy z lanosa :mrgreen: .

J-23 niezły fuks :wink:

Opublikowano
Tyle, że to znowu nie jest coupe. Zwykła 2 drzwiówka i tyle. Stylistyki lepiej nie komentować. Nie odbiega od innych modeli.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

A mnie się ten tył nawet podoba - ale też ciężko tak oceniać - ostatnio przestałem wierzyć, że wyjdzie jakiś ładny model.

A tak btw - to spory samochód jest - tak na oko - prawie jak trójka.

Opublikowano
Ale po zobaczeniu pierwszych zdjęć w sieci byłem przerażony! Nie wydaje się w sumie taka mała patrząc teraz.

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

• Członkowie klubu
Opublikowano
Bardzo fajny samochodzik, napewno inny niż wszystkie...

Pozdrawiam

Rafał F.

Opublikowano
W porownaniu do poprzednich wersji, czyli 3-ojek compact (ktore moim zdaniem byly stylistycznym nie porozumieniem) nowa 1 coupe wyglada o niebo lepiej.

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano
Bardzo mi się podoba,wczoraj widziałem E90 Coupe i jakieś takie duże było a "jedynka" w M pakiecie jest super,jak cena będzie dobra to sukces murowany
Opublikowano
Klapa bagażnika niczym w Merolu, światła... rzecz gustu... mi się nie za bardzo podobają... ogólnie bardzo średnio mi się podoba ten tył, ale od wyglądu tego "tyłka" gorsze jest to że przód do niego nie pasuje... wogóle po cholere 1 "Coupe"? Chyba tylko dla mniej zamożnych którzy chcą mieć "prawie serie 3"... przykro mi to mówić, ale co raz bardziej przestaje mi się podobać polityka BMW :| :doh: Lepiej by się porządnie wzieli za na prawde godnego następce E31...

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
Zwykła 1 mi się nie podoba, ale ta jest całkiem fajna.

Jak pierwszy raz zobaczyłem zwykłą jedynkę to również mi się nie podobała, ale teraz mi się podoba.

Tą kupetkę widziałem dokładnie w Sonnenbergu dwa tygodnie temu. Był organizowany pokaz dla prasy i stało ich kilkanaście sztuk w różnych wersjach. Moim zdaniem auto w bogatym wyposażeniu jest b.fajne. Czarna w kremowych skórkach stała, chyba z jakimś pakietem...normalnie bajka...

Ja lubię duże auta...zwłaszcza kombi...ale ta mała kupetka mi się spodobała

W necie jest już sporo filmów z jedynką coupe....Z Sonnenbergu też widziałem krótki film,,,nawet moja skromna osoba się przewinęła.

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano

A mi się wydaje, że będzie to całkiem zgrabne auto (najlpiej zobaczyc na żywo). Trójka już urosła, a ktoś może chciec niewielkie bajeranckie auto na miasto albo ma sentyment do e-21 - a to tez takie niewielkie sprytne coupe. Poza tym jak skalkulują cenę na rozsądnym poziomie to pewnie już za rok, dwa będzie można kupic coupe BMW w granicach 80000-90000 PLN w ofercie premium selection, a myślę, że jeśli chodzi o prestiż wygląd, jazdę, niezawodnośc będzie ona biła na głowę auta typu Peugeot 207 CC, Volvo c30, Megane cabrio, alfa 147, czy alfa coupe itp. niby bajeranckie auta.

A co do stylistyki BMW - przynajmniej dla mnie - na żywo wyglądają o wiele lepiej niż na fotach - co nie można powiedziec o bezpośredni rywalu jedynki jakim jest Volvo C-30 -mi ono wcale się nie podoba.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Jak dla mnie za bardzo tylne lampy na bok nachodzą - przez to jak się patrzy z tyłu, to wyglądają na strasznie wąziutkie - z compactem mi się to kojarzy.

E36 to inna epoka...Nie wiem dlaczego porównujecie BMW prawie pełnoletnie z nowym autem. Nawet do E46 nie powinno się porównywać. Zupełnie inny zamysł projektantów.

Jak zobaczyłem pierwszy raz E60 na pokazie u Smorawińskiego w Wwie to parsknąłem śmiechem. Teraz uważam, że to najpiękniejsza linia auta i nie tkwię sam w tym twierdzeniu. Zawsze wymaga zmiana nastawienia do czegoś nowego trochę czasu. W historii BMW było już tak gdy po E30 weszło E36. Pracownik od Żymirskiego ,który w tamtych czasach był chyba jedynym autoryzowanym sprzedawcą BMW w Polsce opowiadał mi jak źle reagowano na model E36 w Europie (Polskę pomińmy wogóle).

Świat gna do przodu. Zmieniają się trendy, moda, wszystko się zmienia.

Mało kogo stać na nowe BMW, więc te auta będą się wielu osobom "podobać" ale za 7-10 lat ...cena też będzie się podobać bardziej

:mrgreen:

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Opublikowano
W porownaniu do poprzednich wersji, czyli 3-ojek compact (ktore moim zdaniem byly stylistycznym nie porozumieniem) nowa 1 coupe wyglada o niebo lepiej.

Mi osobiście e46 compact bardzo sie podobal.

Ale co do gustow nie sprzeczki. :mrgreen:

BMW zawsze miało "to coś" w wyglądzie ,,,czego brakuje Audi i Mercedesowi...nie wymieniając reszty

Mercedesami trochę jeździłem i co mogę powiedzieć to bezkonkurencyjny jeśli chodzi o komfortowe zawieszenie. Teraz braciak ma nową E-klase w dieselku, w sumie fajne autko ale na gwarancji miał trochę problemów ze skrzynią biegów...w końcu postraszył adwokatem i mu zmienili na nową. Ciągłe naprawy przyprawiały go o ból głowy. Samochód potrafił stać ponad 2 tygodnie w serwisie. Ogólnie jest zadowolony z tego auta. Dla mnie za mało wyraziste takie auto.

Audi miałem kilka...Ostatnio S6 plus w avancie. Niesamowita furka!

Ale czegoś brak w wyglądzie Audiówek...wcześniej pontony ,a teraz jajka.

BMW zawsze było i jest "zadziorne" i to mnie "ciągnie" do tej marki.

Kiedyś gdy miałem golfa GTI marzyłem o nowej kupetce E36 z dużym silnikiem, potem gdy już mnie było stać, wyszła E46, więc pomyślałem ,że zaczekam i kupię jakąś z rajchu. Potem przekonałem się do kombi i bardzo takie auta zaczęły mi się podobać. Ale najbardziej mi się zaczęła podobać E60 w sedanie i przyprowadziłem.

podsumowując moje doświadczenia z różnymi markami:

Mercedes -bezkonkurencyjny w komfortowym zawieszeniu, ale wygląd mało wyrazisty, w sumie mało awaryjna marka

Audi- najmniej awaryjny, ale wygląd raczej nieciekawy

BMW- najbardziej ciekawe projekty nadwozia, ale zdarzają się często "dziwne" usterki, ogólnie dość awaryjna marka.

Jednak zawsze jak przeglądam sobie oferty nowych aut to zawsze z każdego segmentu wybrał bym BMW. Gdyby było mnie stać na każdy nowy model auta, to wybrał bym na pewno najwięcej BMek. BMW ma "to coś"

T.Jefferson 1802 rok