Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa jest prosta :D

15' jeżdzisz w miarę komfortowo po Naszych super drogach :D

16' kompromis pomiędzy komfortem a wyglądem fury.

17' autko wygląda bajka ale czuje się każdy dołek i jest twardo.

Nie kupuj felg super szerokich i nie zakładaj szerokich opon bo żle to wpłynie na osiągi auta i spalanie. Dla mnie osobiściie 7,5 cala szerokości felg i opony 215 to max.

A wzór to już Twój wybór :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
miałem 17" strasznie się jeździ po naszych drogach teraz mam 16" i jest ok

Miałem 18" i lacze 225/40. MAKABRA :!: :cry2:

Teraz mam 8j17 i gumy 215/45. W trasie jeszcze nie testowałem. W mieście jest ok, nie nosi, autko trzuma się podłoża, spalanie nie wzrosło.

A na 225-kach w trasie to już akcja pod tytułem "kamikadze", bo jak na koleinach coś wyprzedzałem, ,to musiałem kiermanę trzymać rękami, nogami i zębami bo fura w takich warunkach to niekierowany pocisk typu szosa-drzewo. Nie polecam aż tak szerokich.

Opublikowano
17" + sportowe zawieszenie = jazda taczka na drodze. Ostatnio dalem do przepolerwania alumy i jezdzilem 2 dni na zimowkach 15" Jazda bez porownania. Ale ja cenie sobie ten moj wygald samochodu i smigam na 17" Kup 16" tak jak koledzy radza to nie bedziesz az tak nie narzekal. Masz silnik 1,8 wiec proponuje na to oponki 205/55 badz 215/50.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

a ja przerobilem juz 4 komplety 18'. poprzedni komplet opony tyl 255 przod 225 i bylo ok na trasie malina /jak to sie drogi trzymalo/

teraz czekam na kolejne 18 i jak bede kupowal nastepne to tez napewno 18.

ale wszystko zalezy od tego ile jezdzisz, ja jezdze malo a wole zeby autko sie mega kozacko prezentowalo.

Przyznam tez ze juz nauczylem sie wybierac najlepsza czesc jezdni zeby nie uszkodzic felgi /mimo iz pomalu drogi w mojej okolicy zaczynaja przypominac -drogi :) /

co do wypowiedzi kolegow jak duzo jezdzisz i chcesz miec komfort wsadz 16 najlepsza opcja

Opublikowano

17' 235 szerokosc

dla mnie bardzo bardzo fajnie , nie czuje sie jak bym jechal wozem drabiniastym , wszystko jest jak najbardziej ok

:twisted:

Opublikowano

Zdecydowanie przeceniacie wpływ rozmiaru kół i profilu opon na prowadzenie się auta. Zasadnicze znaczenie ma rodzaj i stan zawieszenia. Opony oczywiście też się liczą, ale dużo mniej. Przy odpowiednio dobranym zestawie zawieszenia i na niskich szerokich osiemnastkach możecie mieć spory komfort, inna sprawa to możliwość uszkodzenia felgi/opony na polskich "drogach".

pzd.

Opublikowano

zapraszam do uzywania na wroclawskich, lodzkich lub warszawskich ulicach niskich szerokich osiemnastkek z jakimkolwiek badz zawieszeniem w najbardziej idealnym stanie przez dluzszy czas niz "lansowanie sie" w weekendy

- wtedy mozemy porozmawiac o tzw komforcie

Opublikowano

wiec patrzac na koszt mam bardzo dobre opony jeszcze 15 lenie wiec zostane chyba przy 15

mysle ze wybrac odpowiedni wzor i bedzie wygladac gites

co powiuecie na to

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=204740193

http://www.allegro.pl/item212136354__ladne_nowe_felgi_15_5x120_bmw_5_7_.html

http://www.allegro.pl/item212136464__nowe_felgi_15_5x120_bmw_5_7_polerowane_.html

Opublikowano

u mnie lato 205/60R15, zima 195/65R15

moze auto nie wyglada "super kozacko", ale dla mnie jest ok

jak juz doczekam sie obiecanych drog, autostrad i innych bajerow drogowych zakladam 17''

Opublikowano
u mnie lato 205/60R15, zima 195/65R15

moze auto nie wyglada "super kozacko", ale dla mnie jest ok

jak juz doczekam sie obiecanych drog, autostrad i innych bajerow drogowych zakladam 17''

Mam auto na balonach czternastkach z oryginalnym zawiasem m-technik /czyli niespecjalnie twarde/ i auto na siedemnastkach - tył 265/35/ i zgadnij którym jeździ się bardziej komfortowo....?

Każdy może mieć własne zdanie ale wygląda na to, że masz mało doświadczeń z różnymi zestawami :?

We Wrocławiu nie ma żadnych dróg, są tylko kocie łby, w Łodzi i Warszawce da się jeżdzić tak jak napisałem, co oczywiście nie zmienia faktu że drogowo gramy w jednej lidze z jakąś Albanią.

pzd

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

We Wrocławiu nie ma żadnych dróg, są tylko kocie łby, w Łodzi i Warszawce da się jeżdzić tak jak napisałem, co oczywiście nie zmienia faktu że drogowo gramy w jednej lidze z jakąś Albanią.

pzd

:duh: Raz miałem okazje jechać przez Wrocław na 225/50/16. Totalne nieporozumienie, na tych "drogach" powinni z NASA testować te sprzęty co posyłają na Marsa ale obawiam się, że Wrocław postawił za wysoko poprzeczke. :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koledzy a powiedzcie mi czy te alusy co zamiescilem linki sa orginalne czy to tytlko znaczek bmw mozna jakos to sprawdzic?????????

czy jakoscia tych nie ma co zarzucic :?:

pzd i dzieki za pomoc

No właśnie jak jest z oryginalnościa takich felg? Jest masa felg które wzorami odpowiadają oryginałowi BMW np.

http://www.allegro.pl/item210561843_bmw_serie_3_17_cali_nowe_superokazja_.html

Oryginał czy nie bo jakoś tanio.

Pozdro.

EDIT No i chyba mamy odpowiedź.

To raczej nie jest oryginał bo tu jest inna aukcja:

http://www.allegro.pl/item210539437_felgi_nowe_aluminiowe_bmw_8_0jx17_et40.html

są jeszcze puste miejsca na wklejenie znaczków 'M' i naklejki na dekielek chyba ze "to tak ma być". Jak to jest?

Opublikowano
koledzy a powiedzcie mi czy te alusy co zamiescilem linki sa orginalne czy to tytlko znaczek bmw mozna jakos to sprawdzic?????????

czy jakoscia tych nie ma co zarzucic :?:

pzd i dzieki za pomoc

W mojej opinii felgi na 100% pochodzą z Chin, znaczek może być oryginalny :) Jakość musisz sprawdzić sam :) Na pewno przy ET 20 będą obcierały o obrzeża błotników.

Polecam felgi 15 calowe. Mam opony o profilu chyba 55 i nie wiem co to koleiny, wstrząsy, zniszczenie zawieszenia itd itp. Auto wygląda jak z fabryki więc chyba nie najgorzej.

Przy naszym mikroskopijnych silniczkach i niewelkiej masie trzymanie w zakrętach jest wystarczające.

Opublikowano

Lepiej kupic uzywki oryginalne albo jakies dobrej marki. Te nowki z allegro (czy zreszta skadkolwiek w tej cenie) to pewnie po roku beda do wyrzucenia. Ja polecam do e36 16". Sam mam 225/50 ale to troche juz szeroko i pewnie zmienie na 205.

Co do modelu to mam taki: http://www.allegro.pl/item209517674_16_do_bmw_e36_e46_seria_3_z_oponami.html

Same felgi mozna dostac spokojnie o polowe taniej.

Chyba ze chcesz ladne 17" to mam do sprzedania AZEV typ C;)

Opublikowano
Uważaj przy zakupie felg. Nie szukaj za wszelką cenę najtańszych bo to jakieś kondony mogą być. Te na fotkach widać że mają jakieś krzywe i porysowane ranty.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

no napewno jeszcze przed kupnem o ile bedzie gdzies blisko pojadae osobiscie to bede staral sie najpierw dokladnie je oberzec wiem ze dluzsze szukanie sie oplaca i ze nie nie ma sie co napalac na pierwsze lepsze

dlugo czekale ale tak kupilem swoje autko i sem zadowolony :mrgreen:

jak kazdy chyba z swojej buni

:cool2: