Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gdy nie odpalam auta przez jakies 2 dni akumulator calkowicie sie rozladowuje (w miare nowy marki banner czy jakos tak) gdy odpale auto poprzez kable moge potem przez caly dzien odpalac go i zgaszac i tak sie zastanawiam czy przypadkiem cos nie popbiera pradu gdy nie jezdze autem? zauwazylem ze gdy wylaczam silnik z okolic radia i klimy dobiega dosyc dziwny dzwiek jakby dalej cos tam pracowalo? czy istnieje jakis sposob zeby sprawdzic przy wylaczonym silniku czy cos nie pobiera pradu?
Opublikowano
Stara śpiewka - poszukaj zanim zapytasz. Miernik w łapkę i wyciągamy po kolei bezpieczniki.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
sprawdź ten włącznik od oświetlenia w bagażniku taki "cycek" na klapie ja tez tak miałem a podobno one często pękaja....:(

Było - BMW - E36 318i 113KM M40B18 1991

Jest - BMW - E46 318i 143KM M42B20 2003

+ - BMW - E90 318i 143KM M43B20 2010

Opublikowano
Ja miałem to samo jak postał 2-3 dni to bateria siadała , jak jeździłem codziennie to było ok. Okazało się że zostawiony panel na radiu zabierał prąd , od tamtej chwili wyjmuje panel i jest wszystko jest idealnie.
Opublikowano
kolego ja też tak miałem, po prostu akumulator jest słaby i trzeba nowy. Moj też był banner. sprawdz poziom elektrolitu, jeśli jest mało dolej wody destylowanej ale najczściej to już nie pomaga :( jak masz możliwość to sprawdz akumulator (napięcie) pod obciążeniem, trzeba specjalnego przyrządu (w dobrych sklepach z akku mają takie). ja kupiłem nowy akumulator i autko po 3 tygodniach stania pali bez problemów. Nie wykluczam jednak tego co inni pisali, też warto sprawdzić. dobry akumulator po 2 dniach z wlączoną lampką w bagażniku też powinien zapalić :D
Opublikowano
dobry akumulator po 2 dniach z wlączoną lampką w bagażniku też powinien zapalić :D

po pierwszych 2 tak ale jak robi krótkie trasy to po następnych już niekoniecznie ja miałem aku Boscha i załapała mi trochę gorzej niż zwykle a następnym razem porostu odmuwiła wziołem"ją" na przewody i w punkcie gdzie wymieniałem aku facet stwierdził że nawet nowy idealny aku ma prawo paść od tej jednej głupiej żaróweczki po 2-3 dniach wkońcu to ciągły pobór .....:(

Było - BMW - E36 318i 113KM M40B18 1991

Jest - BMW - E46 318i 143KM M42B20 2003

+ - BMW - E90 318i 143KM M43B20 2010

Opublikowano
sprawdź ten włącznik od oświetlenia w bagażniku taki "cycek" na klapie ja tez tak miałem a podobno one często pękaja....:(

dodal bym jeszcze zebys sprawdzil przewody przy zarowce do oswietlenia bagaznika umnie spadl jeden i robil zwore i bylo z akumulatorem bardzo podobnie

Opublikowano
u mnie poprzedni wlasciciel sam zakladal zaglowki i uszkodzil izolacje kabelka ktory idzie wlasnie do lampki w bgazniku...troche zajelo mi szukanie usterki a byla ona pod tylnia polka,przypadek jeden na milion ale wlasnie ja go mialem :(